Problém s hustotou umelého mlieka Beba Sensitive

cipkovasimona
1. júl 2025

Prosím o radu....z dcerou sme prešli na UM beba sensitive, je kľudnejšia, lepšie jej vyhovuje ale mlieko mam stále veľmi huste a s hrudkami. Mate niekto podobne skúsenosti? Pri papaní sa trápime kedze mi to cumel nepusti.

hygienka
1. júl 2025

Párkrát sa to stalo aj mne. Musíš poriadne pretrepať fľašu.
Vodu som merala teplomerom čo mám na prevarenie kravského mliekalebo zo začiatku som nevedela odhadnúť správnu teplotu. Keď som to zle odhadla, boli hrudy. A hneď ako dáš mlieko do vody, zatvoriť a trepať fľašou poriadne.

cipkovasimona
autor
1. júl 2025
@hygienka

Párkrát sa to stalo aj mne. Musíš poriadne pretrepať fľašu.
Vodu som merala teplomerom čo mám na prevarenie kravského mliekalebo zo začiatku som nevedela odhadnúť správnu teplotu. Keď som to zle odhadla, boli hrudy. A hneď ako dáš mlieko do vody, zatvoriť a trepať fľašou poriadne.

@hygienka a aká prosím by mala byť teplota?

janetinka27
1. júl 2025

@cipkovasimona ahoj, tiez ju mame a zo zaciatku som mala v nej casto hrudy, teraz uz hrudky nikdy nemam, mam cvik 🙂
Ja davam do studenej detskej vody, dam vodu do flasky, rychlo nasypem mlieko (osvedcil sa mi davkovac, kde je uz namerane susene mlieko) a rychlo vsypem do flasky s vodou. Flasku okamzite zavriem a silno pretrepem zhora dole a naspat cca 30x. Mlieko napeni, dam espumisan detsky a dam do ohrievacky.
Ak nemam cas ohrievat v ohrievacke, ohrejem na sporaku vodu na pozadovanu teplotu a mlieko rovnako roztrepem aj v teplej.
Uvidis, ze praxou to bude ovela lepsie, nemala som hrudky uz pol roka🙂

cipkovasimona
autor
1. júl 2025
@janetinka27

@cipkovasimona ahoj, tiez ju mame a zo zaciatku som mala v nej casto hrudy, teraz uz hrudky nikdy nemam, mam cvik 🙂
Ja davam do studenej detskej vody, dam vodu do flasky, rychlo nasypem mlieko (osvedcil sa mi davkovac, kde je uz namerane susene mlieko) a rychlo vsypem do flasky s vodou. Flasku okamzite zavriem a silno pretrepem zhora dole a naspat cca 30x. Mlieko napeni, dam espumisan detsky a dam do ohrievacky.
Ak nemam cas ohrievat v ohrievacke, ohrejem na sporaku vodu na pozadovanu teplotu a mlieko rovnako roztrepem aj v teplej.
Uvidis, ze praxou to bude ovela lepsie, nemala som hrudky uz pol roka🙂

@janetinka27 ďakujem tak som skusila a zatiaľ sa nám podarilo sa pekne napapať 🙏

hygienka
1. júl 2025
@cipkovasimona

@hygienka a aká prosím by mala byť teplota?

@cipkovasimona cca 40°C, je to aj na obale napisane, a všetko musíš robiť rýchlo. Ziskaš cvik, neboj sa.