icon

Zvracanie po umelom mlieku

zazrak1991
6. nov 2022

Ahojte ,mám 2 týždňové bábätko a keďže jeho spotreba mlieka je väčšia ako moja produkcia tak musíme dokrmovat ,zatiaľ len 1-2x denne . Máme HiPP combiotic a vždy keď ho dopapa tak mu vybehne ,nieje to zrazene mlieko ako keď sa bábo klasicky povracia ale normálne akokeby sa mu len vrátilo . Iný problém nieje ,kaká pekne ,akurát je staaaaale hladný. Neviete čo s tým ? Zatiaľ som ho dokrmila len pár krát ,takže meniť ho je zrejme ešte skoro ,ale vedela by som tomu nejak zabrániť ? Vždy keď mu takto vybehne tak zaspí a za hodinu pýta jesť zase

mogaa
6. nov 2022

@zazrak1991 pravdepodobne papá len pahltne.....bežne nanapané dieťa vygrgne torchu mliečka....z flaše mu to ide ľahšie ako keď ťahá z prsníka, tak papá rýchlo a veľa a potom trošku vyvracia...kým prospieva nerieš.....druhá možnosť je reflux....spýtaj sa na poradni, pediater poradí...

jaskolka
6. nov 2022

Nahlce sa vzduchu, lebo zrejme papa veľmi "hladno". A keď si odgrhne, tak ten vzduch vyjde aj s časťou mlieka.
To sa u bábätka stáva, pokiaľ nevracia prúdom, alebo že chudne, nepribera, tak to nerieš. Skus ho dat potom do vyššej polohy,pripadne dlhšie po nosiť vo zvislej polohe.

zazrak1991
autor
6. nov 2022

@mogaa
@jaskolka ďakujem vám pekne 🤗