icon

Z ktorého mlieka bude dieťa riadne priberať?

9. okt 2024

Mamky poraďte mlieko z ktorého bude riadne priberať
. Máme Nutrilon ale ledva 100 gramov za dva týždne. Veď to nie je ok. 6,5 mesačný

really8
9. okt 2024

A kolko ho vypije? Kolko dostava prikrmu?

autor
9. okt 2024

@reallys8 za deň cca 630 ml , príkrmy sme začali iba pred dvoma týždňami kvôli inými vyšetreniami. Zatiaľ iba ochutnávame,včera zjedol pol misky

princezpuss
9. okt 2024

My sme na tom ale uuuulne rovnako, pol roka sa trapime s priberabim a celkovo slabym apetitom. Nedavno som tu aj diskusiu o tomto robila.
https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/babatko-nechce-jest-kedy-sa-obavat/
My horko tazko sme pribrali len 300g za 2mesiace 😔 ak vypije malo mlieka, priberat nebude. Moze byt bars ake. Treba skusat prikrmy, aj 3x denne. Drzim palce. 🍀

really8
9. okt 2024

Viac ti vypit odmieta? Ved to je polovica odporucanej davky to sa neni comu divit ze nepribera.

autor
9. okt 2024

@really8 nechce viac vôbec,dá preč fľašku , zavrie ústa nič proste nič

larena
9. okt 2024

Vsetky UM maju rovnake zloženie/rovnako kalórii čiže to neni že z iného UM sa viac priberá..jedine že by mu iné mozno viac chutilo tj by vypil viac..kendamil je chuťovo dost dobry

autor
9. okt 2024

@larena prosím ťa ktorý Kendamil či to je jedno ? Je viac druhov

autor
9. okt 2024

@princezpuss áno vašu tému som čítala,až som pri nej plakala že nie som sama

princezpuss
9. okt 2024

No, je nas viac, nie vela, ale nie ste v tom sama 🙂 drviva vacsina takyto problem nema ale tak musime sa snazit o to viac. Mozme byt rady ze to nie je nieco horsie. Vsade su nejake problemy, len ineho charakteru 🌸

zuzana92521
13. okt 2024

Ja mám 7 mesačnú babu a váži len 5800 gr a má 66 cm. Narodila sa v termíne s váhou 2070 g a 43 CM. Od narodenia nepriberá bohviečo a to sme mali aj to špeciálne mliečko nenatal Nutrilon a vymenili sme haldy mliek. Poviem vám, že keď je slabý priberacik bábätko, tak je jedno, že koľko zje, vypije mlieka, aj tak bude slabšie priberať. Ja som kôli tomuto mala aj depky, malú prikrmujem už od 4.mesiaca, na obed mi zje 220 gr.prikrmu, na večeru má kašu, ktorú tiež okolo 200 gr.zje, papá aj olovrant a kadejaké somariny čo sú určené pre deticky od 6 mesiacov a zatiaľ sa to moc neukazuje,že by priberala viacej. Hoci pri začatí prikrmovania išla váha rýchlejšie hore, no už mesiac sa nejak priberanie spomalilo. Nestresujte, pokiaľ doktorka vraví,že je všetko ok, tak kľud, asi bude bábo chudšie než ostatné