Môžem pripraviť dojčenské mlieko číslo 2 v menšom množstve?
Ahojte to som ja zas chcem si poradiť keďže doktorka mi neodpisuje....
Malému som kúpila už mlieko 2.. už mal 6 mesiacov.. vypije mi iba 120ml papáme výživy a na obed iba pár lyžičiek zeleniny ale dnes som mu nedala lebo sa nevedel vykakať iba s pomocou toho že som mu zdvihla nožičky tak nejako to šlo... Vydrží skoro každé 3 hodiny... Ale ide tu o to keď som už to mlieko kúpila na obale je napísané že to mlieko sa zarába od 210ml,môžem mu z toho mlieka spraviť iba 120ml keď mi on viac nevypije ešte? Či mám ostať pri jednotke? Čítala som že tá dvojka aj viac zasýti ale že to mlieko pijú také detičky čo sú aktívne na prikrmoch...
Môžeš z neho urobiť koľko potrebuješ. Robila som to rovnako. Od 6 mesiacov som prešla na 2 a robila max 150ml
@glade22 a koľko kŕmení ste mali za deň ? Vydržal viac ako keď ste papali jednotku ?
Ja si to už tak nepamätám, ale v tých 6 mesiacoch som ešte aj dojčila, čiže UM som dávala len občas, hlavne v noci.
@viktoria1751 to co je toto za otazku? Sak spravim kolko treba ci jako budes zarabat 210 a vylievat? Svata sprostoto
Tabulky su len orientačné. Sprav ako potrebuješ a kolikrát potrebuješ. Dvojku pijú deti, ktoré už maju zavedené aspoň jedno jedlo
@viktoria1751
To nie je tak ze 6 mesacne ma vzdy vypit 210ml davku. Dietatu treba davat tolko, kolko chce. Ci aj doteraz si vdy davala presnu davku 210ml a nikdy nie menej alebo viac?
Daj polovicnu davku prasku a polovicu vody.
A zase si nepredstavuj ze je medzi tymi mliekami az tak velky rozdiel. Vobec nic sa nestane ak ostanes pri 1 az do 3 rokov. Akurat to bude drahsie.
Mlieko ma byt zaklad stravy az do 12 mesiacov. Prikrmy su prvy rok len na to aby sa dieta zoznamilo s tuhou stravou. Vobec ho to nemusi zasytit.
Ak ho zapieklo, poznac si co jedol, a uz mu to nedavaj, alebo len vo velmi malom mnozstve.
@viktoria1751 to dávkovanie na obale je len príklad preboha a nie že musíš toľko mlieka zarobiť 🙈 to vážne je niekto tak hlúpy 🫣

Môžeš z neho urobiť koľko potrebuješ. Robila som to rovnako. Od 6 mesiacov som prešla na 2 a robila max 150ml