Cukor v mliečku
Pouzivame mliecko hipp a tam cukor nie je,chcela by som prejst na babylove,nechcem ju davkovat cukrom,sunar ho ma dost
@erikajanik Tak to je fakt málo na cukrové radovánky. Ale vidíš, máš tu krásne rozpísané zloženie a cukor nikde. Ja si ešte matne spomínam, že laktačná poradkyňa radila kojeným deťom dávať najskôr mlieko označené číslom 1, či už keby krátkodobo nemohla matka kojiiť, alebo keby prechádzali v akomkoľvek veku z materského na umelé. Asi preto, že jednotkové mlieka majú najprísnejšie normy.
Dakujem moc za vysvetlenie,som znova o nieco mudrejsia 😀
Aj mudr Vicianova radi drzat sa pociatocneho mlieka,ale nasa detska kazala ist uz rovno na 2,tak som si nebola uplne ista.
@luba28 nie, myslim, ze ak sa da, je vhodne dlho kojit (aspon rok) a potom davat dietatu bud UM do troch rokov alebo davat acidko, jogurt, kefir, tvrdy syr, pripadne sojove, mandlove, makove a ine mlieka, ktore su ovela zdravsie a maju vapnik, ktory telo vyuzije v porovnani s kravskym mliekom ( deti maju dost kravskeho mlieka v skolke, na co im ho davat aj doma, ved kravske mlieko je najma pre teliatka ) 🙂

@erikajanik v kazdom mlieku je prirodzene sa vyskytujuci mliecny cukor, laktoza.-aj v UM aj v MM...v hippe od 2 je laktoza +aj skrob,ktore si nase telo vie rozlozit na glukozu..v sunare original je laktoza a maltodextrin..v bebe len laktoza..v babylove je ako pozeram maltodextrin,skrob, a urcite aj laktoza...inac, co sa tyka cenny cukrov, laktoza je dost drahy, ;preto v tych lacnejsich mliekach sa skor nahradza alebo doplna do toho denneho limitu lacnejsimi varetami ako maltodextrin.