icon

Prečo šesťmesačné dieťa odmieta mlieko?

viktoria1751
13. apr 2025

Ahojte malý mi už asi pár týždňov odmieta vypiť celú davku mlieka čo zvykol papať to je 120ml... Predtým to zjedol na jednu supu teraz ledva vypije z toho 60ml... Bude mať 6 mesiacov ,je pravda že nám išli zúbky ale stále mu idú sliny aj keď po tých 3 hodinách mu dám aj tak nevypije viac aj teraz večer zjedol 60 a o hodinu ešte 30 a už spí a najbližšie sa zobudí až o polnoci alebo o jednej a to vypije celých 120.... Keď mu dávam papať tak sa iba zdviha saskuje s cumlom dvíha ručičku hryzie ten cumel na fľaške no katastrofa to kŕmenie... Priberať určite priberá síce na poradni sme boli pred 2 mesiacmi na očkovaní vážil skoro 7kilo... Odvtedy určite dosť pribral keďže je ťažký aj na rukách nosiť 😅 vážiť neviem koľko váži lebo očkovanie stále predlzujeme lebo sme raz chorý raz do toho zas niečo príde a najbližšie očkovanie máme o týždeň takže aj vazenie... Prikrmy mi zje pár lyžičiek odgrgne si zatiaľ papáme len zeleninu a ovocie výživu poobede... Ráno taktiež vydrží po noci aj 4-5 hodín nejesť najbližšie keď ráno vypije mlieko aj kaká vypije iba tých 60 ml vykaka sa a už viac nechce... Neviete čím to môže byť?

adka897
13. apr 2025

@viktoria1751 aj ja mam taky problem len moj ma 5mesiacov 🙈 vypila mi aj 150 a zrazu len 100 neviem co to je 🙈

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@adka897 no môj bude mať 24.4 6 mesiacov ... No on sa vrti hmyri keď je no to sa nedá 🙈

adka897
13. apr 2025

@viktoria1751 aj moja a zaujima ju vsetko naokolo ked papa 🙈 a ta flaska ako keby bola hracka 🙈😅

viktoria1751
autor
13. apr 2025

@adka897 no pri mojom ani nikto nemôže stať ani rozprávať lebo iba otáča hlavu a potom ledva vypije aj tých 60 ozaj hádam to nebude nic vážne a zas sa rozpapa... Ako čítam že už niektoré 6-7 mesačne aj 150-200ml vypijú a tento ledva tých 60

evcagabi
13. apr 2025

Mala som to, a vlastne aj mam rovnako. Ale ona ma dni, kedy je schopna pit mliecko stale a dni, kedy vypije sotva akurat tak od smadu. Uz neriesim, plienky mava precikane, pribera, je cula, hrava, jedovata 😅

stranakovazuzana0
13. apr 2025

@viktoria1751 ahoj,môj bude mať 7mesiacov 26.4 a max naraz vypije 140ml,donedávna to bolo len 120ml.Pred zavedením príkrmov mi za deň vypil cca 900ml mlieka,teraz vypije len od 450 do 550ml za deň.Tiež mal obdobie,že pil mlieko na etapy,že napr.60ml a za 20min.vypil zase 40ml a tak.Pokial priberá a má dostatočný počet mokrých plienok,tak je to v poriadku...a ešte dodám,že nášho malého keď kŕmime,tak musí mať úplný kľud a v ruke látkovú plienku s ktorou sa celý čas hrá,inak sa nenaje.

jajanka31
13. apr 2025

@viktoria1751 aj moj ma 24.4. 6 mesiacov a teda jest nechce, je plne kojeny a vymysla... a aj nam uz schudol 200g. Nechce ani umele ani zemiak ani mrkvu. Ja uz neviem.

stanka562
16. apr 2025

Mne malý nie je kamarát s mliekom od začiatku, teraz má 14m a vypije 120ml max je síce pravda že už je na bežnej strave ale ani toho nezje nejak veľa, tiež som sa tým veľmi trápila prečo nechce mliecko no u nás boli najväčším problém zuby a uši, tie keď ho boleli vypil mlieko len v spánku. Inak tiež som stále ponúkala mlieko, potom vylievala ale kým priberá nejak extra by som neriešila, je to možno len obdobie.