icon

Je časté, že novorodenec chce jesť každé dve hodiny?

mariaberkyova25
1. feb 2025

Baby moja mala ma 6 dni a v noci sa mi začala budiť každé 2 hodiny na jedlo… zje mi aj 60ml
Neskutočne place a keď jej to mlieko dám je úplne v klude len mi príde zvláštne že tak často si pýta papať .. keď sa budila po 3-4 hodinách dávala som tých 60 ale teraz pre istoty max 30.. mali ste to niektorá podobne?

lucia23529
1. feb 2025

Je to normalne…

mia_von_prag
1. feb 2025

Každé 2 hodiny je normálne. Davaj mlieko podľa potreby dieťaťa, nie podľa tabuliek. Ideálne si zapisuj kolko vypije. Denny prijem by mal byt 150-180 ml na 1 kg hmotnosti. Ak ma 3 kg, tak 450 - 540 ml denne

Ako priberá, kazdym dnom bude potrebovat viac

anavixy
1. feb 2025

Ty jej praveze davku navys, nie znizuj o polovicu. Ved jej skus dat viac, ci vydrzi tie 3h aspon a ak ani tak nie, tak sa vrat k 60ml (nie je vhodne ani zbytocne prekrmovanie). Je uplne v poriadku, ze papa castejsie, ak to vyzaduje a toleruje. 30ml je strasne malicko aj na papanie kazde 2h, kazdym dnom co je starsia moze vyzadovat aj viac mliecka. Ty mas davku navysovat podla toho, ako je dieta spokojne, ako dlho vydrzi syte. Riesenim toho, ze mas hladne dieta nie je dat mu este menej.

tetapetra
1. feb 2025

@mariaberkyova25 ja som síce svojho času dojčila, ale každú 1,5h. Ako píšu baby, ona potrebuje viac a nie menej

diewcatqoo
1. feb 2025

Preco mu znizujes davku? Ved to postrada akukolvek logiku. Ved ak sa ti budi casto s tym, ze je hladna, davku zvys a uvidis, ci pospi dlhsie. Tyzdnove babatko uz vypije viac, nez ked pilo v porodnici. 30 ml je malo.

althejka
1. feb 2025

Dat kolko pyta a hotovo