icon

Ako odnaučiť 14 mesačného syna od nočného mlieka?

dominika168
17. feb 2022

Ahojte mamicky,

syn (14m) od narodenia na UM, este oije 2x za noc mlieko. Nepride mi to ako z hladu, lebo aj pri mensej porcii mlieka sa zobudi tak isto, rano potom odmieta ranajky, neviete mi poradit, ako ho to odnaucit ?

od 2 mesiacom do cca 7 mesiaca prepal celu noc a potom zacal pytat 2x-3x

babulkomale
17. feb 2022

@dominika168 podla mna je to skoro odnaucat, moji su obaja zavislaci mliekovi, keby som im v noci nedala, cirkus na cely dom.
Ale uz ked boli starsi som oducila tak, ze ked pytal v noci tak som ho hladkala a potichu hovorila, ze uz mliecko mal a nech spinka a za par dni sa oducil.

tehotna40
17. feb 2022

Ahoj, teraz sme si tým prešli, mala ma tiež 14mes. Dala som jej mliecko večer pred spaním a v noci keď sa zobudila dala som vodu alebo čajík. Cirkus nerobila, porušila som to za týždeň 1x ze som jej dala v noci mlieko ale to mala teplotu zo zubov a bola taka mrzuta. Inak som neustupila a uz teraz je týždeň ze spi v kuse, možno 1x sa zobudí dám vodičku ,cumlík a spi (klop klop). Ale niektoré detičky to fakt ze vyžadujú ako sa píše vyššie ze sa to proste nedá. Držím palce

zuzzinkaa
17. feb 2022

@dominika168 Moja má 2,5 roku (dobre čítate 😂) a odúčanie som už vzdala. Mlieko pije dvakrát v noci. Skúšala som všetko, ale ak nechcem aby má susedia upálili tak ju nemôžem v noci nechať ziapať. A svokra mi povedala ze tiež skúšala všetko ale môj muž pil mlieko až do 4!! rokov a potom už konečne spal… Asi som na najlepšej ceste to robiť rovnako dlho.

patka06
17. feb 2022

snažila by som sa čo najrýchlejšie odnaučiť, v tomto veku už nočné mlieko viac škodí ako prospieva
Miesto mlieka v noci ponúkni trošku vody s vysvetlením, že mliečko sa pije len cez deň.
Postupne sa odnaučí, chce to len trpezlivosť

guiseppinka
17. feb 2022

@dominika168 nijako, jednoducho som nedala a hotovo... Mladsiu som sice kojila, ale ked uz bola nacucnuta neunosne velakrat, tak som ju stopla, nedala, revala asi 15 min, zaspala a od dalsej noci spala celu noc... Nastastie rev si mozeme relativne dovolit... Cakam kedy vyjdu prckovi prve stolicky a bude tiez rev par noci...

nikpa
17. feb 2022

@dominika168 keď nie je hladný tak mu skús dať vodu cucnut keď sa zobudí. Ročné dieťa už v noci nemusí jesť. To že ráno potom nechce raňajky, to len potvrdzuje. Ja som malého od roka odstavila od nočného jedenia takto vďaka vode.

lilyianka
17. feb 2022

@dominika168 náš ešte v roku a pol pil tuším každú hodinu a pol mlieko.. cez deň a pred spaním nehrozilo, proste mlieko nezniesol, ale v noci áno. Odnaucil sa sám chvíľu na to,keď mu išli zuby a všetko odmietal. Odvtedy pekne spí celú noc,sem tam sa napije vody

annm81
17. feb 2022

Možno by som skúsila každú noc čoraz redšie mlieko, až to skončí pri vode a súčasne skúsiť ponúkať pohár namiesto fľaše.

ceresnicka111
17. feb 2022

@dominika168 naša malá ma o chvíľku 2 roky a len nedávno sme prešli na jedno kŕmenie, doteraz stále potrebovala 2 dávky mlieka, kým som jej nedala, nezaspala. Ako sme prešli na jednu dávku mlieka už ho vypije len trosku a zaspí tak už to nevidím na dlho a o chvíľu ani to nebude potrebovať

nerya
17. feb 2022

@zuzzinkaa aj náš trojročný ešte dvakrát, skúšali sme vodu, čaj, nedať nič.... Nedá sa, ide má uhladkat a vzdychá až kým nedostane, prinajhorsom sa zobudí, niekedy dokonca až hystericky plače kým nedostane. Nuž čo, raz ho to hádam prejde

zuzzinkaa
17. feb 2022

@nerya presne. Hneď to spozná že to nie je mlieko 😅 nedá sa oklamať aj keď som sa toľkokrát snažila. Nuž nič, do maturity to isto trvať nebude, tak vydržíme 😇

andreatytler
18. feb 2022

@dominika168 Co vsetko ste uz skusali? Skusali ste znizovat mnozstvo mliecka? Alebo naopak dat mu velku prvu porciu a mozno sa potom nezobudi na tu druhu? Skusali ste tu vodu co poradili? Nam to poradili ucitelky v jasliach, ale zatial davame mliecko. Uz ma 2 roky. On sm postupne presiel z 2 flasiek na jednu a stane sa ze ani na tu jednu sa uz nezobudi.