icon

Ktoré umelé mlieko pomáha pri lepšom trávení?

evickuska
2. feb 2025

Ahojte viem, ze je kazde babo individualne. Mame Beba Supreme ale mala je zapecena, prakticky bez pomoci, stlacania a masirovania to neda. Ked uz ano su to tvrde bobky skoro az do zelena. Vela odporucaju Beba Sensitive ale aj Kendamil Comfort. Nechcem z nej robit pokusneho kralika, zvlast vraj vidno zmenu na dietati az po 3 tyzdnoch od vymeny mlieka.
Len toto ako ona kaka je trapenie, nie len pre nas ale hlavne pre nu 🥺😢

janamakva
2. feb 2025

Hľadaj mliečko, ktoré má najmenej železa. To železo zapeka. My sme mali na radu lekárky Kendamil, fakt som. Vyskúšala všetky a ostala pri tomto, hoc je drahé, ale nemá palmový tuk!
Na ľahšie kakanie kúp vlákninu Beba care. Fibre. Je v sackoch, dávaj jeden do ranného mliečka. Stačí jeden(nie 2 ako píšu). Z tejto vlákniny neboli bruško a je bez príchute.

janamakva
2. feb 2025

Naša mala až krvičku na ritke pri kakani, viem, čo prežívaš.. A nikoho to netrapilo. Cim bola staršia, tým to bolo horšie. Potom sa už bála aj kakat. Ešte kúp probiotoka Probio fix. Len tieto kúp, z inych bolí bruško. A daj len tri kvapky, napr. Píšu 6,ale Ty daj menej. Aj dve stačia zo začiatku

miskamisiq
2. feb 2025

Syn bol od narodenia na Nutrilone a nemali sme problém. Taktiež sme dávala Probiofix baby a pred každým kŕmením Subsimplex.

danielahamar
2. feb 2025

Blbosť, za 3 dní vidíš zmenu

ella1234
2. feb 2025

@evickuska mame dobru skusenost s Beba sensitive.
A kolko ma dcerka mesiacov?

evickuska
autor
2. feb 2025

@janamakva ona ma stale odhovara od zmeny UM 😒

evickuska
autor
2. feb 2025

@janamakva tie uzivame od prepustenia z JISky 😒

evickuska
autor
2. feb 2025

@miskamisiq ten sabaimplex ako funguje? pomaha detickam?

evickuska
autor
2. feb 2025

@danielahamar mne aj gastroentero hovorila, ze cca 3-4 tyzdne trva kym si trakt navykne na nove UM 🙈

evickuska
autor
2. feb 2025

@ella1234 bude mat 8meho mesiac 🙈

danielahamar
2. feb 2025

@evickuska malý mi vymenil 8mliek za 4mesiace, nakoniec mal abkm, netreba dieťa trápit, lebo doktorka povedala. Ty si s ním doma a vidíš, čo mu je

miskamisiq
3. feb 2025

@evickuska Malý keď išiel papať, pokým som zohriala vodu na mlieko, som mu umelou lyžičkou podala kvapky a dala mliečko. Boli fajne, nemal s tým žiadny problém. Neviem ci je to tými kvapkami alebo šťastím, mlieko mu sedelo a nemali sme celý čas ani kolíky. Kvapky som dávala do cca 4 mesiaca.

evickuska
autor
4. feb 2025

@danielahamar jasne no uprimne neviem, ktore mu pomoze a preto triafat ja uz neviem 😔

evickuska
autor
4. feb 2025

@miskamisiq takze tie sabsimplex priamo do pusinky a potom mliecko?

jvasenka
4. feb 2025

@evickuska z beby zapekalo aj dcéru.. za mňa asi najhoršie mlieko.. prešli sme na kendamil ale museli sme prejsť na nutrilon allergy care.. urcite ak um nevyhovuje treba ho zmeniť.. aj naša pediatrička mala ohľadom toho blbe poznámky (odmietala riešiť stav, poslat na gastro), zmenili sme aj ju

miskamisiq
4. feb 2025

@evickuska áno, dávala som na umelú lyžičku kvapky a rovno do pusy a do 5 minut papal mliečko. Vravím, neviem ci je to mliekom alebo kvapkami ale nemali sme nikdy problém s bolesťou bruška.

evickuska
autor
4. feb 2025

@jvasenka hah no ja mam nasu rada, chodila som k nej este aj ja uz pred 18tkou a je celkom aj mladistva nazormi ale to kakanie a ich nazor, ze dietatko nemusi kakat aj tyzden 🤦‍♀️ by som ju tu dala na par noci k nej a by zmenila nazor 🤦‍♀️

evickuska
autor
4. feb 2025

@miskamisiq lebo zeny celkovo ked tak citam, ze ci coliprev ci sabsimplex su len reklamne tahy, ja mam napr. pocit, ze Espumissan je ciste placebo 🤦‍♀️

evickuska
autor
5. feb 2025

@miskamisiq prave citam, ze to je od 3 mesoacov az sabsimplex 😳

miskamisiq
5. feb 2025

Na ADC je popis od 3 týždňov https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/sab.... Mne to radil pediater, skúste sa s ním pripadne este poradiť 🙂

evickuska
autor
6. feb 2025

@miskamisiq skusim, rano mame poradnu som uz na dne

haraburdova
6. feb 2025

Ja som presne mala taky problem. Dcerka bola od 1-7 tyzden od narodenia sialene zapecena, kakala bobky ako kralik raz za 4 dni aj to uplne mikroskopicke mnozstvo.
Ja som vymenila Bebu za Babysmilk, nasadila som jej BioGaia probiotika a odvtedy kaka krasne. Este som jej cca mesiac davala sab si plex do kazdeho mliecka. Masaze bruska a cvicenie nozkami samozrejme kazdy den. Ale zmena mliecka a probiotik urobila uplny zazrak. Drzim
prsty, nech je babu lepsie 🍀

evickuska
autor
8. feb 2025

@haraburdova Biogaia? Ja davam probiofix a Dr. ze ak uz chcem menit az zmenim len typ nie znacku 🤷‍♀️

haraburdova
8. feb 2025

@evickuska Tiez som mala probiofix, to nam dali este v porodnici ze to mame uzivat. malu ale stale zapekalo tak som si zistovala, ake probiotika maminy najviac chvalia a kupila take. takto som zmenila dcere aj d vitamin z vigantolu na devit. Nic z toho mi pediatricka neschvalila predom ale dodatocne mi na kontrole povedala ze ok, ak to
malej vyhovuje. Najviac dcere vyhovovali bud biogaia alebo pegaso. oboje maju len jednu pomocnu latku ku kulturam olej. biogaia slnecnicovy a pegaso olivovy. pokial viem tak probiofix ma uz len typ imun s ktorym nemam skusenosti ale z popisu mi znie ako verzia pharax k biogai.

evickuska
autor
8. feb 2025

@haraburdova ano, skusim aj ja Biogaia malemu som davala tu a devitko a malej devitko a probiofix, tak uvidime... zmenim z Beba supremepro na Beba expert sensitive...