icon

Ako pripraviť umelé mlieko?

24. máj 2025

Ahojte zienky, napriek dlhej ceste konecne cakame vytuzene babetko. O dva mesiace ho mame tu a ja sa chcem opytat, tie ktore ste nemohli dojcit, co vsetko treba pre babetko okrem flasky a UM? Ako ohrievate vodu? V rychlovarnej konvici alebo mate nejaku vychytavku? Pripadne ako pripravuje UM mimo domu? Mam kupit nejaky ohroevac flase? Dakujem za tipy

Pre ludi co chcu rypat, nie je to moje rozhodnutie nekojit, kvoli zdravotnym dovodom mi boli este v puberte odobrane mliecne zlazy takze nema sa mi ako tvorit mlieko.

viestta
24. máj 2025

Vodu som prevarila v kanvici, cast so preliala do termosky, ked bolo treba namiesala som prevarenu vychladnutu z konvice a horucu z termosky na potrebnu teplotu, naliala do flase, nasypala prasok a preslahala. Ked sme sli z domu, brala som do termosky asi 60° vodu a pouzila tu. Pripadne este trosku vychladila

gejb
24. máj 2025

Ohrievac flasiek na doma je blbosť....pri malom bábätku ich potrebuješ v noci viac.
Takže si zožeň ohrievac vody (za mna Babymoov) - bude ti držať vodu v správnej teplote nonstop. Stlacis tlačítko a nadavkujes si vody kolko potrebujes a do toho len nasypes UM = príprava mlieka trva asi 5 sekúnd. V noci je to naozaj game changer...a nemusíš svietiť lebo to ma aj svetielko...
Rýchlovarná kanvica sa mi neosvečiila.
Voda v termoska je fajn keď pôjdete von.
Keď bolo babo malé v noci sme pripravili aj 4-5 flasiek...takže chceš byť efektívna keď ti bude revat na celý dom a ty sa budeš chcieť vrátiť rychlo do postele....

petronela1985
24. máj 2025

Určite odporúčam rýchlovarnú kanvicu s reguláciou teploty. Skvelá vec. Prevarím vodu a už len ohrievam, nastavím ohrev na 40 stupňov a je to.

doris11
24. máj 2025
@petronela1985

Určite odporúčam rýchlovarnú kanvicu s reguláciou teploty. Skvelá vec. Prevarím vodu a už len ohrievam, nastavím ohrev na 40 stupňov a je to.

@petronela1985 Ano to je super vec, dá sa kúpiť za par € a dosť to vnoci uľahčí a urýchli 😃

lucia13022023
24. máj 2025

Termosku, dávkovač na UM. To ti stačí na cesty.
Na doma ti stačí voda, fľaška a um.
Ps: nie si povinná nikomu nič vysvetľovať, aj keby si kojiť nemohla, čo je komu po tom

danielahamar
24. máj 2025

Za mňa ohrievač na fľašky je najlepšia vec👍

ninka99865
24. máj 2025

Pozri babybrezza mliekovar.. je to niečo ako kávovar. Topka vec, cestovala s nami všade 😂

pinkgirl
24. máj 2025

Okrem spomínaných vecí odporúčam aj sterilizator fliaš do mikrovlnky, naj značky podľa fliaš pre ktoré sa rozhodneš.
Ja som na prechádzku nosila vodu už vo fľaši odmeranu a teplú a fľaša bola v termoobale na fľašu. UM som len presypala z dávkovača a mlieko bolo pripravené na kŕmenie.

vkatush
24. máj 2025

Ohrievač Babymoov Milky now.
Najlepšia kúpa, akú som mohla urobiť. Máme rovno v spálni, mlieko za pár sekúnd. Používame 2 roky a teraz budeme používať aj pri druhom.
Majú takmer všetky kamošky, čo majú deti na umelom.

Na cestu, ak niekam idete, tak horúcu do termosky a malú pollitrovú dojčenskú vodu. A už len zmiešaš na ideálnu teplotu.

anna1925
24. máj 2025

Pri prvom som nemala sterilizátor, je to parádna vec ináč. Ja som ho zohnala za pár eur v bazáreli, ktorého meno sa sem nesmie písať, Zn. Avent, do mikrovlnky a je to super. Vodu zn. Lucka, Zlatíčko, a niečo má.aj Lidl ani nemusíš prevárať. Ja niekedy, keď som sa dosť ponáhľala som len chytila fľašku, naliala do nej tú vodu, dala do mikrovlnky (už som mala vychytané, na koľko sekúnd musím zapnúť) a tak nasypala do zohriatej vody UM, šejky šejky a ideš. U našich (keďže kuchyňa je ďaleko) som mala pripravenú vodu v termoske na noc. Takto som chodila aj von, existujú menšie termosky (kúpiš napr. Aj v DM) a mini praktické dávkovače na UM. Prichystás vodu do termosky (aj Pepco už má také, ktoré ukazujú teplotu vody), potrebné množstvo UM do tej nádobky, fľašu, všetko dáš do tašky od kočíka a slobodne ideš 🙂

anna1925
24. máj 2025
@petronela1985

@petronela1985 o takej počujem prvýkrát, ide kuknúť

veraaq
25. máj 2025

Mám kanvicu kde sa dajú nadstavit stupne-super vychytávka voda za pár sekúnd zohriata 🙂,alebo ohrievacka-moje dieta pilo každé 3 hodiny presne takže som si pár minut predtým vždy pripravila mlieko keďže v obrievacke to trvá dlhšie,na cestovanie mám super termosku babymoov kde si viem nadstavit stupne ,vydrzi zapnutá aj 6-7 hldin,ja to robím tak že ju vypinam a pár minut pred jedením zapnem vydrzi tak dlhšie ,a v dm sa dajú zohnať dávkovače na umele mlieko tiež super pomocník na cestovanie

ronie338
25. máj 2025

Termoska na vodu, fľaše sme mali avent natural response naj fľaše za mňa, dávkovač na um.mala dom nachystané v noci vodu vo flaske keď trebalo ohriala som v mikrovlnke, prisypala um a za 30 sekúnd boko hotovo.

elz1920
25. máj 2025

Je fajn mať aspoň 2 termosky, nádobu na uchovanie sušeného mlieka, odmerku na vodu, kupovala som dojčenskú vodu na doliatie.
Aspoň 2-3 fľašky na mlieko a náhradné cumle. Stačí z DM a cumle všetkým trom vyhovovali MAM.
Teplomerom na zaváranie som merala teplotu vody, ktorú som prevarenú dala do čistého skleneného čajníka, tam dosiahla požadovanú teplotu a potom preliala do termosky.
Treba si urobiť kútik na tieto pomôcky.
Vyzerá to ako veda, ale v skutočnosti jednoduché ako facka. Zvládol to aj môj muž.
Časom sa to zautomatizuje, už to ide samo.

stanka562
29. máj 2025
@ninka99865

Pozri babybrezza mliekovar.. je to niečo ako kávovar. Topka vec, cestovala s nami všade 😂

@ninka99865 taktiež odporúčam Babybrezza, najlepšia vec čo sme mohli kúpiť ☺️

saxana000
30. máj 2025

U nas isiel ohrievac pol roka vkuse. V nom bols stale nachystana flaska s vodou v akuratnej teplote.pri krmeni som len dosypala mlieko a strcila tam robno dalsiu flasku s vodou... na von som brala flasku so studenou vodou termosku a mlieko v davkovaci.zarobene to bolo hned.