icon

Chcem prestať s kojením. Ako začať podávať umelé mlieko?

mimirolko
26. okt 2016

ahojte mamicky kojim svojho skro 6 mesacneho syceka ale uz chcem prestat lebo uz mu vychadzaju zubky a jao nevedrzimm ☹ poradte mi ako mam prejist na umele mliekoako stim vobec zacat je to moje prve snazim sa ale bojim sa ze nieco pokazim uz som mu ras kusala davat nutrilon lenze stale zvracal ....dakujem za radi

sibalka21
26. okt 2016

@mimirolko Ak mu nutrilon nesadol, skus bebu, alebo nejake ine mliecko... A mozes prejst normalne rovno na umele, alebo postupne davat viac UM a menej kojenia... Je to na tebe.... Ked pojdes podla navodu tak nic nepokazis, mozno mu nesadne hned prve mliecko, treba skusat 🙂 My sme mali v nemocnici Aptamil, potom sme presli na nutrilon a nakoniec na Bebu, od 7 mesiacov ale nepije UM....

silvitita
26. okt 2016

ak chceš prestať kojiť tak to proste už nedaj ak zvraca koj dalej ina rada nie je ja kojím 22 mesačného zuby má všetky a ja bradavky tiež hmmmm.... 🙂

zufka10
26. okt 2016

@mimirolko zuby nie sú problém, ak sú jedine zuby problémom, potom by som sa skúsila poradiť s ľuďmi, ktorí Ti s tým poradia. Nenútim ani nič podobné, ale sú aj iné možnosti ako pokračovať v dojčení a hlavne netrpieť pri tom ;) @lara6 by Ti iste vedela poradiť

mimirolko
autor
26. okt 2016

@sibalka21 vdaka za radu niekedy si ja myslim ze je velmi hladny a nedami to stale skusam kazde tak 3 hodky ale nechce niekedy mi vydrzi az 5 hodin nepapat

sibalka21
26. okt 2016

@mimirolko No cim je starsi tym viac vydrzi nepapat 🙂 V podstate mozes kojenie pomaly nahradzat a tuhou stravou... My sme plynule presli na UM, a kedze zacal papat aj tuhu stravu tak to bolo lahsie prestat kojit 🙂 ... Ved on si vypyta ked bude hladny neboj 🙂

mimirolko
autor
26. okt 2016

@sibalka21 vdaka aj ked za 2 tyzdne bude mat 6 mesiacov mozem mu dvat aj tuhu stravu napr.? aku

sibalka21
26. okt 2016

@mimirolko Pomaly mozes, ak chces... My sme malemu davali chutnat od 4. mesiaca... Tak mozes zacat mrkvou alebo zemiacikom 🙂

yanni
26. okt 2016

@mimirolko Mozes. Normalne zacnes s prikrmami. Ke toho plny internet, popripade si kup nejaku knihu, tam mas vsetko popisane. Tym, ze zacnes davat prikrmy, ktore ak bude pekne jest, po case nebude potrebovat tolko mlieka.
A inac, uz to tu bolo povedane, zuby nie su problem. Nasa najmladsia ma 15 mesiacov, 11 zubov, tiez ma raz, dva, trikrat pohryzla ale dalo sa to s nou "vydiskutovat" 😀 A uz sa nestalo, ze yb hryzla. A to je uz dobre daaaaavno.

yanni
26. okt 2016

@sibalka21 Altamil a Nutrilon je to iste. Len niekde sa vola Apltamil a v inej krajine Nutrilon.

mimirolko
autor
26. okt 2016

nic nepridavat len cistu mrkvu alebo zemiak popucit ? ze nic nepridavat ziadne prisadi .....

kristinka86
26. okt 2016

@mimirolko Odporúčam zemiačik a batat. Nás mrkva zapekala. ☹ Inak, ako bolo písané. Ja som začala prikrmovať UM od polroka a to na noc, lebo môjho mliečka sa mi zdalo pomenej. Potom som to striedala - moje mliečko a UM. Až sa mi nakoniec obe deti same odstavili. Tuhú stravu som dávala až tuším od 8 mesiacov, ale môžeš začať už teraz kľudne. Od 4 mesiacov sa začína u nedojčených detí, takže to je už v pohode, si myslím. 😉

mimirolko
autor
26. okt 2016

dakujem vam vsetkym za rady a za ochotu pomoct

tina1988
26. okt 2016

Ked mal moj syn cca 6mes. zacali sme mu davat mliecko Hami, velmi mu chutilo a tak sme postupne kojenie nahradili mlieckom hami a zvykol si v pohode. Tym, ze som uz nekojila tak casto sa zacalo mlieko pomalicky prestavat tvorit az som prestala kojit uplne.

mimirolko
autor
26. okt 2016

@kristinka86 vdaka vyskusam to takto najprv striedat a pomaly tuha strava

yanni
26. okt 2016

@mimirolko Zatial nie. A zacat najskor cistou zeleninou, varenou v pare alebo cistej vode, na jemno popucit alebo este lepsie, zo zaciatku mixovat. Zemiak este nie. Az ked ochutne 1-2 tyzdne rozne druhy zeleniny, pridas zemiak. Ked bude pekne jest zemiak+zelenina, pridas mäso. Kompletny obed je zhruba: zelenina, zemiak (ryza, cestovina), mäso, repkovy olej, lyzica cistej 100%tnej jablkovej stavy (koli lepsiemu prijatiu zeleza). Ked je to tost kuste, tak pridas trochu prevarenej vody a mixujes. Aspon u nas v Nemecku je toto zauzivany postup.
Ale ako som vyssie pisala, najdi si "zavadzanie prikrmov" na internete, popripade kup knihu. Je toho fakt velaaaaa. A myslim, ze aj tu na MK je toho dost popisane.

kristinka86
26. okt 2016

@mimirolko Ono, problém by mohol nastať v tom, že ak by si ho chcela odstaviť hneď úplne, Tebe by sa mliečko tvorilo stále a musela by si buď odsávať, alebo neviem. Ak ho budeš dávať čoraz menej, mliečko pekne samo odíde. 😉 S tuhou stravou ale pomaly! Spapá Ti zrejme len lyžičku - dve, no to stačí na začiatok. Aby si žalúdok zvykol na tuhú stravu. Netreba to preháňať. Držím palce! 😉

mimirolko
autor
26. okt 2016

@yanni vdaka naozaj ze si mi to trosku podrobnrjsie napisala ako presniejsie stim zacat vdaka ozaj

mimirolko
autor
26. okt 2016

vdaka mamicky za kazdu radu pomohli ste mi

sibalka21
26. okt 2016

@yanni Aha vlastne hej :D My sme Aptamil mali v Uk a tu na Svk Nutrilon, ani som si nevsimla ze to je vlastne to iste :D ....

bubutko
26. okt 2016

@mimirolko ja budem mozno za zlu matku, ale mozno pomoze....nam nutrilon tiez nejak extra nesadol, najlepsie mu sadol sunar complex

magmolatus
26. okt 2016

@mimirolko skus si kupit klobuciky na bradavky

katarina644
26. okt 2016

@mimirolko ahoj, ak mas dobre mliecko, ja osobne by som to nerobila. mamina vydrzi vsetko, teda aspon ja som vydrzala. malu som kojila sedemnast mesiacov, co podla mojho nazoru je tiez vela. ale tak do jedneho roka skuste vydrzat. v ziadnom pripade ta neodsudzujem. nemam na to ani pravo ani nic. vela stastia.

3petka
26. okt 2016

@mimirolko ahoj ja mam ako tahak nieco taketo, mala by ti dat aj tvoja dr nieco take. Ja to mam len od kamosky nakolko moja dr mi o tom len porozpravala ale kto si to ma pamatat. Moc mi to v zaciatkoch pomohlo.

mimirolko
autor
26. okt 2016

@3petka vdaka stim si mi dost pomohla az velmi zijem v anglicku tak mi sestricky nic take nedaju

zdena12345
26. okt 2016

necitala som prispevky. mam teraz pol rocneho a este jedneho 2 rocneho syna. obaja od necelých 6m prikrmovaný "beznou" stravou a starsi kojeny do asi 1rok aj 3 mesiacov. popri tom kedze mi nestaci moje mlieko som zacala davat umele alen ked krici ze ma malo, takze ani nie kazdy den. s prvym sme si kusanie rychlo vysvetlili. deti nie su hlupe🙂 ja by som sa skor snazila aby zacal cim skor jest beznu stravu a mlieko davat potom uz len 1-2x denne, to uz sa da skor vydrzat

mimirolko
autor
26. okt 2016

@zdena12345 ale mohla by som prejist na sunar?

zdena12345
27. okt 2016

@mimirolko ak to malemu nebude vadit, preco nie? tvoje je pre neho vzdy lepsie, ale ak to tak citis, je tona tebe. vzdy ked je nieco taketo na pretrase si poviem, v generacii nasich mam bolo rozsirene kojit 3 mesiace a potom sunar a riedku krupicnu kasu. napriek vsetkym hororovym scenarom dnesnej doby o takomto krmeni sme tu a nemame ani take problemy ako dnesne deti, takze to urcite nie je len o tom🙂 ja som mala pri oboch detoch metu do pol roka podla toho ako sa udava v literature je hlavne toto obdobie najdolezitejsie.
nas prvy bol dokrmovany france lait, ale on je strasna haklivka na travenie a sunar mu nesedel, ani beba (skusali sme viacere druhy tychto znaciek a skoncili na france lait na odporucanie doktorky a ten bol u neho asi najlepsi)
terajsi pol rocny dostava sunar. inak mne z tych, co sme mali kedy kupene najviac chutil aj vonal sunar. tie ostatne mi prisli prilis chemicke, ale to je moj nazor

bubutko
27. okt 2016

Presne, za mna tiez sunar. Popravde, ten nutrilon mi chutil jak kovova trubka blee