Ako často kŕmiť a budiť?
Babenky.je tu nejaka s mojim problemom...moj malinky sa narodil o mesiac skor z vahou 2900 a 50cm.vsetko bolo v poriadku a malinky mi nevladal sat mlieko.nato sme dostali zltacku a schudli sme na 2600.teraz sme uz doma.mlieko nemam uz vobec sme na umelej strave.malinky mi aj tak nepribera a vypije max. 70ml.ma dva tyzdne.sme na hipp a vela krat mi za tym grca...otazka je mam maleho budit stale po tych 3hodinovych intervaloch? Je normalne ze ni po tyzdni nic nepribral? On aj ked sa napapa tak sa tak puci a tazki sa mu odgrcne ale kakat kaka pekne.cajik davate? Je tu niekto kto si tym presiel.
@stella86 Jaj, no ale neodpisala som Ti na otazku- nic ine som mu okrem svojho mlieka nedavala. Krmila som ho tak casto, ako si vyzadoval sam- co bolo tie kazde 2-3 hodiny cez den a pocas noci vydrzal aj 4 hodiny. Nemusela som ho teda budit. Vygooglila som si, ze take male dieta ma vypit cca 150-180ml na kazdy kg svojej vahy na den. Co mi aj pri tych cca 8 krmeniach denne tak vychadzalo.
My detto...narodena o mesiac skor , domov z nemocnice sme isli s 2750g. Prisat sa nechcela, ani za nic, nieto este tahat. K tomu sa pridruzila silna zltacka, cize spinkala skoro stale. Ja som si v nemocnici mliecko odstriekavala rucne, robila som aj mozne a nemozne, aby sa tvorilo. V nemocnici som do nej ledva natlacila 30-40 ml. Po prichode z nemocky papala kazdy tyzden o nieco viac...ale napr. v 2 tyzdnoch menej ako 70 ml..Ale budila sa na papanie pravidelne kazde 3-4 h. Mala ma teraz vyse 5 m, odsavam stale, papa 5 krat 180ml🙂 neboj , aj tvoje babo sa rozbehne v papani....🙂
Joj dievcence utesili ste ma trochu.ja si stale robim vycitky ze ja robim daco zle........
@stella86 a inak... moja tiez velmi vrackala , pucila sa...mala reflux a velmi zaplynene brusko, prdkala non-stop a casto z toho aj plakala, ale stolicu mala ukazkovu kazdy den. mozno tvojmu babu nesadlo mliecko, ktore mu davas, preto vracka....a este , malej nedavam nic, iba moje mlieko, skusam ju ucit na vodicku, aby si zvykala aj na iny zdroj tekutin. Ale hovori sa, ze pri UM by sa mala ponukat aj vodicka alebo cajik.

@stella86 ten zaciatok mame ako cez kopirak 🙂 o mesiac skor, porodna vaha cca 3000g, domov sme sli a to mal pod 2800g. Tiez mal zltacku, netahal skoro nic, ale mne sa mlieko utvorilo, lebo som uz v nemocnici zacala odsavat. No a po dvoch tyzdnoch mi trochu pribral, nie moc, ale pribral. Lekarka vravela, ze hlavne, aby mal dost pocikanych a pokakanych plienok. Uz si to moc nepamatam, ale ako dvojtyzdnovy mi podla mna tiez nevypil ovela viac ako tych 70ml ( lekarka mi to pocitala podla nejakych tabuliek a povedala, ze naraz by mal vypit 1,5-2 ounce ( co je tych 40-60ml) a to cca kazde 2-3 hodiny. Takze zatial nemusis az tak stresovat. Mne sa potom dost rozjedol, v mesiaci uz vazil cosi pod 3800g a ako devat tyzdnovy mal 5,3kg.