icon

Skúsenosti s umelým mliekom Neocate Infant pri kolike

elssa56
19. jún 2025

Ahojte maminy ,,,chcem sa s vami poradiť ,,som prvorodička ,,dcérka má 2-mesiace ,,,,máme taký problém že od narodenia plače ,,,puči sa mi pri kŕmení ,,kŕmime ju s umelej fľašky na koliku,, vždy keď ma vetry tak plače ,,,,najprv sme krmily s mliekom Nutrilon ,,,potom na pani dochtorka predpísala Nutrilon na koliku ,,s toho ju zapekalo ,,,a furt mala bolesti ,,skusily sme aj mliečko HiPP conbiotik ,,,a s toho sa mi vihadzala😔potom pani dochtorka nám predpísala mlieko na ABKM ,,,,na základe toho že ona má podozrenie že je to ABKM ,,nebolo spravené žiadne vyšetrenie ,,,a s tohto mliečka mala ešte viac bolesti ,skusily sme rôzne kvapky na kolíky ,,,,ani jedni nezaberali ,,teraz máme prvý deň mliečko (neocate infant),chcem sa spýtať či má niektorá z vás skúsenosti s týmto mlieckom ,,,a či ste sa niektorá z vás stretli s takýmto prípadom aj vy

nikpa
20. jún 2025

@elssa56 neocate infant je mlieko na ABKM ale píšeš, že už ste mali predtým od doktorky predpísane mlieko na ABKM ale z toho mala dcérka ešte väčšie bolesti. Tak nerozumiem prečo vám zase predpisala mlieko na ABKM. Keby mala ABKM tak by si videla rozdiel už pri tom prvom mlieku čo vám dala. Inak to Neocate je horké, môže sa stať, že ti ho bude odmietať. Potom skus zo začiatku dávať pol na pol s voľakym ktoré jej chutilo, až postupne budeš znižovať druhé mlieko a necháš len Neocate. Ale toto urob tak v priebehu max. 2 dní, nech ju dlho netrápis s mlieko ktoré jej robí zle. No a inak by som sa pýtala na gastro.

elssa56
autor
20. jún 2025
@nikpa

@elssa56 neocate infant je mlieko na ABKM ale píšeš, že už ste mali predtým od doktorky predpísane mlieko na ABKM ale z toho mala dcérka ešte väčšie bolesti. Tak nerozumiem prečo vám zase predpisala mlieko na ABKM. Keby mala ABKM tak by si videla rozdiel už pri tom prvom mlieku čo vám dala. Inak to Neocate je horké, môže sa stať, že ti ho bude odmietať. Potom skus zo začiatku dávať pol na pol s voľakym ktoré jej chutilo, až postupne budeš znižovať druhé mlieko a necháš len Neocate. Ale toto urob tak v priebehu max. 2 dní, nech ju dlho netrápis s mlieko ktoré jej robí zle. No a inak by som sa pýtala na gastro.

@nikpa ,,,na gastro nem daly termín až o 2mesiace ,,a alergiu podľa mňa nemá ,,,,ale pani.dochtorka si to mysli

nikpa
20. jún 2025
@elssa56

@nikpa ,,,na gastro nem daly termín až o 2mesiace ,,a alergiu podľa mňa nemá ,,,,ale pani.dochtorka si to mysli

@elssa56 synovi pediatrička zobrala krv a za pár dní boli výsledky. Také, že pediatrička si myslí 🤨 ak to mlieko nezaberie, tak ABKM nemá. Potom možno reflux alebo koliky.

elssa56
autor
20. jún 2025
@nikpa

@elssa56 synovi pediatrička zobrala krv a za pár dní boli výsledky. Také, že pediatrička si myslí 🤨 ak to mlieko nezaberie, tak ABKM nemá. Potom možno reflux alebo koliky.

@nikpa výsledky z krvi mala dobré ,,,a mlieko na ABKM sme brali mesiac aj pol a nezabral nam ani trochu ,,práve že ešte horšie plače ,,,,

nikpa
20. jún 2025
@elssa56

@nikpa výsledky z krvi mala dobré ,,,a mlieko na ABKM sme brali mesiac aj pol a nezabral nam ani trochu ,,práve že ešte horšie plače ,,,,

@elssa56 tie testy nie vždy ukážu pravdivo ale ak vysadiš alergén, čo sa vo vašom prípade stalo keď ste nabehli na špeciálne mlieko, tak by ťažkosti mali ustúpiť. Ak sa tak nestalo, treba pátrať ďalej.

elssa56
autor
20. jún 2025
@nikpa

@elssa56 tie testy nie vždy ukážu pravdivo ale ak vysadiš alergén, čo sa vo vašom prípade stalo keď ste nabehli na špeciálne mlieko, tak by ťažkosti mali ustúpiť. Ak sa tak nestalo, treba pátrať ďalej.

@nikpa ja si myslím že to to skôr kolika lebo sa mi puči pri kŕmení plače a keď ma vetry tak plače tiež a aj nožičkami kope ,,vistiera ich ,,ja bi som chcela skúsiť vysadiť mlieko na alergiu keďže nebolo správe žiadne vyšetrenie a neviem či je alergická alebo není ,,,,,keďže začervenaná koža sa ukazovala aj pri mliečko co brala na ABKM ,,,nie len pri HiPP mlieku ,,chcela som jej to vysadiť a dať ju na Sunar ,len neviem či spravím dobre

nikpa
20. jún 2025
@elssa56

@nikpa ja si myslím že to to skôr kolika lebo sa mi puči pri kŕmení plače a keď ma vetry tak plače tiež a aj nožičkami kope ,,vistiera ich ,,ja bi som chcela skúsiť vysadiť mlieko na alergiu keďže nebolo správe žiadne vyšetrenie a neviem či je alergická alebo není ,,,,,keďže začervenaná koža sa ukazovala aj pri mliečko co brala na ABKM ,,,nie len pri HiPP mlieku ,,chcela som jej to vysadiť a dať ju na Sunar ,len neviem či spravím dobre

@elssa56 mala aj kožné reakcie? O akej červenej koži píšeš?

elssa56
autor
20. jún 2025
@nikpa

@nikpa také ako keby potničky dačo také ale dochtorka povedala že to není alergická reakcia ,,okrem tich virašok nemala žiadne reakcie ,,

elssa56
autor
20. jún 2025
@nikpa

@nikpa ale viražky sa spravili len po tvári nikde inde

sss8989
26. jún 2025

Dobrý deň, naša ma 10 týždňov a tiež 5 hodinové koliky, vystiera sa, pučí .. skúšali sme aj rektalnu a bolo to rovnaké … už týždeň máme mlieko Neocate, zatiaľ plakala max hodinu a celkom dobre spí.. nám to mlieko odporučili na gastre.. krvne testy a celiakia všetko negatívne … takže malú nosíme, hráme sa s ňou , keď začne kopať s nožičkami a vidíme že jej zas zblnka v brušku a začína byt nepokojná tak nám pomáha fitlopta.. podľa mňa treba len vydržať do toho 3-4 mesiaca a už by mal žalúdok dozrieť

sss8989
26. jún 2025

Vyskúšajte si malú chytiť chrbtom k vám a nôžky k brušku, nám sa mala niekedy vykaká… alebo spím vyprdi…pupík na bruško a cvičiť a nožičkami pri ľudom prebaľovaní k brušku .. ale komika nezmizne úplne len sa dá ten plač troska utíšiť … ale viem o čom hovoríte my sme sa báli, že prečo ju tak bruško bolí, na pokraji zrútenia keď sme malú nosili do 5 rána .. teraz je to už cca 3 týždne lepšie aj keď sa stane že 1-2 h pustí vresky