icon

Prečo moje dvojmesačné dieťa plače pri jedení?

7. mar 2025

Dobrý deň, mám 2-mesačnú dcéru...do teraz bolo všetko vporiadku no posledné 3 dni plače pri každom krmení (je na UM). Zopár krát potiahne a plače potom znova potiahne pár kralt a zase plače...máte s tým niektorá skúsenosti? Čo sa môže diať...

ibrunova
7. mar 2025

Upchatá dierka v cumli?

marianarem
7. mar 2025

Moze byt ze jej je mala dierka a treba uz prejst na vacsiu, ale moze byt aj reflux. Moj ho mal a plakaval mi pri jedeni.

janetinka27
7. mar 2025

ahoj, u nas zacal plac pri jedeni tiez asi v tomto veku. dovtedy vsetko ok, babatko papalo velmi dobre. no a potom zacal plac, krutenie a stupnovalo sa to, az babo nechcelo ani mlieko prehltat. tak som krmila v spanku, pomalicky mu stekalo mlieko do ust a ono prehltalo, ale 60 ml vypilo asi za hodinu a pol. mala som z toho stresy, nakoniec nechcelo uz skoro vobec pit, boli sme aj na pohotovosti, bo zostalo malatne.
volala som detskej dr a povedala, aby som sledovala vahu a dohodli sme sa, ze jej budem pravidelne volat, usudila, ze babo malo pribera a predpisala mlieko, ktore pijeme doteraz, teraz ma 7 mesiacov a mlieko pije bez problemov, je to na predpis.

edit: nevedeli sme, co sa deje, preto sme nakupili asi milion flias a cumlov, dokonca sme objednali aj zo zahranicia presne tie iste ake malo v porodnici, lebo z tych pilo. ale nepomohlo to, takze mam za igelitku flias. nakoniec to bolo tym mliekom.

catherine111
8. mar 2025

@janetinka27 ahoj, my sme mali veľmi podobný problém, ale začalo to v podstate po narodeni.... Malá strasne plakavala na prsníku, vypluvala ho, tak sme museli prejsť na fľašu, kde som kŕmila s odsatym MM a umelým mliekom Nutrilon Advanced... Na fľaške sme dodnes, malá má 9 týždňov...... Bolo obdobie, keď vypluvala aj fľašu, nevedeli sme do nej skoro vôbec nič dostať.... Pri kŕmeni plakala, pucila sa, vypínala sa do luku.... Bolo to hrozné. Nevedela si ani dr. poradiť.... Potom sme trochu na lyžičku zarábali pred krmením nutriton na zahustenie.... V podstate nám nikto nepovedal, čo sa deje.... Ja si myslím ,že skrytý reflux.... Ale problémy máme aj teraz, lebo malá sa prestala našťastie pucit a vypínať, ale stále málo papá.... Keďže má 9 týždňov mala by papať viac, u nás je úspech, keď vypije pri kŕmení 90 ml ....a to je už čo povedať... Za deň nám vypije cca 500+- ml....to je málo, aj málo pribrala, ale dr. hovorí,že keďže sa to zlepšilo (prestala sa vypínať), tak je ,,spokojná".... Ktoré mlieko pomohlo vám? A vaše malé tiež teda odmietalo piť a priberalo malo?...lebo ja zatiaľ dávam posledne dva týždne iba odsate MM, ale na dokrmenie časom zvažujem nejake kvalitne UM.... Ktoré poradíte? Najnovšie malej zistili nižšie hladiny železa v rámci normy.... Môže aj preto ,, trpieť nechutenstvom"? Lebo ja mám pocit,že keby jej mlieko neponúkam, tak ona si skoro ani nevypyta...

janetinka27
10. mar 2025

@catherine111 az teraz som si precitala vasu otazku.nam mliecko zmenila detska dr, v porodnici papalo beba supreme pro a detska nam predpisuje beba sensitive
My sme tiez zvazovali aj skryty reflux, kupili sme probiotika,espumisan,citala som milion diskusii,ale nastastie chvalabohu to vyriesila dost rychlo ta pani detska doktorka a hned sa to zlepsilo
Nase babo pilo v porodnici vysoke davky mlieka,bolo tam17 dni a ku koncu vypilo aj140 na jedno papanie a potom doma uz jedlo menej a menej a ked uz bolo najhorsie,tak zjedlo tych 30-50 ml a potom odmietalo jest aj 6 hodin
My sme zapisovali kazde jedenie a teda teraz ma 7 mesiacov a tych 90-100 papa naraz,vynimocne 140
Podla mna na 9 mesiacov tych 90 nie je malo, staci ak pribera.ale poradte sa s dr
Lepsie ak mlieko zmeni dr,nas sa na kazdom vysetreni pytali,ze kto nam urcil toto mlieko
Navyse usetrite... doplatok za pixlu je cez 2e, v dr max bezdoplatku (ak mate body)

catherine111
11. mar 2025

@janetinka27 malá má 9 týždňov nie 9 mesiacov
- takže tých 90ml je v poriadku? Lebo všade čítam, ake sú tabuľky a to mala pije omnoho menšie dávky...
Nad Bebou sensitive som rozmýšľala aj ja, ale zatiaľ dávam odsate MM a na gastre dr.povedala, že keď budeme dávať UM, tak nech dávame nejaké klasické a nie sensitive, AR, Ha alebo nejako upravované....
Ale tak vyskúšame... Manžel kúpil (podľa reklamy vybral)Nutrilon Profutura Duobiotik, aby sme mali doma, keby nebol dostatok MM.... Tak nemáme to zatiaľ odskúšané.... Predtým malá na dokrmenie mala Nutrilon Advanced, ale vtedy sme mali tie problémy, dúfam, že teraz ich mať nebudeme....

janetinka27
12. mar 2025

@catherine111 aha tak vy mate aj MM. U nas sa sledovalo najma priberanie, kolko babo pribralo za tyzden/mesiac.
Aha ano,som zle napisala 9 mesiacov,ale myslela som 9 tyzdnov.kazde babo je ine, my sme sa nahanali podla tabuliek,kolko ma vypit denne podla hmotnosti.teraz vidim,ze sme sa tymi tabulkami dost stresovali.
Sledujte vahu a ci papa, ci mlieko chuti.ale tych 90 ml by som sa nebala.
Teraz pozeram,ako papalo nase ked malo 9 tyzdnov,malo 5150g a jedlo denne v ml: 500, 595, 720, 505, 550, 510, 475 a teda po tyzdni malo 5300g. Denne priemerne 7 krmeni. Cize sme nemali casto ani tych 90 ml.
A to sme uz pili mlieco na predpis. Pozeram, ze sme ho davali od cca 7 tyzdnov. Ale mozno je to sensitive mlieko vyzivnejsie,neviem.

adabise683
16. mar 2025

@catherine111 Baby smilk maju aj antirefluxne ... nam pomohlo pri bolestiach bruska ktore po zmene na toto mlieko vyrazne ustupili za par dni

petitka123
13. máj 2025

Ako ste prosím Vás dopadli?máme ten istý problém.. syn je veľmi predčasne narodený,ale problémy mu začali v tom istom období.. bojím sa zmeniť UM,lekárka je proti.