Umelé mlieko u novorodenca
Prosím vás ako ste na Tom s množstvom mlieka ktoré spapa? Môj na každé kŕmenie (cca každé 3-4hodiny) zje od 65ml do 90 ml. Aj u vás je to tak? Myslíte že ešte tri týždne bude takto papať a potom si zapyta viac? Papáme len UM. Kumulativne cez deň podľa toho čo som rátala, zje objem v rámci toho vzorca 10-15% z hmotnosti.. tak snáď nehladuje ani ho neprekrmujem
Po troch deťoch výchoaných na UM ti poradím, že nesleduj, koľko pije, lebo sa z toho zblázniš. Prvá nepila cez deň, lebo ju napínalo, kŕmila som v noci počas spánku.
Druhý mi zvracal a do polroka pil 90 ml mlieka každé tri hodiny...a priberal ukážkovo.
Teraz polročná dcéra pije 180ml každé tri hodiny a tiež priberá ukážkovo. Stále si pýtajú toľko koľko sú schopné stráviť. Sama uvidíš, kedy bude potrebovať viac. Zatiaľ je to ok. Dôležité, že neplače , neboli bruško a že rastie a priberá, prospieva.
Pamätám si že keď sme prisli z pôrodnice prvé 2-3 dni papal 45ml kazde 2-3 hodiny. Potom išiel na 60, 90,120 atď. Keď začal papať príkrmy papal okolo 140ml asi 3-4x za deň a v noci. Teraz má rok, mlieko ma len v noci 2x a vypije len 100ml akoby od smädu
Ďakujem za názory 🙂

@zoja1234 nikdy nic som nesledovala ziadne tabulky mala obdobie zjedla viac zjedla menej....ale pamätám ze tiez sme postupne zvysovali davky podla toho ci nechavala v flaske alebo vypila celu al3 u nas bolo kazde 2 3hod.cez den si pytala....aj to prvý mesiac sme museli budit lebo mala silnu žltačku .....uz si nepamätám na krabici koľko pise ze ma vypiť??a cca podla toho