icon

Problémy s trávením umelého mlieka

ev1ta1989
30. apr 2025

Ahojte prosim o radu. Maly ma 2,5 mesiaca asi 3-4 dni mu zarabam UM predtym som mala hotove mliecko znacka aj typ rovnake BEBA,. Doteraz ak som potrebovala zvysit davku tak vzdy postupne po 5 ml. Teraz ma 150 ml hadam dva-tri tyzdne. Pekne ich vypil niekedy trosku vyplul alebo vygrckal ale nic hrozne. Dnes ked vypije celu flasu polku vygrcne alebo ju ani nedopije a aj tak pregrcne… Vypije tak 120-130 ml max neviem ci robim daco zle alebo co sa udialo. Samozrejme ak hlce skusam na chvilku flasu zobrat aby si oddychol, davam odgrgnut, je vo zvysenej polohe po jedeni. Predtym ked bol v polospanku a papal nebol nikdy problem dnes aj v polospanku celkom dost pregrckol… mliecko zarabam uz asi 3-4 den a doteraz bolo vsetko ok, ani vodu som nezmenila z ktorej to robim, teplota rovnaka … oproti uz hotovemu mliecku toto trosku viac vonia/ smrdi citim tam jemne inu chut. Moze to byt tym? Ale prve tri dni bolo vsetko ok…

anavixy
30. apr 2025

Pokial je dieta spokojne, brusko ho neboli, stolicu ma normalnu, tak ja by som neriesila. 120 ml vobec nie je malo na 2,5 mesacne dieta, takze by som sa neznepokojovala, krmila ho podla jeho (ked aj znizenej) potreby a podla dalsej poradne (pribera/nepribera?) pripadne riesila potom, ak by neprospieval. Alebo skor, ak by da objavili nejake traviace tazkosti ci bolest bruska, moze sa prejavit aj neskor, ale velky rozdiel medzi tymi mliekami by nemal byt (hoci nejaky urcite je, to vo flastickach musi byt urcite trochu viac “spracovane” skrz trvanlivost atd).