icon

Je normálne, že 3-týždňové bábo pije viac umelého mlieka?

29. okt 2025

Dobrý večer, je normálne, že trojtýždňové bábo zrazu vypije naraz 90-100 ml UM? Máme Hipp HA. Do minulého týždňa sme dávali 60ml na kŕmenie cca 8x denne, ako si vypýtalo, potom začalo už po pol hodone- hodine zas pýtať, tak som mu zarobila ešte 30 ml a posledné dva dni je stále hladné, tak už sme dali 90 ml na jedno kŕmenie a niekedy ani to nemá dosť. Dávame aj Espumisan, Biolac a vlákninu. Váži 3,8 kg. Je to ok, alebo mám konzultovať s pediatričkou?

anonym_d72255
30. okt 2025

@anonym_autor no moja jedla do 3 mesiacov konské dávky. Deti sa v tomto veku vedia radi napapať. V pôrodnici pila 30 alebo aj 40 samizda ale teda narodila sa skoro ako 4,5 kg. Myslím že to je ok. Každopádne ak si pýta , čo ho necháte plakať ? Mojej keď sme nedali tak by ju aj celé mesto počulo ...

marianarem
30. okt 2025

@anonym_autor Aj moj na zaciatku takto tahal. Ale uz okolo tych 3m ho to preslo a otocil presne opacnym smerom 🙂 Na zaciatku tie babatka enormne rastu, potom sa to spomali.

zuzkaa1991
30. okt 2025

@anonym_autor ak negrca a nevypluva tak kľudne. Moja tiez s takou váhou papala 90ml teraz ma.7tt 4200g mala minulý týždeň a par dni dozadu sme presli na 120ml...lekarka mi ukazala ako vypocitat dennu davku podla vahy.
Podľa vahy vasho babatka a najvyssie ml (180) som dala do kalkulačky tak vyslo 97ml.ma vypit na jednu dávku 😇
Prikladam foto podla.coho som sa riadila tiez prvy mesiac tak mi.ukazala lekarka

Kedze moja nema dno flasky vypila by omnoho viac ale.jasne ze by.ten prebytok vyslo von takze mne dana tabulka pomohla😇