icon

Hypoalergénne mlieko a zľava na lekársky predpis

maca_p
26. sep 2011

dievcata, mam otazku ako ste postupovali v pripade, ze jeden z rodicov ste alergik, astmatik, resp. mate nejaku chorobu. viem o moznosti, ze pediatrovi predlozite lekarsku spravu od alergologa, ze mate zistenu taku a taku alergiu a pedi. predpisuje na mesiac urcity mnozstvo HA mlieka, na ktore je moznost uplatnenia si zlavy v lekarni.
este otazocka, musi to potvrdenie vystavit alergolog, alebo staci aj ftiziopneumolog?
resp. ak existuje konkretne usmernenie, zakon, nariadenie, postupnost - tak sem s nim 🙂

osobnu skusenost mam pri starsom synovi, ale mlieko mu predpisovala GAE lekarka, avsak on mal traviace potiaze. mladsieho syna zatial dojcim, ale chcem sa pripravit na moznost, ze by sa sam odstavil. starsi sa mi odstavil celkom sam v 9-10 mesiaci.

prosim o odpovede iba kocky, ktore maju osobnu skusenost, resp. ich blizki, nech sa to nezvrhne do kucapacy 😉 .

Strana
z3
kaby
10. mar 2012

neviete ako je to momentalne s predpisovanim mlieka? ako dlho je predpisovana dietatu v pripade alergie a v pripade diagnostikovaneho refluxu? Kde na nete su informacie ohladom tejto zalezitosti? nejake nariadenie... hm?

kytykenka
10. mar 2012

ahoj, niektore masmicky pisete ze po novom do 8 mesiaca sa predpisuje ale asin to tak nie je nakolko mame 11 mesiacov a este mi dr predpisuje, kedze HA je lepsie ako obycajne tak aspon do roka ho chcem malym podavat a dr nema problem predpisovat

palomka
12. jún 2012

na zaklade coho vam predpisuje pediater HA mlieko??

magali
12. jún 2012

@kaby myslim ze to si urcuju zdravotne poistovne, kazda to ma inak, treba sa obratiti na nich

magali
12. jún 2012

@palomka nam predpisovala Dr na zaklade toho ze priatel je alergik, ona o tom vedela lebo to bola kedysi aj jeho pediatricka 😀

@kytykenka my sme mali len do 10m a to sa tykalo aj HA aj AR mlieka, neviem ako je to teraz, maly ma uz 19m takze davno nepijeme ani HA a ani AR, reflux ustupil a teraz pije Nestle Junior bifidus 1+.. a to vam daju aj v lekarni v pohode? lebo im by to nepreslo cez pocitac.. ale mozno je to poistovnou, kazda ma ine pravidla

lienka9933
12. jún 2012

ja som alergik aj celiatik a detská lekárka predpisovala mojej malej Nutrilon HA ale iba do desiateho mesiaca, ale nenusela som nosiť žiadne potvrdenie že na čo som alergická a tak stačilo keď som pediatričke povedala že som alergik a mám celoročnú liečbu a celiatik a nebol problém, ona mi to sama navrhla že mám takúto možnosť si dávať predpisovať mlieko pre malú.

zuzub
11. sep 2012

ahoj, môžete mi prosím napísať koľko sa dopláca teraz za mlieka na predpis.dakujem,

wandeirra
21. jan 2014

Aktualne je predpis mozny do 10.mes.veku dietata a poistovna hradi 50%

nijka
5. mar 2014

@wandeirra ahoj a na 1predpis je jedna krabica alebo to funguje napr.ako antikoncepcia,že recept platí nejakú dobu?

wandeirra
5. mar 2014

@nijka na jeden predpis styri krabice mozu byt za mesiac.a recept plati klasika 7dni ako pri liekoch...

lucysoul
6. mar 2014

@wandeirra nám dáva lekárka na jeden recept 6

wandeirra
7. mar 2014

@lucysoul vazne a to kazdy mesiac sest baleni?nam povedala ze limit z poistovne je 4 na recept na mesiac a tolko sme aj vypili

lucysoul
7. mar 2014

@wandeirra maly sme jednu lekárku obvodnu a ta nám predpisocala na mesiac 5 ks.neskor 6ks že viac nemôže.ale zmenili sme lekara koli iným problémom a lekárka nám teraz predpisuje toľko koľko potrebujeme. Boli sme v poradni a do ďalšej poradne nám ostávalo 6 týždňov a mala papa nutrilon ar a za dva týždne spapa 6krabic toho mliecka.(aj je taká baculka 😀 ) a lekárka že nám predpise toľko aby nám to stačilo do ďalšej poradne.takže na tých 6 týždňov nám predpisala 18 mliecok ktoré rozdelila na 3 recepty.jeden s dátumom a ostatné bez dátumu aby som si ich mohla vybrať ked budeme potrebovať a datum len dopisem.a tak to robíme do dnes.ked potrebujeme tak len dopisem datum aby som nemussela stale behať az do mesta za lekárkou.ja som sa jej prvý krát pýtala že ako je možné že mi môže otolko mliecok predpísať a ona že poisťovňa preplati toľko koľko dieta potrebuje ale že všetko je len na tom ktora e aká lekárka. Je to len o lekárovi ked chce tak predpise ak nechce tak nepredpise lebo povie že viac nemôže.

wandeirra
7. mar 2014

@lucysoul mozno pri nutrilone je to ine. My mame bebu ha a ja som volala aj do poistovne a fakt iba styri mesacne moze predpisat. A to mate super doktorku ze ti da bez datumu recept fakt ochotna.to u nas nehrozi musim behat kazdu chvilu po recept🙂

lucysoul
7. mar 2014

@wandeirra synovec papal tiez bebu ha to 90g balenie a predpisovala tusim 4krabice na mesiac. ale hovorim predchadzajuca lekarka vravela ze moze len 6mliecok za mesiac. no bolo to o ochote a nie o tom co moze :-/

anicka12345
3. nov 2014

Ahojte, neviete niekto, ako je to aktualne s UM na predpis? Kto ma na to narok, a na ake mnozstvo? Dakujem vopred za odpovede 🙂

Strana
z3