Pracovný úraz na duálnom vzdelávaní
16-ročný syn dnes na praxi (dualnom) dvíhal motor na paletu. V tom momente zacítil, ako mu niečo v podbrušku „prasklo“ a v slabinách sa mu objavila hrčka. Našťastie nemá kruté bolesti, ale zisťujem, čo s tým.
Lekár? K chirurgovi musí dať pediater výmenný lístok? Ako to prebieha.
Hlásenie úrazu? V podniku to hneď nezapísali, ale majstrovi odbornej výchovy povedal čo sa mu stalo! Ak sa to stane na duálnom vzdelávaní, je to pracovný úraz žiaka? Musí sa to zapísať do knihy úrazov v podniku aj v škole? Bol iba iniciatívny , nikto mu to dvíhanie bremena nenariadil!
Viete mi poradiť čo s tým.
Ešte k lekárovi? Treba uviesť , že sa to stalo tam?
Ak to nie je zapisane ako úraz,teraz už asi nič z toho.
Este dostane oficialne pokarhanie ze dvihal bremeno nepredpisanym sposobom. Nedbal na bezpecnost, robil co nemal a zranil sa - to bude pesnicka skoly ked to zacnete riesit.
@martinmmartin ale, to čo píšeš je predsa pravda.
Lekára ste mali riešiť hneď, na chirurgiu treba výmenný lístok, na tvojom mieste by som zavolala, lístok to dajú na pockanie. Zjavne to bude trieslova prietez. A áno, berie sa to ako pracovný úraz, dá sa to dopísať dodatočne do knihy úrazov.
Pri dual by mali byť poistení
Este dostane oficialne pokarhanie ze dvihal bremeno nepredpisanym sposobom. Nedbal na bezpecnost, robil co nemal a zranil sa - to bude pesnicka skoly ked to zacnete riesit.
@hipuska je poisteny, lekára sme neriešili hneď lebo nemá bolesti.
@martinmmartin radšej kašlať na to???
Za dobry skutok - spravodlivy trest!
Normálne ísť za Dr. a kontaktovať školu, do knihy úrazov sa dá zapísať aj potom. Poistenie je otázne, nakoľko urobil niečo, čo mu nikto nekazal, ale skúste normálne komunikovať so školou a uvidíte.
@hipuska je poisteny, lekára sme neriešili hneď lebo nemá bolesti.
@martinmmartin radšej kašlať na to???
@anonym_autor ak to nebudeš riešiť ako pracovný úraz, budes mať v budúcnosti možnosť finančnej kompenzácie. Ja proste nechápem, že ste nešli hneď na chirurgiu. Ale teda, takto by som to riešila ja.
Majster je normálny chlapík, on to komplikovať nebude, skôr naopak. Syn je druhák, naozaj chcel byť iba iniciatívny, nemyslel to zle
@anonym_autor ak to nebudeš riešiť ako pracovný úraz, budes mať v budúcnosti možnosť finančnej kompenzácie. Ja proste nechápem, že ste nešli hneď na chirurgiu. Ale teda, takto by som to riešila ja.
@hipuska lebo to už by sme museli na pohotovosť a nemá to bolestivé zajtra ráno ideme
Ani sama neverím že sa to môže stať za pár sekúnd. Syn je chudý vysoký, nechápem.
Uvidíme, čo zajtra bude , ja som to nevidela, len vraj tam má hrčú a zle sa mu chodí
On je mladý, ma to v takom mieste, ktoré je namáhané. Myslím, že operácii sa nevyhnete
On je mladý, ma to v takom mieste, ktoré je namáhané. Myslím, že operácii sa nevyhnete
@hipuska uvidíme čo bude , možno ho do rána prejde
Normálne ísť za Dr. a kontaktovať školu, do knihy úrazov sa dá zapísať aj potom. Poistenie je otázne, nakoľko urobil niečo, čo mu nikto nekazal, ale skúste normálne komunikovať so školou a uvidíte.
@michaela329 dá sa to zapísaŕ aj potom? Ale asi bolestne v pripade komplikacii nehrozí
@michaela329 dá sa to zapísaŕ aj potom? Ale asi bolestne v pripade komplikacii nehrozí
@anonym_autor pruh. Oznám to v škole. Zapíšu to ako školský úraz. Podľa mňa bolestné úplne v pohode. Ale budú s tým mat opletačky v robote, kde bol.
Bol s elektrikárom a ten motor opravovali s nim bol položený na stole, že bol hotový naložiť na paletu, ale elektrikár niekde odišiel syn si k stolu si presunul zdvíhací paletový vozík a išiel motor ho na paletu a že presunul ale v poslednej chvíli to s ním šklblo
@anonym_autor pruh. Oznám to v škole. Zapíšu to ako školský úraz. Podľa mňa bolestné úplne v pohode. Ale budú s tým mat opletačky v robote, kde bol.
@anonym_4d2be9 je to tak 50 na 50
Bol s elektrikárom a ten motor opravovali s nim bol položený na stole, že bol hotový naložiť na paletu, ale elektrikár niekde odišiel syn si k stolu si presunul zdvíhací paletový vozík a išiel motor ho na paletu a že presunul ale v poslednej chvíli to s ním šklblo
@anonym_autor je úplne jedno, čo robil. Nemal to robiť. Nikto mu to neukázal. Aj keď chcel dobre.
@hipuska zajtra sa môže stať, že si ho tam nechajú?
Mna uprimne zaujima, ako ho moze prejst pruh 🙈
Mna uprimne zaujima, ako ho moze prejst pruh 🙈
@anonym_5eedde tá hrča je len jeho tvrdenie, ešte nevieme???
@anonym_5eedde tá hrča je len jeho tvrdenie, ešte nevieme???
@anonym_autor uvidíš zajtra u dr. Nemusí to byť také kritické. A určite sa poraď v škole. Majú technika BOZP, ten bude vedieť.
@anonym_autor uvidíš zajtra u dr. Nemusí to byť také kritické. A určite sa poraď v škole. Majú technika BOZP, ten bude vedieť.
@koniarova boli na školeni Bozp v podniku nie v škole
@anonym_autor áno, dá sa aj potom zapísať. Bolestné z poistenia školy veru neviem, je to synova chyba, najlepšie sa opýtať a uvidíš ako to pôjde. Za skúšku nič nedáte.
@anonym_autor áno, dá sa aj potom zapísať. Bolestné z poistenia školy veru neviem, je to synova chyba, najlepšie sa opýtať a uvidíš ako to pôjde. Za skúšku nič nedáte.
@michaela329 Ďakujem
@koniarova boli na školeni Bozp v podniku nie v škole
@anonym_autor je to pracovný úraz. A mal by ho riešiť podnik. Ale pri študentovi je to zložitejšie..Nemajú všetci skúsenosti. Preto ti radím technika v škole, ktorý rieši školské úrazy. On bude vedieť lepšie poradiť. A on by sa aj mal spojiť s technikom podniku, kde sa úraz stal.
@anonym_autor je to pracovný úraz. A mal by ho riešiť podnik. Ale pri študentovi je to zložitejšie..Nemajú všetci skúsenosti. Preto ti radím technika v škole, ktorý rieši školské úrazy. On bude vedieť lepšie poradiť. A on by sa aj mal spojiť s technikom podniku, kde sa úraz stal.
@koniarova ale nebude mať problém, že to urobil sám???
@anonym_autor koľko má syn rokov?
@koniarova 16 v máji bude mať 17 je druhák Elektrotechnik
Kazdy uraz si vacsinou clovek sposobi sam.
Za mna je to jednoducho uraz. Mal tam mat dozor. Ked robil co nemal. Stale to nema s tym nic spolocne.
Ak su poisteni treba vypisat papiere. V nemocnici treba povedat ze sa to stalo v skole/na praxi.