icon

Akú vodu použiť na prípravu umelého mlieka?

4. aug 2025

Ahojte, chcela by som sa poinformivat, ze tie, co dokrmujete, pripadne mate babo plno dojcene umelym mliekom, aku vodu pouzivate na zarabanie mlieka? Odporucili nam ruzovu Lucku a Zlaticko, ze tie uz netreba prevarat, daju sa hned pouzit, no na nete som sa docitala, ze ak su tie vody otvorene viac, ako 24 hodin, by mali byt tak ci tak prevarene..
(V nemocnici nam nic blizsie k tomu nepovedali, ani konkretny typ unelehi mlieka, len znacku, ja som prvorodicka a stracam sa v tom..) Ako to prosim riesite vy?

sisska96
4. aug 2025

Kúpila som hocijakú dojčenskú vodu a hotovo. Ak nebola dojčenská prevarila som klasickú

doriiis
4. aug 2025

Dojčenskú vodu som nikdy neprevarala

viestta
4. aug 2025

Dojcensku som pouzivala len ked sme isli mimo domu. Inac som prevarala vodu z vodovodu. Ked sme sli z domu len na par hodin, brala som do termosky tu z vodovodu prevarenu

bambulkaaskatulka
4. aug 2025

Tiež akúkoľvek dojčenskú vodu. Ale prevrat treba každopádne. To máš aj v návode na fľaši mlieka. Nielen kvôli baktériám, ale aj aby sa " vyvaril" vápnik napríklad

pribinak
4. aug 2025

Voda z vodovodu a prevariť v kanvici. Hotovo

sissy27
4. aug 2025

@anonym_autor ak nezijete niekde, kde je problematicka voda z vodovodu, tak nevidim zmysel kupovat balenu vodu v plaste a este pre babatko.

vevesh
4. aug 2025

Klasicku z vodovodu a prevarit. Ani na neonatologii nepouzivali balenu, ale prevarenu z vodovodu.

autor
4. aug 2025

@anonym_autor cize prevarili ste vodu v komvici alebo v hrnci a nechali ste tu vodu vychladnit na tych 37 stupnov?!

pribinak
4. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor cize prevarili ste vodu v komvici alebo v hrnci a nechali ste tu vodu vychladnit na tych 37 stupnov?!

@anonym_autor nirmalne das vodu do kanvice, prevaris a necháš vychladnúť na požadovanú teplotu

anonym_ba4d14
4. aug 2025

Nechať vodu zovrieť v kanvici nie je prevarenie
Keď už tak prevariť v hrnci. priviesť do varu a nechať pár minút vrieť.

kacena4
4. aug 2025

nikdy som nepouzivala flaskovu v plaste to nie je ok. vodovodova mi prisla kvalitnejsia

tahomi
4. aug 2025

Voda v plastovej flasi, ktora bohvie kolko kde stala na palete urcite nebude lepsia volba ako nasa pitna voda. Prevar vodu z vodovodu, aj to iba do urciteho veku staci.

krasneleto
4. aug 2025

iba dojcenska voda a neprevarena... z vodovodu ani prevarena sa velmi neodporuca

princezpuss
4. aug 2025

Dojcensku vodu Lucku zohriatu na telovu teplotu bez prevarania, je to tam aj na flasi napisane ze bez nutnosti prevarania. Napr. vodu Drobcek treba prevarat tak taku nekupujeme

anonym_c84b3e
4. aug 2025

keď neboli minerálky,tak asi kojenci umierali....

segga
5. aug 2025

Tri deti, všetky na UM. Kupovana dojčenská voda, neprevarana. Chápem, že chcete pre svoje mimi to naj, ale netreba to hnať do extrémov 😉

saxana000
5. aug 2025

Prve 3 mesiace dojcenska neprevarena dalsie 3 mesiace vodovodna prevarena.od pol roka len z kohutika na pitie na prikrm aj na mlieko.dieta zije nic mu neni.

ninazemna
6. aug 2025
@tahomi

Voda v plastovej flasi, ktora bohvie kolko kde stala na palete urcite nebude lepsia volba ako nasa pitna voda. Prevar vodu z vodovodu, aj to iba do urciteho veku staci.

@tahomi Prosím ťa, kam zmizol príspevok o hematóme pod gluteom? Ďakujem. ZS

dusanka92
11. aug 2025

Dojčensku vodu kupovanu ani jednu neprevaram, prevarím len z vodovodu