Odvar z ovsených vločiek do AR Nutrilonu?

lenulik88
30. jan 2019

Baby ktore mate babatko s refluxom, prosim o info. Nenasla som takuto diskusiu v starsich. Presli sme na AR Nutrilon z Omneo comfort, lebo maly zacal s tichym refluxom a davil sa nam. Mliecko fajn, pomaha na reflux, ale mame zapchu a kaka z hroznym placom a krikom tvrdu stolicu :( poradili mi ten odvar, len neciem ci do tak husteho mliecka ako je toto je to tiez v pohode a ci to niekto skusil aj pri refluxe? Maly ma 9 tyzdnov. Dakujem za akukolvek odpoved na moju otazku.

nikpa
30. jan 2019

@lenulik88 ovsene vlocky upravujú stolicu, skus a uvidíš. Je jedno aku hustotu bude mať mlieko ked to ma pomôcť, prispôsob dierku na dudliku. A skús aj probiotika ale dlhodobo, aj 2-3 mesiace.

janinka007
30. jan 2019

môj syn má síce 25, ale ja som mu mlieko zarábala len s vločkovým odvarom, vtedy bol jeden sunar a všetko bolo v pohode.

lenulik88
autor
30. jan 2019

@janinka007 dakujem za odpoved. Ano, pocula som, ze sa to uplne bezne robievalo, len som si nebola ista ako s tym AR mliekom.. skusila som jednu davku o osmej, tak uvidim az vstane, ci sa nieco udeje.. alebo teda neviem kedy by mal prist vysledok.. 😬

lenulik88
autor
30. jan 2019

@nikpa o dudlik neide, mame rozne velkosti, len som si nebola ista ci to nezatazi prilis zaludok s tym hustejsim mlieckom.. uziva biogaia druhy tyzden, predtym sme uzivali probiomaxik.

nikpa
30. jan 2019

@lenulik88 my sme s tym hustym mliekom z vlociek nemali žiadny problém, syn bol akurát viac zasyteny, čas medzi jedeniami sa nám predĺžil alebo nie vždy všetko vypil. A trvalo to asi 2,3 dni kym sa stolica upravila. A ešte ma napadlo, že Dr. ma upozorňovala aby som mu dávala aj iné tekutiny okrem mlieka, vodu alebo cajik nesladeny, aj tekutina riedi stolicu. Ale to neviem ci ma vplyv, ja som mu dávala vodu aj predtým.

malinajahoda
30. jan 2019

@lenulik88 nám pomohol nutrilon na reflux, ale strašná zápcha. 3 mesiace trápenia. Vymenili sme za iné a zmenil sa nám život. Ľutujem, že skôr som nezmenila. Od narodenia probiotiká Biogaia a ani pitie vody nepomohlo.

lenulik88
autor
31. jan 2019

@malinajahoda ahoj, prosim ta a za ake si vymenila? Ten odvar u nas asi nic :( pucenie celu noc a plienocka cista :(

lenulik88
autor
31. jan 2019

@nikpa ja som mu dala dve davky s tym odvarom, no zatial bez vysledku, iba pucenie a fnukanie v noci chudacik maly :( tak uvidim, poskusam este dnes.

malinajahoda
31. jan 2019

@lenulik88 ten Nutrilon je strašne hustý. Možno z toho je zápcha, neviem. Pomohla nám Beba ar. Na koliky Coliprev zase, ale to neviem ci ma tvoj malý.
Doktorka stále, že treba vydržať, že sa to upraví, bábo si zvykne, bude to lepšie, nemá sa meniť mlieko tak často,... Ľutujem doteraz, že som ju počúvala.

nikpa
31. jan 2019

@lenulik88 inak suhlasim s tým co písala @malinajahoda niekedy je asi menšie zlo nepočúva dr a mlieko vymeniť. My sme presli asi 3,4 mlieckami kym sa ukludnil reflux aj kakanie bolo v pohode. Ale trápili sme sa asi 3 mesiace :( ťažko povedať, či tvojmu bábätku by pomohlo iné mlieko ale také z ktorého má koliky mu asi moc nesedí...

lenulik88
autor
31. jan 2019

Dakujem za rady baby, nastastie koliky nema, prdka pomenej, ale prdka' len vykakat sa je boj :(

malinajahoda
31. jan 2019

@lenulik88 no ale ved o tomto tu píšeme. Mlieko mu nesedí. Veď nič iné ti nepije. To nemá s kolikami nič spoločné. O kolikách som ani nepísala. Ja neviem teda. Tak pokračujte s Nutrilonom a bojujte. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Držím palce.

lenulik88
autor
1. feb 2019

@malinajahoda ja viem, ze to myslis dobre, len mam respekt voci zmenam znaciek, lebo mojej znamej synkovi sa tym hrozne dodrbal zaludok a este viac si uskodili, to zmenili dva krat a mame rovnako stare deticky. Vcera som bola u pediatra, ze nech este skusime miesto bio gaia ine probio, kde je viac tych lactobacilov -infacol, ak pisem spravne. Tak dnes zaciname. Vcera vecer aj dnes rano mal zltu stolicu, vcera redsiu od predchadzajucej a dnes este redsiu od vcerajsej. Tak mozno ten caj, mozno ten odvar, snad sa dopracujeme spat k tej spravnej konzistencii aj bez zmeny znacky 🙂

malinajahoda
1. feb 2019

@lenulik88 to som rada, že je to lepšie.👍 Nech vám to vydrží a už sa nemusíte trápiť. Myslím to v dobrom.🙂

maruskajarko
28. jún 2022

Ak chcete vlockovy odvar aby mal účinok musíte vločky vyvarit minimalne 40 minút vtedy sa uvoľní potrebná vláknina vločiek. Ja som to dala synovi do mlieka jednu lyžicu do fľaše 240ml a výsledok bol za 20 minút. Vyskúšala som aj na sebe a ja som utekala za 10 minút hehe

macko777
13. aug 2022

@maruskajarko mozem sa spytat ako ten odvar skladujes a ako dlho vydrzi? Akurat som dala varit vlocky 🙂