Je bezpečné vyššie dávkovanie umelého mlieka pre novorodenca?
Ahojte, malý má za dva dni mesiac a už týždeň sme na umelom mlieku Sunar Complex 1, sadol mu hneď nič mi nezvracial má peknú pravidelnú stolicu, bruško nebolí..prvé dni sme fungovali na 120ml a 4 odmerky podľa odporúčaného dávkovania, vydržal pekne 4-5 hodín do ďalšieho kŕmenia. Teraz už si ale všímam že po 2,5 hodinách je hore a je hladný, predchvíľou mi vypil 180ml čo je podľa krabice vhodná dávka na 3-4 mesiace😅samozrejme že mu dávam podľa potreby nie podľa krabice len by ma zaujímalo či mu nemôžem nejako uškodiť, poprípade kúpiť iné mlieko neviem poraďte ak máte podobnú skúsenosť😅
@yukistorm bol väčší keď sa narodil ? Lebo moja píla tiež konské dávky ale bola veľká a furt hladná. Ak nebolo mlieko do sekudny tak sa triasla bytovka. Ja som jej dala koľko chcela. Samozrejme s nejakou umerou ale tabulkami som sa moc nariadila. Nešlo to. Už v pôrodnici mi zarábali 40ml.
@anonym_9366bc mala skoro 5 kíl keď sa narodila a dllllha bola. Tak preto si myslím že potrebovala aj viac jesť ako toj 3 kilove
@yukistorm bol väčší keď sa narodil ? Lebo moja píla tiež konské dávky ale bola veľká a furt hladná. Ak nebolo mlieko do sekudny tak sa triasla bytovka. Ja som jej dala koľko chcela. Samozrejme s nejakou umerou ale tabulkami som sa moc nariadila. Nešlo to. Už v pôrodnici mi zarábali 40ml.
@anonym_9366bc narodil sa predčasne v 36. týždni a vážil 3100g s tým že potom som mu dávala 50-60ml odsatého materského mlieka a mal problém pribrať aj keď bol stále napapaný
A keby si kojila, vedela by si koľko spapal? 😃 Ak mu nebolo zle, nevrackal, bol spokojný, tak nerieš. Určite si mu tým neublížila.
Vždy som sa riadila dietatom, nie krabicou. Moj mal opačný problem, na jeho "vek" zjedol menej. Ako dvojmesačny pil max 60ml, co pili novorodenci v pôrodnici. Ale priberal, prosperoval, bol spoko, váha normálna, brucho nebolelo a stolica, spanok boli v poriadku. Cize by som sa riadila dietkom
Ono umele a materske mlieko je rozdiel. Ak pije prilis vela moze to zatazovat oblicky a neumerne priberat. Deti maju rozne obdobia. Rastovy spurt kedy su hladnejsie aj obdobia kedy jedia menej z rpznych pricin. Trochu to ustraz ale nemusis ist uplne striktne cez mrtvoly a nechat ho revat od hladu. Ale zas to ani dramaticky neprehanaj.
Moj 60-90 ml daval uz v porodnici UM. Postosne hore . Davaj kplko vypije . Ak tolko vypije tak vypije ak nie tak nie ..krm ,ale kazde 3-4h ...um dlhsie travi ...
Dieta ti vydrzalo 4-5 hodin do dalsieho jedenia? Ved to je dlho, je skor bezne, ze dieta jedava kazde 3 hodiny. Obaja moji synovia noli na UM a jedli castejsie. Takze ked je hladne po 2,5 hodine, tak je to podla mna OK. Je uz vacsi, uz to nie je novorodenec, tak potrebuje jest castejsie.