Kolko UM vyťahá vaše dieťa ?
Dobry den chcela som sa opytat kolko vase bábo vypije um na jednu davku a ako casto cca papa? Moj maly ma 10tyzdnov a ked si tahal 90ml pil cca 8x denne, no teraz zacal papat 120ml vynechava si jedenie v noci no cez den sa to snazi dohnat, nevytaha celu 120 naraz ale deli si ju a pyta jest skoro kazde 2hodiny...mate podobne skusenosti? Ako ho nastavit ?
A taktiez mi lekarka dnes povedala ze 150ml mlieka je vela ze to piju rocne deti...
Neviem co je to vela alebo malo nemam skusenosti kedze je to nase prve babatko..
@zuzana_ilkova moja dcera bude mat rok a pije 210ml,samozrejme nie 8x za den.kazde dieta je ine,zalezi aj od mlieka ake pije,su lahsie aj tazsie ktore na dlhsie zasytia.ale pit 120 ml 8x denne je trochu dost.ak si tu flasu ale deli na viac x,tak potom ako casto zarabas tych 120ml?
@lasyckamalicka ano pdla davkovania papa spravne mal by si dat 120-150... ale dnes ma detska lekarka prekvapila tym ze vela je 150ml ze to rocne deti pija tak preto som ostala taka zaskocena a chcela som vediet ci nedavam vela mliecka
@simona92101 120 mi vypije pred spanim a po nocnom spanku, ked mu rozrobim mlieko tak si vytaha 90-110a zaspi a o hodinu alebo dve pyta zas no niekedy vypije viac niekedy menej ...mlieko rozrobim a necham ohrievat ked nedopije vo vodnom kupelk a po 2hodinach vylievam ak sk ho nedotaha...dost casto teraz rozrabam ked je na hipp myslim ze prenho nieje vhodne, lebo sa aj dost pri kakani puci az bordovy je...prechadzame dnes na nutrilon tak dufam ze sa to ustali aj s kakanim aj papanim...
Medzi jednotlivymi krmeniami by mal byt odstup aspon 3 hodiny, aby mu stihlo pretravit. Inak ta davka 120 - 150 ml nie je vela. V Moja ma 7,5 mesiaca a papa 210 ml, uz iba 2x denne, pretoze papa uz aj prikrmy. V tom case tiez papala 150 ml, ale 5x denne, cez den kazde 4 hodiny a v noci sa budila iba raz. Nutrilon inak tiez dost zapeka, tak neviem, ci to je dobra volba, ale skus.
@albertka1980 viem tiez som nechcela nutrilon ale z bebi grcal, teraz ma hipp a nevie sa najest si vytaha trocha zaspi a preto si aj deli krmenia na castejsie po mensich davkach...nastastie vecer sa napapa a 6-7hodin mi spinka... nutrilon je veal univerzalne mlieko nieje sladene a sytejsie tak dufam ze nebudu problemi s kakanim lebo by som uz rada mala mliecko na ktorom bude maly spokojny lebo uz dost dlho u nas spokojnost nebola
@zuzana_ilkova jasne, drzim palce, aby sadlo. My davame nasej kendamil bio a obrovska spokojnost, nikdy nemala problem s kakanim

@zuzana_ilkova nemáš na UM odporúčané dávky (množstvo a koľkokrát za deň) podľa veku bábätka? Ak ťa to upokojí, tak moja 7 mesačná už pár mesiacov vypije 200ml na raňajky úplne v pohode... Keď mala 2 a pol mesiaca ako tvoje, tak jedla 6x denne po 150ml, každé cca 3 hoďky (máme Nutrilon). Dôležité je, či má normálne prírastky na váhe, keď chodíte na poradne. Ak áno, tak to nechaj na ňom 🙂