icon

Aké umelé mliečko je najlepšie popri dojčení?

lenulienka111
24. nov 2013

syn ma mesiac a potrebujem kupit umele mliecko,nakolko mam problemy s prsnikom.

ivuska027
24. nov 2013

asi nema vyznam ti dohovarat, ze sa pokus rozkojit 😕 Mlecka su vsetky +- rovnake, len si vyber take, ake ti dovoli penazenka 😉

marin.frist
24. nov 2013

kazdemu dietatku sadne ine mliecko... je to len o tom zistit, ktore mu bude chutit a nenarobi sarapatu s travenim. my sme zacali s babylove bio pre, teraz mame babylove bio (to pre bolo pre syna malo syte). Ked som mu skusila dat hipp, to mu vobec nechutilo... a kamaratka zasa celu dobu dokrmovala nutrilonom. to, ze pri jednom mliecku treba vzdy vydrzat aspon tyzden-dva, nez zistis, ci dietatku sadne, asi netreba pisat 😉

seemani
24. nov 2013

Ja použìvam Nutrilon.

imanuel
24. nov 2013

Rada mojej laktačnej poradkyne - žiadne. Nekúpiť! Nemať doma! Videlo sa mi to ako prvorodičke neskutočné, drsné a necitlivé zaobchádzanie. ☹ Aj keby bolo hladné, malo nedostatok : Že v žiadnom prípade, len prikladať.... Ale mala pravdu, aj so zapálenými prsníkmi sa dalo.... Aj v 7 týždni sa začalo tvoriť menej, ( vraj je to rizikový týždeň), pekne sa však po tomto týždni zvýšila tvorba mliečka. 😉 A kojila som dve dcéry a aj tretiu, vyše 21mesačnú kojím. 🙂 🙂 Ono je veľké riziko, že keď máme doma umelé mliečko, vzdáme dojčenie.. Súhlasím s radou Ivusky - rozkojit, aj cez rôzne problémy. A ak by som kúpila, tak asi to najdrahšie mliečko, kt. si už nemôžem dovoliť, aby ma nepokúšalo kúpiť druhé balenie. 😉 😉 😉
V prípade antibiotík, aj tie som brala a musela na tri týždne prestať kojiť, 😖 odsávala som poctivo, hlavne v noci, aj každé tri hodinky, aj keď je to únavné, práve v noci sa podporuje zvýšená tvorba mliečka. 😀
Dojčenie je neskutočne dôležitá vec, čítala som tu príbeh maminky, kt. chudera prešla aj operáciami, " rozkojovala" sa tuším trikrát. Ale dojčí. 😉 😉 😉 Prajem všetko dobré. 🙂 🙂 🙂

livia341
24. nov 2013

Popri kojeni som mu davala nutrilon a nasytil sa a bol spokojny nemusela som skúšat iné mlieka napr. Babylove, Beba, Hipp,.. Nutrilon ide dost do peňazí než inych mliekach.

marianka3
24. nov 2013

My sme skúšali Nutrilon, Bebu, Hami...pri každom sme mali nejaké zdravotné ťažkosti, ostali sme pri Sunar complex banán, musíš skúšať! Ale v prvom rade by som sa poradila aj s laktačnou. Prajem všetko dobré! 😉

ivanakir
24. nov 2013

Kojit take male babo a radit sa s laktacnou a lekarom... Prajem veeela sil a trpezlivosti 😉

majca1581
24. nov 2013

my pouzivame bebu ale len vynimocne, ked nechavam malu prei mamke a musim ist do skoly...toto jej davalli aj v nemocnici tak soom toto dokupila ale inak kojim a aj ja som mala velke problemy s prsnikmi zo zaciatku aa ani som neverila ze bude dobre a uz si papame a papame v pohodke :D

zahradka76
24. nov 2013

Ak budes davat popri dojceni UM, tak to je zaciatok konca dojcnia. Nutrilon je podla mna najlepsi, ak mate v rodine alergie, tak potom HA-ckovy. Skoda, ze nechces riesit problem s prsnikom radsej s laktacnou poradkynou a kojit nadalej, ale je to Tvoja vec. Kazdopadne budes lutovat, ze si to vzdala.

m_ij_ka
25. nov 2013

ja som dávala sunar

ashlee_13
25. nov 2013

PO prichode z porodnice som malej davala bebu, lebo bebu jej davali uz v porodnici... ale ta jej robila zle, tak sme presli na sunar nutradefense, a od pol roka pijeme mliecko Hami a maximalna spokojnost 😎