Na koľko eur mesačne vás výjde umelé mlieko?
Ahojte, zaujímalo by ma koľko eur v súčasnej dobe minute na UM pre bábätko ktoré je od narodenia iba na UM? Ďakujem
Moja malá od narodenia je na umelom a predpisuje jej detská lekárka. Takže som doplácali iba 18 eur za 4x800g mlieko Nutrilon. Dohodni sa doktorkou nech ti predpíše. A ak máš poisťovňu dôveru tak ti aj ten doplatok vráti späť. Ja som mala mlieka zadarmo,kedze mi poisťovňa vrátila peniaze.
92€ mesačne Beba SENSITIVE
Naši už majú osem rokov, boli dvaja a UM bolo vtedy lacnejšie, ale i tak sme to prepočitali, že prvý rok sme za UM zaplatili 1200€.🤦♀️Závisí aj od toho, akú značku UM používate...Ono to rýchlo zbehne.Teraz by jedli len rezne, guláš a pizzu a tiež to nie je najlacnejšie.🤷♀️😉
Keďže som alergik obom deťom do pol roka písala Dr. Čiže nič som neplatila. Potom do roka a pol až dvoch vďaka prikrmom už menej pili a väčšinou do 50€ mesačne
Sunar ha 4krabice do mesiaca.. Cca 80eur. Mame pol roka ale uz davam aj prikrmi takze to ide pomaly dole
@ankare nie kazda moze dojcit
Priznám sa nechcelo sa mi otvárať diskusiu, ale reku urobím kuk, že či sa tu niekto múdry neobuje do autorky žeby mala radšej dojčiť 🙈🤣 hold stalo sa 🤣
Nie každá žena môže dojčiť 🙈 kojit či ako to nazvať. Ja som nedojcila lebo som nemohla a ani som to potom nedokázala keďže laktačná má tak zdeptala že až mi bolo zle zo samej seba 🙈
Ale aby som odpovedala na otázku. Tak nech autorka skúsi mliečko Babylove (okolo 5 až 6 eur krabička) to vychádza lacnejšie a v diskusii som ho nenašla žeby bolo spomenuté. Nás vyšlo na cca 40 eúr mesačne a to mala je papkac veľký (teraz sme na trvanlivom a to mám pocit, že ide viac do peniažkov)
Prvych 6 mesiacou treba vydrzat,a okolo 4 mesiaca dieta zacina aj s prikrmami,a potom prechadza na dvojku mlieko a ta byva stale v akcii a vtedy treba aj do zasoby nakupit 🙂
@chadkroeger mozem sa opytat ako Vam UNION vracal peniaze? automaticky ci na ziadost?
@bobik87 automaticky a šekom.
Beba na recept 5 krabíc myslím nebola veľký papkač ale potom mi vracali nazad niečo mesačne okolo 55€
ani ja som Bohužiaľ dojčiť nemohla, um nás vyjde okolo 100e na mesiac 😨 máme nutilon
Malá je na nutrilone HA. Kupujeme cez net 6 ks niekedy na akciu tak okolo 110 euro. Má 5 mesiacov. Zhruba nám to vydrží mesiac a niečo.
@chadkroeger mne nic neprislo a to ma mala uz 4mesiace 🙄
Mame na predpis nutrilon comfort je to len 400 g krabica na predpis platim za 7 ks cca 12 e aj to mi poistovna vrati ale kedze teraz bol vypadok platila som 120 e za 10 ks nech mam do zasoby, musela som kupit cez internet v lekarni ho nemali dostupne

@ankare ano, odpisala som na ine, uznavam, pomylila som si komentar...ale tvoja odpoved tiez nesuvisela s otazkou autorky...