icon

Mávajú deti koliky popri zvykaniu si na umelé mlieko?

samantha185
28. sep 2013

maminky, je pravda ze ked deticky prejdu z materskeho mliecka na UM mavaju koliky kym si na to mlieko nezvyknu????

lucia006
28. sep 2013

Podla mna nieje pravda ,moj mal koliky uz pri mm a potom aj pri um,vela som studovaks o kolikach cim to je ,preco vlastne su,a odpoved bola vsade rovnaka ,ze pricina sa dodnes nezistila len ,ze trapia vecsinou chlapcekov od 0-4mes. 😒 ako to bolo aj unas 😖

cerez
29. sep 2013

Koliky sú aj pri kojených deťoch. Synovec bol čisto kojený a koliky ho trápili do 6 mesiacov. Nepomáhal Hylak, Sab Simplex, Espumisan. Okolo 5 mesiaca jej pediatrička poradila dať 1KL bieleho kvalitného jogurtu so živou kultúrou. Pomaly sa to začalo upravovať.

tenerifka
29. sep 2013

Je to uplne jedno, malu som kojila 2 mesiace a bolo to nieco strasne,okrem toho mi spala vzdy tak 15 minut po kojeni a inak cely deñ na rukach, zobudena a rev. Po prejdeni na UM koliky pokracovali az do konca 3.mesiaca(najma vecer), ale aspoñ si uz pospala aj cez deñ......

severankasr
29. sep 2013

u nas pravy opak, kym som kojila, strasne koliky a nic poriadne som nemohla jest, akonahle som presla na UM, koliky prestali a hlavne obe deti zacali konecne spat, nam to pomohlo prejst na UM, natrapila som sa dost pri oboch detoch s kojenim, pri obrovskej snahe kojit sme vzdy vydrzali cca 4,5 mesiaca s bolestami a placom. To je ale nasa skusenost.

zuzik22222
22. okt 2013

chcem sa pridat aj ja,syncek ma skoro 2,5mes.a kojim,chcem kojit aspon do ukoncenia 3.mesiaca a prejst na UM,prisava sa mi zle od narodenia a o bradavkach v akom su stave ani nehovorim,po vyskusani laktacnych poradkyn,kremov,masti,naplasti,gencianky,nic nepomaha,trpim pri kazdom kojeni,ale chcem mu dat co najviac svojho mlieka,to ze nespi ani neviem ci komentovat,hotova som nakojim a on nic,ruky si necitim od uspavania,inac nezaspi,pribera pekne,vsetko je v poriadku,len nespi a je pravda,ze ked by som mu dala prsnik tak pije zakazdym,je pazravy dost,pije lacne,nema koliky,co je fajn,ale uz asi posledny tyzden je nepokojny na prsniku,bije ma,natahuje bradavku nieto,ze ma strasne bolia,zvlastne ale je,ze v noci ked kojim,tak zaspi tak na 1-2hod stale,ale cez den,ked mal mesiac zaspal aj cez den,teraz vobec,cicikam a cicikam-zaspi a potom za 30 min je hore a mna ide porazit,ani v postielke nechce spat a o kociku sa uz vobec nevyjadrujem 😢 som z toho nestastna a tak sa pytam,ze ked prejde na UM,bude spat kludnejsie a hlavne dlhsie?a mozem ho v noci kojit?kedze sa bojim,ze aspon v noci,ked sa viem vyspat,dam mu umele mlieko a kym si odgrgne a ho uspim tak to potrva,zatial co pri kojeni zaspime obaja,poradte mi ak mate s tym skusenosti,dakujem vsetkym

lucinocka
22. okt 2013

nie je to pravda, my sme mali koliky a ked sme presli na UM tak to prestalo..

terezia23
14. apr 2023

@zuzik22222 Chcem sa vás spýtať napriek tomu, že príspevok je z pred 10.rokov. Mám podobný problém. Kojím takmer 3 mes. syna + dokrmujem specialnym mliekom s nastiepenou bielkovinou kravskeho mlieka (kedze je alergicky na krav.mlieko) Ja drzim dietu nielen od mlieka, ale aj aj od vajec, soje, pohanky, kavy...a vela dalsich potravin, kedze som zistila, ze synovi je zo vsetkeho zle. Jem uz asi len 10 druhov potravin, ktore v materskom mlieku toleruje. Napriek tejto snahe sa casto po kojeni pučí, reve. Celkovo je to nesmierne dráždivé uplakané dieťatko. Stale na rukach a kazde spanie ho uspavame na rukach, ked ho polozime je do par minut hore. V naruci vydrzi spat tak 30 min. Potom bdie asi 40 min (po prebaleni mrnka, potom place a reve a chce zas uspavat, lebo je nevyspaty) Takto je to dokola cely den. Niekedy ma takychto kratkych spankov aj 10. Rozmyslam podobne ako vy prestat kojit (hoci velmi nerada). Chcem sa vas spytat upravilo sa spanie vasmu synovi ked ste presli na UM? Som nesmierne unavena a ruky ma uz bolia, preto hladam radu kde sa da. Ako to dopadlo u vas? Aj ked viem, ze to bolo davno ak si spomeniete 🙂 Dakujem