icon

Ako často podávať a ako správne dávkovať umelé mlieko?

chrumen
24. apr 2011

ahojte mamičky, mám na vás prosbu 🙂 dávam moje dcérke um ale neviem ako často ho mám podávať. vec sa má tak že ona nezje viac ako 150 - 160, nerobím jej podľa toho ako je na krabici - podľa váhy by mala už dostávať 200 ale ona mi toľko naraz nezje no a problém je v tom že za 2 - 2,5 hodiny si pýta zas 😒 skúšam ju oklamať čajom ale nezaberá. toto mi robí vždy doobedu, poobede vydrží aj 4 hodiny ... môže to byť preto že prespí už celú noc? inak na noc má vždy moje, odstriekavam si ale podarí sa mi len na jednu niekedy na dve dávky ... dakujem za rady 🙂

Strana
z2
katrin21
16. apr 2017

@zuzuondrej a dudlik nemate? myslim na tie situacie, kedy ho boli brusko a na utisenie.. my sme vyskusali 13 dudlov, kym sme nasli ten, co aspon chytila a pridrziavala som jej ho niekolko dni, aby jej nepada... az kym si zvykôa...
.. ak ho boli brusko a stale papa, tak to bude dookola .... lebo stale musi pracovat travenie...
neskusala si rektalnu rurku a SAb simplex? moja mala velke koliky a rurka bola nasa zachrana velmi dlho asi 3 mesiace..kakavala s nou a krasne sa jej vzdy ulavilo, pekne naolejcekovat a jemne zasunut skoro celu dnu a cvicit nozickami.. netreba as toho bat, je to OK.. aj v nemocnici nam to odporucali ( sme boli precasniatko)
potom pekne zacala kakat sama a Sab simplex tiez velmi pomahal.... 8 kvapiek to kazdeho mliecka....

a pri papani som sa nedrzala navodu a odporucami, ale tolko, kolko vypila.. ak zaspava, alebo nevladze, skus dat ale odgrgnut a potom skus , ci si este neda... u nas niekedy aj to fungovalo, po odgrgnuti vytiahla este 20-30. ale on je este malicky, mozno len pomaly bude zvysovat davky... MOja prva dcera nikdy, ani ako velka, nevypila viac ako 150ml, mohla som sa aj rozkrajat 🙂 a priberala pekne.

divana
17. apr 2017

Tak baby moju malu podla mna brusko netrapi lebo ona prdka a kaka o sto sest a peknu prazenicku ako kojena takze tam asi problem nebude, mne sa zda ze sa jej skorej mliecko vracia tak neviem ci mame skusit zmenit alebo ako, ked ona ani nespi aj vidim ze by spala ale neda sa jej a to mame doma este 2,5 rocnu ktora ziarli o sto sest takze som dufala ze bude mala zo zaciatku viacej spinkat no niak sa mi to nenaplnilo a melieme doma s posledneho

zuzuondrej
18. apr 2017

Nas maly zial kvoli zdravotnym problemom (razstep podnebia) nevie udrzat cumlik, ale pomahame mu, pridrziavame ho v pusinke, ak je v kocari, tak ho vypodlozime plienockou. Brusko ho bolieva, ale myslim, ze "len"z prdkov (tie ho vedia zobudit a uz nezaspi), lebo tiez pekne kaka sam a to niekolkokrat denne. Akurat v niektorej stolici mava taky cudny hlien, tak to neviem, ci je ok....pouzivam aj SabSimplex (ale kvoli lepsej aplikovatelnosti a hlavne rychlejsej ideme prejst na Infacol-ta ista ucinna latka) a probiotika BioGaia. ak je dobre vyspinkany, dokaze spapat aj 150ml, ale to tak v priebehu cca hodiny a pol, dvoch...bez prestavky max. 60ml. S tym spanim veru neporadim, aj Ondrejovi sa chce spinkat, ocka sa zatvaraju, ale nie a nie ho uspat. Po pravde, prave testujem manduku a doobeda mi v nej pospinka aspon tu hodinu, tak verim, ze ked si na nu navykne, cas predlzi....je to dost vycerpavajuce, ked drobci nespinkaju,a hlavne ked mate este aj druhe dieta. Drzim palce! bude to lepsie...(tak ma vsetci povzbudzuju🙂

divana
18. apr 2017

Tak nasa v manduce spinka len aj ja by som si niekedy rada zdriemla a to moc po sediacky neviem by som sa mala asi naucit aj nas zacali trapit prdiky a neviem preco ked doteraz pekne prdela tak ale ine nam neostava len vydrzat vsak oni z toho vyrastu 😀

Strana
z2