icon

Má 8 týždňové bábätko na UM papať každé 3 hodiny?A koľko?

brcanaa
6. dec 2018

prosím Vás o radu, mám 8 týždnové bábo, museli sme z určitých dôvodov prejsť na UM. Má cca 3800 g. Ide o to, že som v tom nováčik a neviem ako to má fugnovať.
Dávali ste svojmu bábatku režim, že má piť každe tri hodiny? ak áno, čo keď chcelo skôr? počkali ste do určitého času a až taku mu dali?
moja pije po 60 ml cca každé tri hodiny, je to normálne? na krabici je napísané, že má zjesť už 150 ml na jedno kŕmenie, čo sa mi určite do nej nepodarí dostať, proste toľko jej stačí.
myslíte, že tým, že budem čakať na ten čas kŕmenia, tak sa vyhladuje a zje potom viac?

arasidka123
6. dec 2018

@brcanaa ak jej stačí toľko zbytočné budeš chystať naraz viac ...to skôr keď vidíš že je nespokojné tak dorob ešte trošku 🙂 ja som každé tri hodiny nedávala... jednoducho keď sa zobudilo a bolo nekludne tak vtedy 😉

zuzuliennka1
6. dec 2018

v prvom rade sa porad s pediatrickou, ona urcite bude vediet... pises ze pije 60ml kazde tri hodiny - to podla skatule, ci ti povedala pediatricka?
ja som mala s kojenim tiez problemy, v podstate som zacala kojit az cca po 3 tyzdnoch, cize som zacinala s UM..(rodila som sekciou), v nemocnici mu davali Nutrilon, pamatam si, ked sme prisli po tyzdni domov, dufala som ze to pojde, no neslo... prva noc bola strasna, nevedela som co mam robit, manzel musel utekat do najblizsej nonstop lekarne a doniesol jedine susene mlieko, co mali - France Lait... takze som nutene zacala s inym, no ale isla som hned podla tabulky, co je na doze uvedena a zarobila som mlieko... a davala som mu, ako si pytal, potom sme uz vlastne hned po par dnoch sli k pediatricke a ta mi podla jeho vahy presne povedala, ako ho mam krmit - tiez to bolo myslim 60ml kazde tri hodiny... tak som sa tym plusminus riadila, ak chcel skor, dala som skor, vypil trosku, neskor to dopil, necakala som, ved bol hladny... a robila som vsetko preto aby som kojila, co sa podarilo a teraz ma rok a UM mame uz len vecer pred spanim na dosytenie alebo cez den, ked bol v lete prilis smadny... a urcite je uz pre 8tyzdnove babatko uvedene 150ml na jedno krmenie? to je dost vela... napriklad nas France Lait ma pre 2m dieta uvedene 120ml na jednu davku

asia83
6. dec 2018

@brcanaa Ale kdeže. Dať jesť, keď je hladná (po zobudení alebo keď reve ako o dušu). Dať jesť, koľko zje. Radšej urobiť viac mliečka, aby ste si boli istá, že vytiahla koľko jej bolo treba. Ostatné NERIEŠTE.

malinajahoda
6. dec 2018

@brcanaa mne moja malá pila každé 3 hod. Ale stalo sa, že bola hladná skôr. Tak som jej dala. Nebudem ju trápiť hladom len kvôli tomu, že neubehli 3 hod. A čo sa týka toho vypiteho množstva, mne až niekedy v 6, 7 mesiacoch vypila 150ml. Moja nebola a ani nie je tabuľková. Vždy pomenej pila mlieko a aj teraz to tak je. Od začiatku bola váhovo na spodnej hranici. Ale nikdy som ju nenutila do jedenia. Daj malej piť mlieko vtedy, keď je hladná a koľko vypije, toľko vypije. Ja som napr. viac vylievala mlieka do umývadla ako mi malá vypila.