icon

Umelé mlieko u novorodenca

zoja1234
28. okt 2021

Prosím vás ako ste na Tom s množstvom mlieka ktoré spapa? Môj na každé kŕmenie (cca každé 3-4hodiny) zje od 65ml do 90 ml. Aj u vás je to tak? Myslíte že ešte tri týždne bude takto papať a potom si zapyta viac? Papáme len UM. Kumulativne cez deň podľa toho čo som rátala, zje objem v rámci toho vzorca 10-15% z hmotnosti.. tak snáď nehladuje ani ho neprekrmujem

zuzkaa1991
28. okt 2021

@zoja1234 nikdy nic som nesledovala ziadne tabulky mala obdobie zjedla viac zjedla menej....ale pamätám ze tiez sme postupne zvysovali davky podla toho ci nechavala v flaske alebo vypila celu al3 u nas bolo kazde 2 3hod.cez den si pytala....aj to prvý mesiac sme museli budit lebo mala silnu žltačku .....uz si nepamätám na krabici koľko pise ze ma vypiť??a cca podla toho

tosomja
28. okt 2021

Po troch deťoch výchoaných na UM ti poradím, že nesleduj, koľko pije, lebo sa z toho zblázniš. Prvá nepila cez deň, lebo ju napínalo, kŕmila som v noci počas spánku.
Druhý mi zvracal a do polroka pil 90 ml mlieka každé tri hodiny...a priberal ukážkovo.
Teraz polročná dcéra pije 180ml každé tri hodiny a tiež priberá ukážkovo. Stále si pýtajú toľko koľko sú schopné stráviť. Sama uvidíš, kedy bude potrebovať viac. Zatiaľ je to ok. Dôležité, že neplače , neboli bruško a že rastie a priberá, prospieva.

silviazlat
28. okt 2021

Pamätám si že keď sme prisli z pôrodnice prvé 2-3 dni papal 45ml kazde 2-3 hodiny. Potom išiel na 60, 90,120 atď. Keď začal papať príkrmy papal okolo 140ml asi 3-4x za deň a v noci. Teraz má rok, mlieko ma len v noci 2x a vypije len 100ml akoby od smädu

zoja1234
autor
28. okt 2021

Ďakujem za názory 🙂