Dojčenie a problémy s dokrmovaním umelým mliekom
Mám doma mesačne babatko, kojím a aj dokrmujem UM. Problém je v tom, že mám mäkké prsia, malá sa mi na nich stále jeduje(na začiatku kŕmenia jej to ešte ide no potom to začne) a nedokážem ju len nakojit, vždy musím aj tak zakončiť kŕmenie s UM. Ma význam sa trápiť? Mám 100 chuti sa na to vykašľať a ísť len na UM.
Možno sa jeduje,lebo z fľaše jej to ide skoro samo a pri dojčení sa musí trochu posnažiť.
ja som vydrzala necele 3 mesiace, moj sa sice nezlostil, ale kludne by pil vkuse aj hodinu dve a vzdy nasilu som musela ukoncit kojenie, lebo uz som tie dlzky nedavala, um mal vypite za par minut a neplakal hladom, tiez som zo zaciatku kombinovala kojenie plus UM a potom ma to uz nebavilo a presla som na um
Ked mas chut sa na to vykašľať ,vykasli sa na to 😊 Vidis ze sa nevie normalne nakojit, budes aj ty kludnejsia 😊
@anonym_autor zavisi od teba ci chces dojčiť alebo nie a podľa toho sa zariadiť. Ak áno určite kontaktuj laktačnú poradkyňu, pomôže poradí.
@anonym_autor Pri prvom synovi som kojila krásne mesiac, potom prišiel zlom, proste málo mlieka. Tak som odsávala a ak tak som dokrmíla. vydržala som 3 mesiace odsávať a dokrmovať, potom som už mala málo mlieka tak som svoje mlieko ukončila.
Pri druhom som kojila možno týždeň, mlieka kopec no strašne sa hneval na prsníku. Tak som tiež odsávala a dávala z flašky. Mliečko som mala cca 4,5 mesiaca. Potom sme prešli na UM.
Vždy je lepšie mať spokojné mimi a byť tiež spokojná ako sa trápiť. Urob si tak ako to najlepšie cítiš.

Pre dieta ma urcite vyznam aj taketo ciastocne dojcenie. Tolko k otazke, ci to ma vyznam. Ak to ale tebe robi problem, obtazuje ta to, trapis sa s tym - co su uplne normalne validne pocity, na ktore mas plne pravo - tak sama musis uvazit, ci chces pokracovat. To, ze mas makke prsia je jedno, ty ich nemusis ani nemas mat tvrde ani keby si mala mlieko na rozdavanie. Zvysenie tvorby mm sa da castejsim dojcenim, power pumpingom, dokrmovanim cievkou..