Skúsenosti s UM Kendamil 1?
Ahojte mamičky, aké mate prosím vás s týmto mliekom skúsenosti? V starých diskusiách sa veľmi o tom nekomunikuje, tak skúsim znovu. ĎAKUJEM ZA ODOVOEDE.
@soulmate9 syn nemal žiadny problém so stolicou, ani riedku ani zelenú nemal. No každé dieťa je iné, čo sadne jednému nemusí druhému. Najlepšie je vyskúšať. Kým sa bábätkám upraví traviaca sústava niekdy majú najmä prvého pol roka problém so stolicou a kolikami. Ja som Kendamil začala dávať az po pol roku, myslím že sme rovno nabehli na dvojku, syn mal vtedy už trávenie v poriadku. Nemal žiadny problém
@soulmate9 Pouzivame prakticky od narodenia a sme velmi spokojni. Malicka nema ani reflux a koliky nas tiez netrapia. Stolicu ma normalnu, ani prilis riedku a vobec nie zelenu. Trochu viac peni, to ale neviem porovnat s inymi.
my ho kupujeme nášmu malému asi 2 mesiace (teraz má skoro 1,5 roka), ale ten organic, lebo ako jeden z mála neobsahuje palmový tuk! (tomu stále nerozumiem, prečo tú pliagu pchajú aj do umelých mliek) ani žiadne iné nevhodné zložky. Prešiel z nutrilonu profutura a evidentne mu aj viac chutí (mne sa tiež zdá, že má oveľa lepšiu chuť) a nemal žiadne ďalšie ťažkosti. teraz čakám bábo a už sme pre istotu kúpili kendamil 1, ak bude znova potrebné UM, po inej značke sa ani nechystáme siahať.
@sonik231 dobrý večer prajem, áno stále ho používame a som celkom spokojná. Pekne vonia to mlieko, fakt ako mliečko.. Aj ju zasýti dobre, niekedy vydrží nejest aj 4 hodiny. Predtým co som mala hipp, tak mi vydržala 2 hodiny nejesť. a hlavne mi aj lepšie spi cez noc. Vydrží mi spať v noci aj 7, 5 hodiny. Predtým som sa musela každé dve hodiny budiť...😵Stolicu nemáme pravidelnú, raz za dva dni, ale nezapeka ju z toho mlieka, stolica je redsia. Je síce zelensia, ale to preto ze je z plnotučného mlieka. To aj písali na internete ze je to ôk 🙂
Ahojte, prosim Vas, ako kendamil skladujete otvoreny? Napr pri organic maju na stranke napisane, ze skladovat v suchu pri 5-20 stupnov. A na klasickom kendamil pisu, ze ma chladnom a suchom mieste. Doma mame tak od 21-24 stupnov, to mi chladne nepripada. A napr v chladnicke je vlhko, tak si s tym neviem rady
@lucyluv klasicky na kuchynskej linke, vzdy poruke. Doma mame cca. 22 stupnov, v lete teplejsie. Nie je na priamom slnku. Aj tak cca. po tyzdni mas po plechovke.
@otecko2020 dobrý deň ešte mate mliečko? Aká je spotreba?
@otecko2020 mate este to mlieko ? Kupim
@krissa Už nie.
prosim vas viete mi poradit zacala som malemu davat kendamil organic 1 a teraz som zistila ze je aj obycajny kendamil nie organic. Aky je medzi nimi rozdiel?
my ho uzivame od prveho dna,za nas najlepsie mlieko,mala nema ani zapchu ani koliku ako syn od nutrilonu,mali sme zelenu stolicu,ale boli sme na vyter ze je ok,moze to byt od toho ze mlieko je HA a aj berieme probiotika..
Viem, že je to už stará diskusia. Ale keby niekto ešte niekedy sem nazrel, tak tak isto sa pripojím k recenzií.
Doktorka nám v žiadnom prípade neodporúčala Kendamil, pretože je to anglická značka a v Anglicku majú iné podnebie !!!! Toto bol jej argument. Nevedela som, či sa smiať alebo plakať.
Kendamil používame v podstate od jedného mesiaca, a sme maximálne spokojní. Každý deň má stolicu, ako píšu vyššie - je trochu zelenšia ale je to v poriadku. Nechcem to zakríknuť, ale zatiaľ sme nemali žiadne bolesti bruška, nafukovanie ani nič podobné . V noci mi malička od 6 týždňa vyspí aj osem hodín nepretržite.
Cez deň už toho vypije menej, čiže také 4 hodinky . Ale to asi záleží od režimu ako sa nastavíte.
Každopádne, za mňa dobrá skúsenosť.

@soulmate9 za nás super, kvalitné a chutné mlieko. Keď som ho sama ochutnala bola som v šoku aku bielu vodu som predtým dávala synovi a to som vyskúšala niekoľko mliek. Škoda len že som ho neobjavila skôr...