Môžem pridať feniklový čaj do mlieka bábätku?
Ahojte moje dieta ma dnes 3 tyzdne. Vsade radia, ze na tvrdsiu stolicu par kvapiek fenikloveho caju do mlieka, niektore dokonca pisu, ze daju 1/1 pomer voda a caj a do toho urobia mlieko. Som vcelku opatrna, ked ide o takto male babanko. No vytlacit take puky, by bola praca aj pre mna. 😑
Prevarila som fenikel a z tejto feniklovej vody som robila mlieko. Pomohlo
Cajik by som takemu malemu babu nedavala. Skus zriedit mliecko (co zas nie je dlhodoba pomoc) alebo zmenit znacku + probiotika BioGaia 😊
Keď mal zápchu, tam som napr dala 60ml vody a 30ml fenykloveho caju a do toho zarobila UM
Vždy pomohlo
@anavixy nesuhlasi s tym ani gastro ani pediatricka, ze kym si traviaci trakt zvykne na nove trva niekolko tyzdnov a ze by som zmeny videla o mesiac az dva...
@veronikaszabova ano? aj v troch tyzdnoch? a jemny feniklovy? sackovy?
@sahel probiotika davam probiofix imun a riedsie vraj nemam robit 😒
To je samozrejme pravda, ale nechapem, tvrdia, ze to nemoze byt sposobene mliekom alebo, ze nema zmysel ho vobec menit? S cajom suhlasia?
@anavixy aj aj, ze menit by brali ako poslednu moznost 😒
Klasicky fenikel, co sa kupuje v potravinach. Par zrniecok na liter
my tiez mali taky problem. Nasa nekakala aj tyzden a pak len horko tazko chuda az hikala pri tom. Tiez sme aj menili mlieko aj probiotika. Pomohlo to len na chvilku tak som raz za cas urobila ten kamilkovy caj a z neho zarobila mlieko a to ozaj zabralo pekne. Ale upravilo sa to trosku aj same casom a najviac pri zavedeni prikrmu. Od vtedy je to kazdy druhy den.
Pediatricka aj gastroenterologicka Vam v tomto pripade podali trosku mylne informacie. Zmena mlieka sa prejavi uz po 2 tyzdnoch od jeho zavedenia pri intolerancii laktozy a pri ABKM. Ak ma dietatko zapchu, tak zmena pomoze hned. Vy tiez, ak nieco zjete a mate dostat s prepacenim “prehanky”, tak ich dostanete hned a nie az o mesiac - alebo opacne 🙂 + ak vezmeme do uvahy ucinok fenikloveho caju. Vypitie sposobi ucinok hned a nie az po mesiaci 🙂 - radi Vam nie len modrokonikovska mamicka, ktora si presla podobnym problemom (museli sme babatko rurkovat, aby sa vobec vykakalo), ale aj odbornik 🙂
@anavixy na caj som sa zabudla spytat, ze to podla nich nema suvis s UM a ze menit ho je casto este horsie ako pockat 🤷♀️

Nie, to urcite nie. Na tvrdu stolicu sa myslim aj tak radi kamilkovy. Ked uz, tak na lyzicke par ml a odsledovat, lebo moze sposobit este vacsiu bolest bruska alebo alergicku reakciu. Tvrda stolica moze byt sposobena mliekom (tj pomohlo by mozno zmenit znacku) alebo abkm, teda tam specialne mlieko, ale to riesit s pediatrom.