icon

Čítali ste, že umelé mlieka obsahujú toxíny?

netti87
Dnes o 16:42

Mamicky, ktore davate umele mlieka pre deticky citali ste, ze niektore zase obsahuju toxin? Nutrilon, Nutrlilon Profutura...teraz co davat ?

elz1920
Dnes o 17:07

Na domovskej stránke HiPP som čítala, že oni majú iného dodávateľa tej problematickej zložky.
Na HiPP som odchovala 3 deti.
Hádam aspoň toto by mohlo byť v poriadku.

anonym_fd261c
Dnes o 17:13

@netti87 akurát bol kúpiť manžel Kendamil. Kupujem najvyššiu radu profutura v nadeji že bude bezpečné. Som sklamaná. Už zjedla 2,5 pixle zlej šarže.
Viac sa k Nutrilonu nevrátim.

netti87
autor
Dnes o 17:29
@anonym_fd261c

@netti87 akurát bol kúpiť manžel Kendamil. Kupujem najvyššiu radu profutura v nadeji že bude bezpečné. Som sklamaná. Už zjedla 2,5 pixle zlej šarže.

@anonym_fd261c Moja sarza nie je medzi toxickym, malej nic nie je, no neznamena, ze v malych davkach neobsahuje 😥

anonym_fd261c
Dnes o 17:51
@netti87

@anonym_fd261c Moja sarza nie je medzi toxickym, malej nic nie je, no neznamena, ze v malych davkach neobsahuje 😥

@netti87 žiadna šarža nie je vyslovene toxická. Sťahujú ich preventívne. Ale aj tak ...

anonym_69093e
Dnes o 18:01

Môj pije bebu. Nutrilon je katastrofa aj bez toxinov

nikoleta999
Dnes o 18:03

No naša šarža nebola tiež medzi spomenutými a mohli sme sa čudovať, prečo stále zvracia a hnačkuje :/ Po zvracaní a hnačkách sme dali týždeň pauzu, že konečne bolo dobre, dali sme opäť mlieko a boli sme tam kde predtým a takto krásne sa nám to opakovalo, jeden krásny piatok dopil mlieko a zachvíľku to z neho išlo von a trápil sa chudák celú noc hrozné to bolo ... Už sme pýtali aj výmenný opäť na gastro, lebo v minulosti mal ABKM, tak už aj pediatrička si myslela, že to bude ono, no po prečítaní sme vyhodili Nutrilon, odvtedy je kľud ... môj syn má 4 roky ( nevie sa ho ráno a večer vzdať ) a neviem si predstaviť, čo to musí spraviť s maličkými bábätkami :(( no aspoň sa na to prišlo chvalabohu

anonym_276bf9
Dnes o 18:34
@nikoleta999

No naša šarža nebola tiež medzi spomenutými a mohli sme sa čudovať, prečo stále zvracia a hnačkuje :/ Po zvracaní a hnačkách sme dali týždeň pauzu, že konečne bolo dobre, dali sme opäť mlieko a boli sme tam kde predtým a takto krásne sa nám to opakovalo, jeden krásny piatok dopil mlieko a zachvíľku to z neho išlo von a trápil sa chudák celú noc hrozné to bolo ... Už sme pýtali aj výmenný opäť na gastro, lebo v minulosti mal ABKM, tak už aj pediatrička si myslela, že to bude ono, no po prečítaní sme vyhodili Nutrilon, odvtedy je kľud ... môj syn má 4 roky ( nevie sa ho ráno a večer vzdať ) a neviem si predstaviť, čo to musí spraviť s maličkými bábätkami :(( no aspoň sa na to prišlo chvalabohu

@nikoleta999 a co dávate namiesto nutrilonu? A co ste dávali ten týždeň keď ste spravili tu pauzu od nutrilonu?

anonym_d9057b
Dnes o 19:03

No ja som si vsimla ze mal maly bolesti brucha caste. Stale som myslela ze mu nejake jedlo robi zle tak sme vysadili vsetky prikrmy. To este o nutrilone nic nepisali.
A dnes som ho nasla v zozname tych vyradenych presne nasu sarzu co mame doma. Takze uz neverim ze je to preventivne lebo tomu mlieku fakt musi nieco byt.
Presli sme na dm bio a bolesti prestali.
Ale teda nemuseli by pisat ze je to iba preventivne lebo takto niekto nad tym len mavne rukou.

netti87
autor
Dnes o 19:47
@anonym_d9057b

No ja som si vsimla ze mal maly bolesti brucha caste. Stale som myslela ze mu nejake jedlo robi zle tak sme vysadili vsetky prikrmy. To este o nutrilone nic nepisali.
A dnes som ho nasla v zozname tych vyradenych presne nasu sarzu co mame doma. Takze uz neverim ze je to preventivne lebo tomu mlieku fakt musi nieco byt.
Presli sme na dm bio a bolesti prestali.
Ale teda nemuseli by pisat ze je to iba preventivne lebo takto niekto nad tym len mavne rukou.

@anonym_d9057b Ktory Nutrilon Ste davali ?

anonym_d9057b
Dnes o 20:04
@netti87

@netti87 klasicky advanced ale 2.

anonym_225e9c
Dnes o 20:13
@netti87

@netti87 ja som davala ten nutrilon anticolic ale presla som na sunar ale mame uz 13 mesiacov neviem ck by som robila keby je mensia

netti87
autor
Dnes o 20:19
@anonym_d9057b

@netti87 klasicky advanced ale 2.

@anonym_d9057b Advanced nikdy nebolo dobre, ja davam profutura, doktorka povedala, ze patri medzi naj.,ale aj v tom nasli bakterium v 2 sarzach

netti87
autor
Dnes o 20:21
@anonym_fd261c

@anonym_fd261c Tiez davam profutura, mojej bolo dobre, ale aj vtom nasli

anonym_f807a5
Dnes o 21:19
@anonym_69093e

@anonym_69093e beba mala tiez nedávno kauzu. A teda dcéra pila Nutrilon a mala z neho zdravotné problémy dlhodobé. Syn je na kendamile a žiadne problémy. Každému ho teraz odporúčam a nikto sa nesťažuje. Fakt každému dieťatku sadne čo poznám.

anonym_d9057b
Dnes o 21:31
@netti87

@anonym_d9057b Advanced nikdy nebolo dobre, ja davam profutura, doktorka povedala, ze patri medzi naj.,ale aj v tom nasli bakterium v 2 sarzach

@netti87 preco nebolo nikdy dobre? Akoze uz sa k nemu neplanujeme vratit, ale aj tak by ma to zaujimalo.
Pri dcere sme vystriedali vela mliek, vsetko ju zapekalo tak som bola rada ze pri druhom dietati sadlo toto ako prve mlieko. V porodnici ho davali na dokrmovanie.

nika_val
Dnes o 21:47
@anonym_69093e

@anonym_69093e veď Beba s tým prišla ako prvá že má v sebe ten toxín
A až potom sa to nešlo aj v Nutrilone a ďalších
Takže treba radšej skontrolovať aj Bebu

miriamzba
Dnes o 22:25

Sunar premium? Alebo aj ten spominany Hipp Combiotic, myslím že som ich nikde medzi problemovymi nenašla.
Až mi zle prišlo keď tieto informacie vyplavali, no hrôza.