icon

Ako zistím, či dieťaťu sedí UM ?

22. nov 2019

Ahojte, dcera ma 3 tyzdne a skusila som jej dat namiesto jedneho kojenia UM, krasne papala, na prsniku mi skor zaspi, hoci mam mlieka aj navyse. Pekne mi po nom spala, menej sa pucila a grgala ako po mojom MM, aj stolicu mala normalnu. Zvazujem, ci ju nedam uplne na UM (mam na to viacej dovodov), ale bojim sa, ze ci sa nakoniec nebude trapit este viac, napr. nejakymi zapchami, atd.. Po jednom raze sa asi neda sudit, ci jej UM sadlo, vsak? Ako dlho to trvalo u Vas, kym sa prejavilo, ze UM nesadlo, alebo prisli nejake problemy? Pripadne ako postupovat?
Prosim neradte, ze nechaj ju na MM, mam nastudovanu celu mamilu vsetko viem, uvidim, len ma to zaujima, nie som prvorodicka, prve som plne kojila 🙂 Dakujem!

odesi
22. nov 2019

Tak hlavne tak, ze nebude mat hnacku, bude ho pit a nebude ho boliet brusko.

dzejsik
22. nov 2019

@odesi a plus ze nebude zapekat 🙂

ludmilka2407
22. nov 2019

Na UM si zaludok zvyka okolo tyzdna. Ak nesadne, moze viac zvracat, zapekat, mat hnacku alebo boliet brusko.

stela01
22. nov 2019

Tak to by som vôbec nerobila po jednom kŕmení takéto závery .

Pri takom maličkom babetkuje každý deň iný .
A nechcem znieť ako kojofill ale keď máš svojho mlieka dosť na čo to meniť za UM ?

martyzpp
3. dec 2019

Tiež nechcem nejako presviedčať ale naozaj, pokiaľ máš dosť svojho mliečka, nechaj ju na ňom. Ja som kojila 5 mesiacov a posledný mesiac už moje mlieko nestačí a dokrmujem UM. Strašne mi to lezie na nervy. Stále vyvárať fľaše, zarábať mlieko, chladiť/zohrievať vodu, chystať so sebou vonku, aj finančné náklady. Och, ako mi bolo dobre keď som iba kojila, o nič som sa nestarala a jedlo hneď po ruke hocikde. Tiež som chcela veľakrát prestať a dať umelé a teraz som rada, že som vydržala aspoň tých 5 mesiacov.

autor
5. dec 2019

@martyzpp ale ja sa stale len trapim s odsavanim, dieta spi a ja stale hrce a bolesti, pri prvom dietati som mala taketo problemy az do 6m, ale moja mama tak isto mala extremne vela mlieka a ja som nevladala pit a to odsavam len do uvolnenia. Cize ja sa ovela viac narobim ako s robenim UM. Hlava sa mi toci, nevladzem, cele telo ma boli, schudla som tak, ze podla BMI som podvyzivena. A aj tak z toho mojho mlieka reve, tak ci tak ju brucho boli. A mam opatrovatelku, nemusela by byt iba odo mna zavisla. S prvym dietatom bolo to kojenie hrozne unavne, az do 18m vstavala v noci kazdu hodinu. Asi som sa este nedala dokopy a do toho toto dalsie dieta. Citim, ze moje telo nie je na tom dobre :(

martyzpp
5. dec 2019

Tak jasné, netreba ísť cez mŕtvoly. Ja len že kým to kojenie šlo, bolo to pre mňa veľmi pohodlné aj keď tiež som si všeličím prešla (štrajkami, laktačnými krízami, malý slabo priberal...) ale teraz keď davam aj UM tak zisťujem, že to nie je pohodlnejšie.