Umelé mliečko a dojčenie
Mamičky, mám na vás takú otázku.
Mame 3 mesačnú dcérku plne dojcenu. Jedine prvé 2 dni v nemocnici dostala UM na dokrmenie.
Myslite že malej môžem nejako uškodiť keď jej sem tam dáme um ? Myslene skôr keď zostane u starkých na chvíľu a ja si potrebujem ísť vybaviť veci napr 🤷♀️
Ja by som si aj odsala mlieko ale je to fakt náročné.. niekedy odsajem máličko inokedy zas vôbec 🤦♀️
@sasikes mojim detom nebolo nic, tiez ked som chcela odstavit dojcenie, (nemala som dost mlieka a moj syn bol hladny), zacala som sem tam doplniavat UM a nakonec presla uplne. Po UM bol viac syty a lepsie spal, to len na dodatok, samozrejme mozes pokracovat kojit. Len zo zaciatku treba pozor davat na znacku, niektore UM mu robili zle, mal zapchu. Zlata rada - od jednej pani - odoberala som pol naberacky z celeho davkovania, size namiesto 4 pri 120 ml som dala 3,5. Aby bolo mliecko riedsie. To nam pomohlo.
Dojčila som do 3 rokov a od začiatku-vždy,keď som potrebovala niečo vybaviť, alebo som potrebovala dieťa vziať k lekárovi ,tak som dala UM.
pri poslednom som už nemala tolko mlieka tak ked bolo malo po kojení som dokrmovala um , hlavne večer
nič sa nestalo ani nezačal uprednostnovat flašu, nadalej bolo hlavne kojenie ,ani neodmietal prsnik
nič z toho čo mi tvrdili babičky a lamentovali ..
pri prvom som si odsavala lebo som mala vela mlieka , pre seba lebo sa mi hned robili hrčky , a zvladala som to len ručnou odsavačkou , chce to cvik prvé som sa potila tam pol hodinu neskôr to bola rychlovka do 3 min odsatie ked som dostala grif
@sasikes ďakujem veľmi pekne za vaše skúsenosti 🙏🏼
A áno vydrží 3 hod bez kojenia ale samozrejme nie vždy, sú chvíle kedy chce papať častejšie a inokedy zas menej. Dojčím na požiadanie nie podľa hodiniek.
Takze nerada by som skúšala keď budem ja niekde u dr a ona u starých rodičov že či vydrží 3 hod 🤦♀️
Vyskusame uvidíme 🙏🏼 Ďakujem ešte raz.
Myslis, ze deti co su len na UM, tak im matky skodia?
Mliecko vies odsat a zamrazit.
Hmmm uskodit neuskodis. Teda nemala by si pokial mliecko sadne. Kazdopadne uz za chvilku pridu prikrmy. Vodicka. Pripadne caj... tak to bude zas ine 😉 ale ak teraz potrebujes tak....

Moj starsi bol 50% kojeny, 50% dokrmovany UM. Preco by to malo vadit? Jedina vec je, ze z flase to leje a pri kojeni musi sat. Aby nezacala odmietat prsnik. A to 3hod nevydrzi bez kojenia 3mes dieta? 🤔