Ako často kŕmiť bábätko umelým mliekom?
Pozdravujem
Pred 5 dňami malo moje bábätko 2 mesiace .
Dostáva UM Nutrilon anticolics dávku 120 ml vody a 4 odmerky z coho vznikne 133 ml a vydrží mi maximálne 2 hodiny potom je strašný plač . Skúsila som mu navýšiť dávku z coho vznikne 166ml a to iste k 3 hodinám sa ani nepriblíži . Vahovo prospieva . Myslite že sa mám riadiť pravidlom menej ale častejšie alebo ho proste kŕmiť na požiadanie a nesledovať čas ? Ďakujem za odpovede .
@sabina0907 place od hladu? Aby si ho zase neprecpala. Ja som cas sledovala. Tak orientacne.
@really8 áno , on sa nebudí nikdy s kľudom , stále začne plakat že je hladný .
Moja prvorodena bola na UM a svokra tiez do mna hustila ze place lebo je hladna...nakoniec sme sa spytali znamej detskej sestricky a ta poradila, ze place lebo este nestravila to mlieko a uz davame dalsie (hoci ona vzdy vsetko vypila do poslednej kvapky). Treba davat najskor po 3hodinach!
Ak sa ti predsa zda hladne dieta zarobit vacsiu davku. Mari sa mi,ze dcéra vypila v 2mes. 180ml. Na krabici v navode je orientacne mnozstvo.
@sabina0907 A moze sa budit aj na reflux nie na hlad, pozor nato...
@nikpa dve deti mi vyrástli na umelom mlieku. Keď som mala prvé bábo, syna, pediater mi povedal, že je v poriadku mu dať mlieko aj každé dve hodiny, keď pýta. Nebude to tak navždy. A nie, deti nemám pribraté, sú pekné, štíhle a primerane osvalené, lebo dlho chodili na plávanie a teraz robia ďalšie športy. Tak si svoje agresívne reči nechaj od cesty.
@uhnakova agresívne? Asi si si niečo zle prečítala alebo nepochopila... Rovnako ako si nepochopila co som napísala a nejdem to tu rozpisovať do detailov. Vôbec nejde o to, že dieťa bude obézne, to si napísala ty, nie ja a to by bol ten najmenší problém. No vidno, že tomu nerozumies. Dieťa vôbec nemusí byť hladné lebo sa budí s plačom, môže za tým byť niečo iné a tým, že mu matka dá opätovne jest, to len zhorší. Takže opakujem, nastuduj si kŕmenie bábätiek a veci okolo toho obširnejsie a potom mudruj. Pekný večer.

Kŕm ho na požiadanie. Aj moji tak často papali. Postupne sa to zmení, ako sa bude zväčšovať žalúdok.