icon

Vyberanie materiálu a skrutiek z kostí

arexka
23. feb 2026

Dobrý deň skúsenosti s vyberaním materiálu,srobov z kostí? Operacia a potom hojenie ako ste to preživali .... zvažujem či vybrať alebo nechať

minenkaa
23. feb 2026

@arexka vyberali mi z čeľustí 22srobov ,týždeň marodka ,v prste mám jedenásť srobov a štyri platničky ,ostávajú ,dali mi na vyber ,tak som nechcela ďalšiu operáciu

arexka
autor
23. feb 2026
@minenkaa

@arexka vyberali mi z čeľustí 22srobov ,týždeň marodka ,v prste mám jedenásť srobov a štyri platničky ,ostávajú ,dali mi na vyber ,tak som nechcela ďalšiu operáciu

@minenkaa aj mne dávajú na výber jeden doktor bol zato vybrať kvôli veku a tomu že pri dlhšej chodzi mi začne platnička tlačiť na koleno a boli ma skôr sa mi zdalo že v zime to bolo viac ..dnes som bola už teda dohodnúť operaciu a tam iny doktor že by to tam možno aj nechal že na mojom mieste že zas mi to narežu v mieste jazvy a narušia tkaniva a niekedy sa to ani nejak nezlepší že keď tam už bolo zranenie neviem sama čo robiť som s toho na nervy 🙁bojim sa operácie hrozne ale aj toho že mi tam ta platnička bude vadiť keď nastupim do prace ešte som na materskej

minenkaa
23. feb 2026
@arexka

@minenkaa aj mne dávajú na výber jeden doktor bol zato vybrať kvôli veku a tomu že pri dlhšej chodzi mi začne platnička tlačiť na koleno a boli ma skôr sa mi zdalo že v zime to bolo viac ..dnes som bola už teda dohodnúť operaciu a tam iny doktor že by to tam možno aj nechal že na mojom mieste že zas mi to narežu v mieste jazvy a narušia tkaniva a niekedy sa to ani nejak nezlepší že keď tam už bolo zranenie neviem sama čo robiť som s toho na nervy 🙁bojim sa operácie hrozne ale aj toho že mi tam ta platnička bude vadiť keď nastupim do prace ešte som na materskej

@arexka no to ti nepomôžem mne nezavádzia nič ,mne doktorka povedala,že ak zavadzia ,tak v tom prípade to treba vybrať
Operacia bude rýchla a zasite sa zahojí

anonym_a80ec7
24. feb 2026

Aky zmysel ma vybratie? Vsetky tie materialy ta hravo preziju. Pokial ta to neobmedzuje je blbost to vyberat

arexka
autor
24. feb 2026
@anonym_a80ec7

Aky zmysel ma vybratie? Vsetky tie materialy ta hravo preziju. Pokial ta to neobmedzuje je blbost to vyberat

@anonym_a80ec7 ano po prvej operácii som si vravela že nikdy viacej že to tam necham navždy ale teraz ..vaham lebo ma boli koleno z toho keď dlho chodim ta platnička tlačí naň preto zvažujem vybratie viem že to tam môže byť navždy len sa bojim aby mi to neskôr nerobilo vetšie problemy .

dagmara17
24. feb 2026

Záleží na tom, kde sa to nachádza. Ak to neprekáža, je lepšie to u dospelého človeka nechať tak, pretože kosti sa už nehoja tak ako v mladosti.

arexka
autor
24. feb 2026
@dagmara17

Záleží na tom, kde sa to nachádza. Ak to neprekáža, je lepšie to u dospelého človeka nechať tak, pretože kosti sa už nehoja tak ako v mladosti.

@dagmara17 neviem ako sa hoja kostí v 34 povedali mi že to mam zahojene čo je spravny vek na vybratie,? Nevybratie? Neviem čo robiť 😔