icon

1. atestácia - Ružomberok

okataivana
20. apr 2021

Prosím o radu: je potrebné predatestačné vzdelávanie ked učitel chce vykonat 1 atestáciu po novom - tvorba portfolia?
Je daný presný dátum dokedy sa treba prihlásiť - poziadat o atestáciu,
Dakujem

danusskaaa
23. sep 2022

@franca1 ahoj,áno do portfólia treba mať nejaké vzdelavania (toto vlastne tvorí tú 3 "knižku " portfólia- tvoje vzdelavanie za posledný rok. Aby som to nemala prázdne chodila som na rôzne webináre. Ale pozor zaraďuješ tam len to, čo ti pomáha v praxi, čiže napríklad webinar ako tvoriť atestačné portfolio nie- to je niečo pre teba, nie tvoju prax /to vyčítali známej/). K tym témam, sa treba vyjadriť podľa zadania. Napríklad ja som mala otázku o dokumentoch školy. Pytali sa kde ich nájdem a mala som vymenovať 3 pedagogicke a 3 nepedagogické dokumenty školy. Veľa otázok je z praxe, bohužiaľ niektoré úplne zbytočné 🤦‍♀️

Pošli mi mail na seba, pošlem porfólio 😉
@21janula21

evita1233
Autor odpoveď zmazal
evamal
29. sep 2022

Dobrý deň, danusskaaa prosím mohli by ste aj mne poslať vaše portfólio? Ďakujem krásne. Pekný deň. evamalcek@gmail.com

beabrisuciakova
29. sep 2022

Dobrý deň, ak by som mohla aj ja poprosiť, veľmi by mi to pomohlo nahliadnuť na to portfólio, rozsah, priklady co kde uviesť a tak. Ďakujem dobrej duši co mi to pošle na mail cadrovabea@gmailcom.

matasok001
30. sep 2022

@matus7030 prosim Vas,ak by som mohla mat k nahliadnutiu nejake AT portfolio ako vzor,bola by som Vam velmi vdacna.Nieco od coho by som sa vedela odpichnut,moct vidiet ako by to cele malo vyzedat.Dakujem velmi pekne za pomoc🙏

krhlicka
Autor odpoveď zmazal
matasok001
1. okt 2022

@danusskaaa poprosila by som Vas o portfolio k nahliadnutiu.Velmi pekne dakujem.matasovskak@azet.sk

veronka89
4. okt 2022

@radka1991 dobrý večer chcem sa len spýtať ak by ste boli taká ochotná je možnosť poslať mi na mail ukážku portfólia koli 1atestacii?
Kadlecova.veronika24@gmail.com
Obrovská vďaka

reka1991
9. okt 2022

@danusskaaa Dobry deň, mohli by ste poslať aj mne na náhľad vaše portfólio? Ďakujem pekne! rekah61@gmail.com

matasok001
10. okt 2022

@danusskaaa Dobry den,prosim Vas mohli by ste aj mne poslat portfolio kvoli inspiracii?Dakujem velmi pekne za pomoc.
matasovskak@azet.sk

yuyenka
11. okt 2022

@danusskaaa mohla by som aj ja poprosit na inspiraciu? dovhunova.z@hotmail.com

anikolk
11. okt 2022

@danusskaaa Dobrý deň, ja by som vás moc ale naozaj moc poprosila k nahliadnutiu vášho portfólia. Lamem si s tým hlavu. Ak budete taka zlatá a pomohli mi. Ja vám veľmi pekne ďakujem.
kramarovaanna1@gmail.com

janusqa888
15. okt 2022

@danusskaaa Prajem krásny deň. Aj ja by som Vás rada poprosila o nahliadnutie do Vášho portfólia. Budem Vám veľmi vďačná. Ďakujem pekne. skovranova.j@gmail.com

ketrin313
18. okt 2022

@danusskaaa
Pekný deň prajem.
Môžem Vás poprosiť aj ja o náhľad do Vášho portfólia.
Veľmi pekne ďakujem pomoc.

danusskaaa
20. okt 2022

@ketrin313 pošlite mi mail na seba 😉

ketrin313
20. okt 2022

@danusskaaa ďakujem.

tomkovae73
14. dec 2022

danusskaaa: Prosim ta velmi pekne, mas vypracovane atestacne otazky? Pisala si, ze chceli konkretne veci, vies mi, prosim napisat aj ake. Uz teraz som ti velmi, velmi vdacna. Mam termin januar a smrt v ociach.

danusskaaa
14. dec 2022

@tomkovae73 no, mám vypracované- len tak rukou napisané na okruhy, ktoré mi poslali. Ak stačí aj také, odfotím a pošlem 😉 robíš v RK? Lebo okruhy sa môžu líšiť podľa toho, kde robíš atestacku + aký stupeň (ja mam 2 stupeň ZŠ).

tomkovae73
14. dec 2022

@danusskaaa robim v v RK 1. atestacku a taketo su otazky:
1. Zákonitosti psychického a fyzického vývinu a rozvoja osobnosti žiaka v mladšom školskom veku
2. Metódy a nástroje pedagogickej diagnostiky na identifikáciu vývinových a individuálnych charakteristík žiaka v mladšom školskom veku
3. Typológia, rozdelenie a druhy učebných štýlov žiaka
4. Osobnosť učiteľa – stručná charakteristika a vyučovacie štýly
5. Odlišnosti kultúr v multikultúrnom prostredí a ich vplyv na osobnosť žiaka v mladšom školskom veku
6. Pedagogická dokumentácia, ďalšia dokumentácia, ostatné koncepčné a strategické dokumenty a materiály školy
7. Teoretické východiská plánovania a projektovania výchovno-vzdelávacej činnosti a ich špecifiká v primárnom vzdelávaní
8. Stratégie, metódy a formy rozvíjajúce čitateľskú gramotnosť žiakov
9. Metódy a stratégie sociálneho rozvoj žiakov mladšieho školského veku (komunikácie, empatie, asertivity, vzájomnej pomoci, darovania, delenia sa, spolupráce)
10. Teoretické východiská hodnotenia žiaka v primárnom vzdelávaní
D.

tomkovae73
14. dec 2022

Ma prosim, niekto vypracovane tieto atestacne otazky?1. Zákonitosti psychického a fyzického vývinu a rozvoja osobnosti žiaka v mladšom školskom veku
2. Metódy a nástroje pedagogickej diagnostiky na identifikáciu vývinových a individuálnych charakteristík žiaka v mladšom školskom veku
3. Typológia, rozdelenie a druhy učebných štýlov žiaka
4. Osobnosť učiteľa – stručná charakteristika a vyučovacie štýly
5. Odlišnosti kultúr v multikultúrnom prostredí a ich vplyv na osobnosť žiaka v mladšom školskom veku
6. Pedagogická dokumentácia, ďalšia dokumentácia, ostatné koncepčné a strategické dokumenty a materiály školy
7. Teoretické východiská plánovania a projektovania výchovno-vzdelávacej činnosti a ich špecifiká v primárnom vzdelávaní
8. Stratégie, metódy a formy rozvíjajúce čitateľskú gramotnosť žiakov
9. Metódy a stratégie sociálneho rozvoj žiakov mladšieho školského veku (komunikácie, empatie, asertivity, vzájomnej pomoci, darovania, delenia sa, spolupráce)
10. Teoretické východiská hodnotenia žiaka v primárnom vzdelávaní
A k nim nejake trik,y, co sa pytali? Dakujem vsetkym.

veronikanem
23. dec 2022

Dobrý deň. Je tu niekto ako odborný zamestnanec, ktorý si robil 1. atestáciu a má za sebou aj obhajobu?. Mne už prišla pozvánka na skúšky len neviem, čo budú tie skúšky obsahovať. Nič bližšie neposlali k tomu.

mariasimova
7. jan 2023

@danusskaaa Prajem krásny večer. Aj ja by som Vás rada poprosila o nahliadnutie do Vášho portfólia. Budem Vám veľmi vďačná. Ďakujem pekne mariasimova41@gmail.com

ichtis
9. jan 2023

@tomkovae73 neviem ešte či dobre, ale sú vypracované na ZBOROVŇA

tomkovae73
10. jan 2023

@ichtis Nie tie nie su o.k., to som pozerala.

danusskaaa
10. jan 2023

@tomkovae73 ahoj, poslala som ti na mail moje vypracovanie otázok

danusskaaa
10. jan 2023

@veronikanem kde robíš atestačku?

veronikanem
10. jan 2023

@danusskaaa
@danusskaaa v Ružomberku. Ak niečo bližšie mate pošlite mi prosím na haringova.v@gmail.com

21janula21
10. jan 2023

@danusskaaa môžem poprosiť aj ja.. jancacif@gmail.com
Dakujem

danusskaaa
11. jan 2023

Baby, posielam tu lebo do mailu mi niečo prešlo niečo nie a mám v tom chaos 🙈 sú to také moje poznámky k otázkam, preto sa ospravedlňujem za "krasopis" a aj gramatiku 😂
@veronikanem
@21janula21
@tomkovae73

veronikanem
12. jan 2023

@danusskaaa ďakujem. Ale teraz len vidím, že vy ste pedagogickí zamestnanci a ja odborný.