icon

Bolesť krížov a stehna u syna po páde

29. dec 2025

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom stavu môjho 14-ročného syna, ktorý včera spadol priamo na zadok. Od pádu ho bolia kríže a bolesť mu vystreľuje až do stehna, kvôli čomu sa mu momentálne zle chodí a kríva. Chcela by som sa opýtať, či by ste odporučili navštíviť pohotovosť už dnes, alebo poradili domácu liečbu? Ďakujem

letfenixa
29. dec 2025

@anonym_autor včera by som s ním išla na pohotovosť.

gemerka17
29. dec 2025

@anonym_autor mala si ist na pohotovosť včera, ale vsak nevadí. Chod dnes. Do 24 od úrazu by mal ist na urgent. Treba RTG. Obliekajte sa a vyrazte čo najskôr.

autor
29. dec 2025
@gemerka17

@anonym_autor mala si ist na pohotovosť včera, ale vsak nevadí. Chod dnes. Do 24 od úrazu by mal ist na urgent. Treba RTG. Obliekajte sa a vyrazte čo najskôr.

Včera padol a nevyzeralo to tak, až po prebudení bolo vidieť zhoršenie.
@gemerka17 sme na dovolenke do najbližšej nemocnice teda asi Poprad

zuzikak
29. dec 2025

to je jedno kde ste - ak ma nastiepeny stavec domaca liecba nepomoze . Chodte na urgent ho dat skontrolovat

autor
29. dec 2025
@zuzikak

to je jedno kde ste - ak ma nastiepeny stavec domaca liecba nepomoze . Chodte na urgent ho dat skontrolovat

@zuzikak naštiepeny stavec?

anickaaa6aaa
29. dec 2025

Kľud aj zlomená kostrč. Choďte čím skôr.

gemerka17
29. dec 2025
@anonym_autor

@zuzikak naštiepeny stavec?

@anonym_autor kľudne choďte do toho Popradu. Ono preto je tam to časové okno 24 hodin. A preto treba RTG či sa tam niečo neulomilo. Ísť preverit je na mieste.

autor
29. dec 2025
@anickaaa6aaa

Kľud aj zlomená kostrč. Choďte čím skôr.

@anickaaa6aaa bolia ho to v oblasti krížov a bolesť sa prenáša do stehna.

autor
29. dec 2025
@gemerka17

@anonym_autor kľudne choďte do toho Popradu. Ono preto je tam to časové okno 24 hodin. A preto treba RTG či sa tam niečo neulomilo. Ísť preverit je na mieste.

@gemerka17 priamo na urgent nie na detskú pohotovosť

majamat
29. dec 2025
@anonym_autor

@gemerka17 priamo na urgent nie na detskú pohotovosť

@anonym_autor moze to byt stavec, vyskocena platnicka, pre problemy s chrbticou hlavne v zmysle zacviknutia nervov je typicke sirenie sa boelsti od chrbtice do psrislusnej casti,ktoru dany nerv inervuje, co je z oblasti krizov do nohy.
v lepsom pripade to moze byt len natiahnutie chrbticovych svalov a ich opuch.
pri pade na zadok doslo o sklbnutiu/trhnutiu, ci otrasu chrbtice, preto tento priznak. kazdopadne treba diagnostikovat o aky problem ide,c i nejde teda o ten zavaznejsi.

autor
29. dec 2025

Čakanie asi 120 minúť , ale uložili ho na vozík, tak leží, možno to bude kratšie

juliet86
29. dec 2025
@anonym_autor

Čakanie asi 120 minúť , ale uložili ho na vozík, tak leží, možno to bude kratšie

@anonym_autor nepises ako sa ten uraz stal. na aky povrch padol z akej vysky a akyn sposobom

autor
29. dec 2025
@juliet86

@anonym_autor nepises ako sa ten uraz stal. na aky povrch padol z akej vysky a akyn sposobom

@juliet86 na ľad na chodniku s rozbehom sa šmýkal

majamat
29. dec 2025
@anonym_autor

@juliet86 na ľad na chodniku s rozbehom sa šmýkal

@anonym_autor daj potom vediet

autor
29. dec 2025
@majamat

@anonym_autor daj potom vediet

Silné naeazenie kontúzia Odporúčili : Kľudový režim, vynechať športovú aktivitu. Voltaren Forte gél 2x denne, pri bolesti: Paralen alebo Ibalgin V prípade zhoršenia (tŕpnutie končatín, poruchy močenia) ihneď kontrola na urgentnom príjme.Inak u ošeteujuceho lekára @majamat

autor
29. dec 2025

Urobili mu vyšetrenie (palpačne, chôdzu) a rtg ls chrbtice a panvy

majamat
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor super, ze nic horsie, teda asi by to teoreticky este mohlo byt jorsie, ale podla mna je uz pravdepodobnost nizka.

majamat
29. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak mlademu skore zotavenie.

autor
29. dec 2025
@majamat

@anonym_autor tak mlademu skore zotavenie.

@majamat oni sa rýchlo zotavia, ešte sú mladý. Lekár hovoril, že tá bolesť sa prenáša do nohy, trochu som sa cítila, že sme tam boli zbytočne, že sme mohli si tu masť kúpiť. Eäte že mal lokálny opuch nad sakrococcygeálnou oblasťou., lebo by to vyzeralo že preháňam😀 Ešte nám oznámil, že či viem, že má skoliozu😁

majamat
29. dec 2025
@anonym_autor

@majamat oni sa rýchlo zotavia, ešte sú mladý. Lekár hovoril, že tá bolesť sa prenáša do nohy, trochu som sa cítila, že sme tam boli zbytočne, že sme mohli si tu masť kúpiť. Eäte že mal lokálny opuch nad sakrococcygeálnou oblasťou., lebo by to vyzeralo že preháňam😀 Ešte nám oznámil, že či viem, že má skoliozu😁

@anonym_autor nemyslim si, ze prehanas. toto bol uraz, dovnutra nevidis, mohlo to byt aj vaznejsie. bolo treba skontrolovat.

autor
29. dec 2025
@majamat

@anonym_autor nemyslim si, ze prehanas. toto bol uraz, dovnutra nevidis, mohlo to byt aj vaznejsie. bolo treba skontrolovat.

@majamat skontrolovali😀 na začiatku som sa bála

autor
29. dec 2025

Celkom rýchlo to išlo, keď ho zobrali po hodinke a niečo , rýchlo na rtg potom polhodinku a boli sme vybavený. Povozili ho, keď ho dali na ten vozík myslela som, že ho tam nechajú

juliet86
30. dec 2025
@anonym_autor

Celkom rýchlo to išlo, keď ho zobrali po hodinke a niečo , rýchlo na rtg potom polhodinku a boli sme vybavený. Povozili ho, keď ho dali na ten vozík myslela som, že ho tam nechajú

@anonym_autor prajem skore zotavenie