icon

Zápisky o novorodencovi

matik3110
29. okt 2018

Ahoj mamičky, mám otázočku, založila ste si niektorá zošit o svojom dieťatku? Myslím taký, kde ste si zapisovali, koľko krát na deň spapal mliečko a koľko ml, či bol chorý a kedy, čo ste mu dávali, stolica, prechod na iné mliečko a pod., proste info o dieťati a či vám to pomohlo, ak mal napr. nejaký zdr. problém, lepšie ste sa zorientovali? Čítala som tu niekde o tom, ale neviem to nájsť...hlavne prvorodička, ktorá ešte nevie čo a ako. Vedela by ste mi niektorá sfotiť takýto zošit? čo všetko tam máte zapísané, lebo rozmýšľam, že si takýto zošit založím 🙂 Ďakujem vopred.

lubik87
29. okt 2018

@matik3110 moja mamina má denník somnou aj s bratom do.jedneho roka a potom obcasnik :D a rada si to číta spomína 🙂 a teraz viem porovnať aká som bola ja a aké sú moje deti 🙂 že po kom.to dieťa je :D

veronikazoja
29. okt 2018

ja taký mám, píšem od narodenia, pomohol mi, keď sme začali s príkrmami, aj u lekárky keď som potrebovala a aj do fotoalbumu, ak chceš kľudne mi napíš internú správu

matik3110
autor
29. okt 2018

@lubik87 presne na to som myslela, ci je to pomoc alebo blbost.. vdaka za reakciu 🙂
@veronikazoja pisem 😊

lubik87
29. okt 2018

@matik3110 podľa.mna je to.super 🙂 ja som.na to.leniva :/

warholette
29. okt 2018

"Obcasnik" je super slovo. Ja som mala snahu... a dnes ani neviem, ake bolo synovo prve slovo alebo co prve zjedol a ako casto jedol?? Ak mas na to cas a bavi ta to, chod do toho. Ale realne to o par rokov asi nevyuzijes...

zuzik_24
29. okt 2018

@matik3110 nainstaluj si appku baby+, tam si mozes znacit kedy papal, kolko spal, kedy si ho prebalovala a pod

lienka9
29. okt 2018

@matik3110 ja som si zapisovala do telefonu ako sticky notes 🙂 ale len prve dva mesiace..kedy vstal/zaspal/kolko jedol/ci som kojila alebo dokrmovala a kolko/kedy kakal :D a tak podobne..

fiafia
3. nov 2018

Ahoj. Ja takýto zošit mám od narodenia, dnes má skoro dva roky a stále zapisujem. Reálne to zaberie minútu dňa. Začala som s tým lebo mala bola na Um. Píšem koľko zjedla, kedy, čoho, stolica, keď treba lieky podané, atď... Nemusela som to držať na hlave. Ľahko som si vedela odsledovať príjem, keď boli problémy s bruškom čo jedla hlavne zo začiatku prikrmy. Na materskej sa mi zdal jeden deň ako druhý tak takýto "debilnicek" mi pomohol. Nemusela som rozmýšľať "bože,čo som predvčerom varila, kedy to mala tú stolicu, a dala som jej tie kvapky a pod 😂😂😂foto by som poslala ale nikto okrem mňa sa v tom nevyzná 🙊🙊