Umelé mlieko a ročné dieťa
Ahojte mamičky. Vo všetkých témach, ktoré som prečítala sa diskutuje o situácii, kedy dieťa pilo UM a začalo ho odmietať. Môj problém je iný. Moja ročná dcéra bola a je výlučne kojená a UM odmieta. Keď uvidí fľašku s UM, začne mávať rukami, utekať......Ešte ho ani neochutnala. Neviem ako docieliť aby ho začala piť. Ako sa to podarilo Vám?
A preco chces rocnemu dietatu davat UM?????????????????????
@shawn7 moje obe dcerky nechceli tiez nikdy UM. Do roka bola aj jedna aj druha kojena a ked sa odstavili, presli sme na kravske. UM nemozu ani citit. Si si uz niekedy k nemu privonala? Podla mna je to len praskova voda a nahrazka, aj ked to ma vraj kopec vitaminov. Tie sa daju nahradit ovocim a zeleninou a inymi vecami. Ja by som ju nenutila, skus jej dat syry, jogurty, pripadne kludne aj to kravske mlieko.
@shawn7 ja som svojho syna kojila ani nie mesiac ... jednoducho som stratila mlieko .... prešli sme na UM ... no dávala som mu ho len do pol roka a keď sme dosiahli tento vek prešla som na klasické kravské v krabičke ... samozejmne, že nie na plnotučné ale na polotučné ... je to jednak riedené vodou a drobec mi ešte pred tým spapal asi 300 ml detskej krupice z tohto mliečka, takže som mala istotu, že ak mu dám čisté mlieko z krabičky tak mu nič nebude a dodnes pije ráno, na obed a aj večer pohár mlieka a to už má 2r a 7m a nikdy sme s tým problémy nemali .... skús jej dať normálne mliečko, predsa len to bude piť do konca života a ešte jej ho trocha prislaď aby malo chuť a daj do nejakého zábavného pohárika a uvidíš zvykne si skôr.
rocne predsa moze aj kravske, nemusi uz UM. Na chut nech si zvykne pri kasiach, pudingoch a pod. A potom z hrnceka...ono mozno odmieta flasu nie mlieko.
ja som mala opačny problém, kojila som 8 mes, potom sme presli na UM a to mi pil do 2 a pol roka, lebo kravské nechcel, mohla som sa aj rozkrájat. potom som riedila UM s kravskym, vzdy 1/3 kravského a 2/3 UM, bolo to z revom, ale nakoniec som ho presvedčila
@hradnapani kasu papa uz dlho a bez problemov. Z flase pije vodu, no ako je v nej UM tak odmieta. Odmieta ho aj v pohariku. neviem ci to citi , asi hej
@shawn7 Ahoj , akurát sme si presne týmto obdobím prešli.Moja malá bola výlučne kojená a moj plán bol skončiť s kojením v roku.Od 10 .mesiaca som začala postupne pomaličky vynechávať kojenia počas dňa - dovtedy sa kojila stále pred spánkom čiže cca 3-4 do dňa.Dala som jej namiesto mliečka spapať radšej niečo iné.Najprv som vynechala len jedno kojenie, neskor i to druhé až sme v roku nekojili cez deň vobec - iba v noci.Keď mala rok kúpilasom jej kravské mlieko a cez deň som jej dala mliečo do takej maličkej fľaštičky - 125 ml a hovorila som jej akú má krásnu fľaštičku,že je už veľká tak si ju môže zobrať a sama pijkať mliečko.Prvé 2 dni ju to bavilo ale potom už fľašu nechcela vobec.Nakoniec ani sama neviem ako vstala som v noci s odhodlaním,že ideme na miečko z fľaše.Bola nervózna , odmietala fľašu za celú noc mlieko vobec nepila - ale trvalo to len 2 noci 🙂) Teraz ju už nekojím vobec a v noci sa mi zobudí raz alebo dva krát(pri kojení vstávala 3.4 krát) a ideme spraviť mliečko do fľaše. Čiže moja rada je treba odnaučať postupne,ale samozrejme závisí tood dieťaťa ako sa s tým vie popasovať -myslím si že mi sme to zvládli veľmi dobre 🙂 Nie som typ matky ktorá nechá svoje dieťa plakať takže ak by sa búrila určite ju ešte kojím 🙂Držím palce.
Ahojte mamičky, ako som si čítala vaše príspevky našla som sa v nich úplne presne aj ja a moje deti. Prvú dcérku som nemohla prirodzene kojiť tak som si 6. mesiacov odsávala a dávala jej z fľašky piť a na umelé mlieko sme postupne prechádzali bez problémov. Teraz mám o pár dní ročného synčeka, ktorý je výlučne kojený a ten odmieta nielen UM z fľašky ale i moje. Tiež bol môj plán prestať kojiť okolo roka. Krpec mi z fľašky pije ale veľmi málo a to len vodu a niekedy čajík. Je závislý na prsníku. Teraz sme sa presťahovali do Austrálie a skúsila som tu kúpiť nejaké UM... no bezvýsledne. Takže som si povedala, že to nebudem siliť. Môj problém alebo ako to nazvať je skôr ten, že malinký sa budí do polnoci aj každú hodku a chce mliečko. Teda neviem či mliečko alebo sa len upokojiť. Možno mu idú zuby, no som už brutal nevyspaná. Vstávam aj 6x za noc a pokým mu nedám mlieko plače. Čítala som si aj rady z knižky "každé dieťa sa vie naučiť spať" no ten môj vie revať aj 2 hodky a to ja proste nedopustím. Myslíte, že mám skúsiť to kravské mlieko? Hlavne sa bojím toho, že aké tu vôbec mlieka sú 🙂 A ak tak polotučné? Nie je lepšie plnotučné? ... Skúsila som mu spraviť krupicu z mlieka a zjedol ju.. síce nie veľa ale zjedol. Tak ak môžte poradiť budem rada 🙂 PS janka03: velmi dobre ste to zvládli 🙂
ahoj holky,pisem lebo tiez riesim caste budenie sa v noci a ci mam dost mliecka...... mala ma 14 mesiacov a stale kojime 🙂 no ale napriklad nasa detska doktorka vravrla ze keby sme uz chceli odstavit,tak nedavat kravske mlieko aspon do troch rokov....davat UM. Takze potiehneme este tak do leta a budeme to ukoncovat....mala pojde do jasli a neviem ako si na to zvykneme.....ale kupovat UM je docela sila.....ako sa vlastne casto ma podavat UM dietratu?Staci 2X denne?
ahojte maminky, @lurie zaujimalo by ma aku znacku UM si zacala davat svojej dcerke, mam prave 6 a pol mesacnu dcerku, dostavala doteraz len moje odsaté MM z flasky, len ho uz nemam dostatok a zacala som jej odvcera davat umele, viem ze je este asi skoro aby si zvykla, ale strasne jej nechuti, jeduje sa a tak placeme obe...davam jej stale aj svoje asi tak 3x davku z mojho a ten zvysok sa snazim umele (Nutrilon HA 2) co je asi tiez 3x,ale su to hrozne boje. Mala by dostavat hypoalergenne mlieko ale tie su asi vsetky horke... ci?
ahoj @imat , ja som svojej dcere davala nutrilon... no to bolo pred 9 rokmi, kedze z nej uz je velka slecna 🙂 Ale ak ti mozem odporucit skus mlieko Aptamil.. maju ho v rakusku ale mozno aj na internete sa da kupit. Moja kamaratka mala tento problem a jej dcerka musi mat bezlaktozove. Nutrilon jej sice chutil ale vyhadzovala sa z neho. Inak moj nazor je, ze treba poskusat UM z viacerych znaciek. Napr. aj obycajny sunar je niekedy lepsi. Drzim palce.
Maminky len tak mimochodom ja stale kojim a maly ma uz 17 mesiacov. Vobec neviem ako a kedy vlastne prestane pit v noci. Niekedy je to 2-3 za noc. Uz som z toho unavena, ale tak co nespravime pre nase deti 🙂 Skusala som mu dat rozne UM aj kravske a nic nechce. Takze zatial kojim a casom uvidim 🙂 Vsetkym prajem vela uspechov 😉
ahojte, tak mi máme podobný problém. Dcérka má 13 mesiacov a potrebujem ju odstaviť, som ťažká migrenička a potrebujem brať liekz, ktoré pri dojčení nemôžem- už sa trápim v podstate celé tehu + 13 mesiacov a ďalej to nejde...Malá je dojčená, spočiatku mi vzpila popri dojčení aj Nutrilon- nie veľa, ale bey problémov, potom už nechcela Nutrilon odo mňa,ale od inej osobz si "vayal". asi tak do 4mesiacov, potom už ani ya svet....Teraz mám doma Sunar, normálnz, vanilku, ani yaťať, France Lait, Hipp- nič. Keď vidí fľašu, kričí, zlostí sa, yatne yubz, strčí fˇkašu do skrine..Na chuť UM bz pritom mala bzť yvzknutá, dostávala ho v kašiach.. Podľa mňa je to pszchike... Synček mal s tým tiež problém, na Sunar sa chytil cca na 5. den po úplnom odtavení- ale bojím sa, čo dcérka si vôbec zvykne. Kravské jej dávať nechcem, má atopický ekzém...Inak pekne papá všetko, tak ak sa na UM nechytí, hádam prežijeme, ale aj tak by som bola kľudnejšia, keby sa naučila piť...
@shawn7
@rebecca2006
UM dospelemu cloveku smrdi, aj mne smrdi, ale detom, ktore su nan naucene, tak nesmrdi. moje deti boli na nutrilone. mladsi ma uz vyse 3 roky a stale je na nutrilone, lebo ked sme presli na normalne mlieko, nerobilo mu dobre, tak sme sa museli vratit k UM. reci o tom, ake je hnusne ma dost urazaju, lebo deti, ktore ho piju, tak im chuti a neni to ziadny odpad. jed mate rocne dieta a nechce UM, tak mozete skusit nomalne, polotucne, alebo plnotucne mlieko a uvidite, ci nebude zatazovat organizmus, nebudu problemy s kakanim a pod. ja som sa napr aj dnes pytala simonka, ci m uto mlliecko chuti a povedal, ze ano. pyta si mliecko vzdy pred spanim, cez den i vecer. mladsi mlieko od 1 roka nepil, zo dna na den ho odmietol, tak som mu mlieko uz nedavala. maj jogurty, syry a hotovo. nutit deti netreba.
ahoj,
je super, ze tak dlho kojis 🙂. My sme malii trosku podobny problem, ale najlepsie je to skusat v noci, dieta je menej vnimave, je len hladne, takze je tam vacsia sanca na uspech. No najprv treba zacat tym, ze mu das do flasky cajik, aby si zvykol na flasku a az potom umele mliecko. Je pravda, ze kazde mliecko smrdi inac. Uprimne nepoznam nikoho dospeleho, komu to vonia. Preto vyskusaj rozne znacky, nemusis hned kupovat mega balenia, skus sa popytat kamaratiek, nech ti daju 2*3 davky. My sme tiez presli roznymi znackami a teraz pouzivame amilk bifido a krpec ho znasa velmi dobre. Drzim palce....

@shawn7 to je udel dojcenych deti 🙂
a preco jej ho vobec davas? odmieta flasku ako taku alebo len s UM? skus ho dat do niecoho ineho, mozno do poharika s naustkom alebo nevylievacieho hrnceka. A mliecne kase tie zje? aj tam je UM, tak mozno je to cesta