1,5 ročné dieťa odmieta samé piť z fľaše
Chytí si ju, priloží k ústam, ale nezodvihne, aby sa napilo. Chce to od nás. Poraďte mi nejaké triky, ako ho priviesť k tomu, aby pilo samé.
@1982zuzka má najmenšiu umelú fľašu s dudlom a nechce piť samé. O sŕkalke, či dokonca poháriku ešte ani nesnívame.
Daj pohárik. Moje baby z fľaše nevedia pekne piť dodnes 🙂
P.S. Daj do pohárika nejaké lákadlo - sirupku, džusík, ... /raz za čas neuškodí 😉 / a uvidíš. Moje od roka pijú len z pohárikov a hlavne milujú slamky. Fľašu sme mali len na cestovanie a flašku s čistou vodou majú pri postielke dodnes, lebo z pohárika by sa v noci obliali a keď je takéto teplo, tak občas sa v noci zobudia smädné.
davaj mu poharik preco ho nutit.. mi nosime plastovi poharik vsade so sebou.. ale nas si teda vypyta aj flasu lebo vzdy musi mat co mama... ale mi sme s cumlikovej flase nikdy nepili...
Moja mladsia nepila z flase s dudlom nikdy rovno presla na tie flasky s cucakom od lucky a z pohara s tym nadstavcom ale dojcenecke flasky alebo dudle 0budov, potom este pohar a slamka - to mna dokonca prekvapila lebo pit so slamkou sa naucila relativne skoro okolo roka jej mohlo byt
no nas je tiez expert, ma 21 mesiacov a z normalneho pohara pit nevie, iba sa dusi furt, uz ho nebavi ani ten slamkovy poharik z Aventu, ten ho drzal chvilku, potom zaberali flase od lucky s tym sosakom a teraz najnovsie do obycajneho pohara zo skla strcim slamku obycajnu a pije. Konecne, lebo posledne dni som vola zufala z jeho prijmu tekutin, hlavne ked ho starki zobrali na hodinku na prechadzku a prisiel totalne malatny, suche plienky cele dni...striedame to, raz ho bavi to a inokedy to, ale flasu s cumlom uz ani neskusam, on bol 16 mesiacov kojeny a flasku nevie pouzivat absolutne. Skuste este aspon doma ten pohar so slamkou, mozete na zaciatok skusit taku tu krataiu od dzusikov, aby sa mu lahsie tahalo...
Nasmu zaberalo, ked sme povedali, ze ideme pit kavu, samozrejme, ze mal cistu vodu, ale ratalo sa mu, ze ma "kavu", kym bol mensi, teraz si "strngame" a potom pije a take somarinky, proste musi ho to bavit.
A na pocudovanie, nasmu chuti aj do obycajnej vody trochu citrona, mata...😉
@helenanovakova aká je jeho motorika? Predmety uchopuje normálne? Prekladá si ich z ruky do ruky? Daj mu malý ľahký pohárik, alebo hrnček s dvomi uškami, fľašu už nepotrebuje.
@helenanovakova moja to iste ma rok a pol a sama nechce pit.motoriku ma super az moc ;)) ale toto sa jej nechce
@helenanovakova naco flasu v takom veku? poharik 🙂
drahé dámy, ďakujem za odpovede, problém je ale v tom, že naše dieťa si to nechce zdvihnúť k ústam a piť samé. tu ani nejde o to, z čoho má piť, ale že má samo piť
@helenanovakova u nás je to tak. pekne pije sam z pohara aj papka sam, ked sme na bicykli pije sam z flasky s cucakom, ale mlieko rano aj vecer mu davam ja. prenič na svete by ho nevypil sam.
Najlepsie je co najskor naucit dietatko pit cez slamku... Nasej sa to velmi paci.
Tu som videla ako naucis pit dietatko so slamkou
https://www.youtube.com/watch?v=yWiCN1NFQcw
ani náš nechcel piť z flaše, iba z cumlíkovej alebo z pohárika. ešte pred pol rokom sme chodili von tak, že flaša a pohárik a dnes už pije sám. Netreba na deti tlačiť, nenútiť. Skúste ten pohárik alebo inú flašku, možno mu je ťažka