icon

Ako získať mlieko na predpis?

denulienkad
14. mar 2014

Chcem sa opytat ako zidkam nutrilon1 na predpis.Malicky ma 2 mediace a nemam tolko mliecka tak ho musim dokrmovat.A papa kazde 2 hodiny.Ja som alergik na penicilin a malicky na nic.da sa to ziskat

lucia20
14. mar 2014

nam sa poradilo ziskat mliecko na recept len na zaklade receptu od dr. mala musela mat diagnozu v karte. inak sa to neda.

eeffka
14. mar 2014

@denulienkad a naco recept? idem a kupim... na recept su iba specialne mlieka HA, alebo antirefluxove ale to musi byt diagnoza

klincek
14. mar 2014

@denulienkad neda, ak nie si ty ani otec dietata alergici (penicilin nestaci, to ma dnes kazdy treti😉). budete musiet kupovat.

denulienkad
autor
14. mar 2014

Tak mojmu 800g nutrilonu vystaci 8 dni.Tak uvidim co povie lekar.Ved poviem,ze nemam mlieko.

eeffka
14. mar 2014

@denulienkad to akoze chces usetrit ??? 😀 😀 😀 poviem ze nemam mmlieko, ti povie ze tam je lekaren...
a 800g na 8dni nie je dokrmovanie ale krmenie

simca06022011
14. mar 2014

treba sa poradit s lekarkou, podla mna alergia na penicilin nema nic s tymto. Obycajne mlieko aj tak nedostanete, budete mat mlieka HA.
My sme ho brali na predpis, ale zaviedli ho uz priamo v porodnici a predpisovali sa nam 4x 400g plechovky do mesiaca (ja nie som alergik, stacilo ze moja mama, sestra a brat su pelovy alergici, priatel ma v rodine tiez silne alergie pelove). Vynimocne sa stalo ze som musela kupovat, cize to stacilo.... Podla mna 800g na 8 dni je nejak vela, ci? Mne sa fakt iba vynimocne stalo ze sme kupovali plechovku navyse. Ale 8 za mesiac urcite nie ;)

zuzkat1
14. mar 2014

@denulienkad ja by som sa radsej snazila rozbehnut mliecko nez davat um... Je to ale na tebe... Ale podla toho co pises dokrmujes materskym mlieckom a nie naopak..

denisafono
14. mar 2014

@denulienkad my sme mali hned automaticky HA do 10 mesiaca, ja nie som alergik mm ano, iba sa nas dr. opytala ci sme alergici. Ale ak by sme nemali HA nerobila by som problem, cena je rovnaka ako pri obycajnom. Potom ked uz nebol na predpis poslednu krabicu sme postupne miesali s obycajnym a tak sme presli na normalny Nutrilon3 po 1.roku.

denulienkad
autor
14. mar 2014

Ja som mala tyzden anginu a lekar mi zakazal kojit,kedze mi predpisal lieky, na ktore som akergicka.Vraj mozem dostat alergou a moze sa to preniest na diets.Za tyzden sa naucil na flasu a prsnik nechce vobec.A mnemam tolko mliecka uz.2 krat mu dam moje odstriekane mliecko a zvysok nutrilon.znechcem na nom vobec setrit ale kamoska povedala doktorke,ze povedala,ze nema mlieko a jej predpisuje.

luliu
14. mar 2014

@denulienkad mlieko na predpis sa nedava matkam co nemozu kojit ale rodicom alergikom. Pediatricke je potrebne priniest papier od alergologa. Podla toho co si napisala, nemas narok na mlieko na predpis

edvelyn
14. mar 2014

@denulienkad na predpis su mlieka len Ha a ked ma gastro problem.nasa mala vypije tiez 800g nutrilon za tyzden.a tiez nemam mlieko.a to ju mam nechat hladnu? Tak ako setrit na mlieku no nic moc...

cinnamon111
14. mar 2014

my sme mali mlieko na predpis, to nie je pravda, že na predpis sú len špeciálne mlieka, doktorka ti môže predpísať čokoľvek chceš. Pokiaľ sa to predáva v lekárni, tak to môžeš mať. Ja som alergik, tak automaticky sme mali recept, nemusela som nič dodatočne potvrdiť od alergológa. Napokom sa po pár týždňoch ukázalo, že malá nevie stráviť mliečnu bielkovinu, tak sme museli zmeniť mlieko na špec. Nutrilon. ale začínali sme klasickou Bebou

zuzkat1
14. mar 2014

@denulienkad tak to bol dobre blby dr... Zial aj taki su...

lucysoul
14. mar 2014

my mame mlieko na predpis nutrilon ar od narodenia skoro. a amme taku mudr.ktora mojej svagrinej predpisovala bebu HA a nemusela dolozit ziadny doklad o tom ze by bol maly alergik. je to o lekaroch.niekto si vypyta potvrdenie a niekto nie. no my mame reflux silny tak musime mat ARkovy nutrilon. ale na tvojom mieste by som sa snazila rozbehnut mliecko.ver mi ze aj ked je to na predpis tak to ide dost do penazi.

denulienkad
autor
15. mar 2014

Ja mam mliecko ale on uz je nauceny na flasu a ked vidi prsnik place o zivot.

uglybetty1234
15. mar 2014

tak ked mas mlieko, tak si ho odsavaj a davaj mu ho pit z flase. Moj maly fical na nutrilone od prveho dna, kupovala som ho na tony, vyhodne balenia v DM atd. Nechápem na čo ho chceš na predpis, keď na to nemáte diagnózu.

sylvial
15. mar 2014

Dá sa predpísať aj sunar, keď obaja rodičia sú alergici?

lienka959
8. jan 2015

my máme od začiatku sunar HA1, partner je alergik tak ho máme na predpis, ja žiaľ mám máličko mlieka a slabého a malému nestačí... možno to je aj tým, že po sekcii je to niekedy s mliečkom ťažšie...stále sa snažím ho rozbehnúť keďže malý má necelé 2 týždne