Kombo Nutrilon HA & Kendamil - kombinovať dve UM v 1dávke?
ahojte maminky aj nemaminky. chcem sa spýtať na váš názor (nie súdiť, názor prosím), na kombináciu dvoch druhov UM v jednej dávke. drobec papá 120, dávame mu na ten objem vodičky 3 odmerky Kendamil a 1 odm. Nutrilon. robíme tak preto, že Kendamil je plnotučný a dr. nám vytkla priberanie/váhu synčeka (2 mes., vyše 6 kg). nechceme teda aby veľmi priberal ale zároveň toto mliečko mu veľmi chutí a nemá tráviace problémy. Nutrilon dávame kvôli mojej alergii a astme, keďže je tam preddispozícia. citala som tu viaceré názory že kombinovať UM nie, ale zároveň aj par pozitívnych správ od mamiciek, ktoré tak robia a ich deti sú s tým ok (rovnako ako náš drobec).
za vaše názory ďakujem a objektívnu kritiku akceptujem.
Vykasli sa na Nutrilon, ten HA ma len viac štiepenu bielkovinu aby ho dieťa lepšie tolerovalo ale keďže mu dávaš aj kendamil tak to stráca zmysel. Pokial mu chuti a nemá žiadne problémy tak mu dávaj len kendamil. Moja ho pije tiež (ale až od 6m) a pribera úplne normálne. Poznám deti čo priberajú veľa aj z materského mlieka (oveľa viac ako tvoj maly) ale to doktorom zrazu nevadí takze nerieš....Vždy je horšie keď dieťa nepribera.

@relaxx11 podľa mňa to nie je nič hrozné že ma 2 mesiace a 6kg, ja by som mu kvôli tomu mlieka nemiesala, myslím ze to urobí viac škody ako užitku. To ako mu to pôsobí na tráviacu sústavu kľudne môže prísť až neskôr. Nie každé dieťa priberá tabuľkovo tak ako si to dr predstavujú, zdá sa ti ze malý je tučný? Deti ktoré sa narodia a majú 4kg majú 6kilovu váhu po mesiaci a nemusia ani piť plnotučny Kendamil. Co vtedy, myslís že mamy im dávajú menej mlieka? Určite nie. Kendamil je kvalitné a chutné mlieko, zostala by som len pri nom keď malý nebude mať žiadny problém