Absolvovali ste niekto atestáciu v Ružomberku po novom 2020?
Dobry den,
Absolvoval niekto atestacie po novom v Ruzomberku? Teda posielal niekto atestacne portfolio a ziadost?
@jitulkabj Už máte obhájené portfólio cez Nivam?
@radka1991
Bola by som rada, keby ste dali nahliadnuť.....
@matejant ozval sa Vám niekto? Aj mne by to pomohlo....
@1hancatko1 Dalo by sa nahliadnuť do vášho portfólia? Vopred ďakujem....
@janka290469 nikto vam neda nahliadnut tu..ved my si castokrat platime rozne skolenia , nie za malo penazi, aj za 200e napriklad....ok, poradime,ale nahliadnut je nieco ine....
Treba sa drzwt ich schemy, maju krasne na stranke popisanu strukturu a pise sa to volnym rozpravanim, nie je to diplomovka. Opisujes vlastnymi slovami co.si robila,preco.... a k tomu pridas ciele a vystup na konci, co si zistila....
Pozdravujem Vás. Po akej dobe Vám prichádzali odpovede z RK? Podával som 2 ako školský špeciálny pedagóg a 45 dní bez odozvy.
Ahojte. Chcem len napísať, že už to aj ja mám za sebou. Obhajovala som druhú atestacku v RK. Obhajoba trvala cca 20 minút so všetkým. Skúšajuce boli pohodové, milé, pýtali sa veci z portfólia a z praxe. Teoretickú otázku som mala číslo 10, tiež nebolo treba teóriu, aj keď som bola naučená,pýtali sa skôr na moju prax, na skúsenosti a na môj pohľad. Portfólio som písala sám, bez školenia, len z toho, čo som vyčítala tu vaše rady a postrehy a tiež z IG pani Cmarovej. Tak povzbudzujem všetkých, ktorí ešte váhajú, smelo do toho. Pekný deň všetkým.
@tenty prosím ťa a na aku temu si sa zamerala, aký problem a mala si dotazniky alebo pozorovanie
@miskajerry v prvej oblasti v prvej kompetencii som mala dotazník, vlastný, skúmala som motiváciu, postoje žiakov k môjmu predmetu, v druhej kompetencii dotazník sa klímu v mojej triede, štandardizovaný, a v tretej kompetencii pozorovanie a pozorovací hárok a rozhovor s žiačkou z cudziny. V druhej oblasti som spísala projektové vyučovanie čo robievam so žiakmi na mojom predmete
@tenty Ďakujem a prosim ta a na konci sa to vyhodnocuje, ci sa tym projektovym vyucovanim zlepsila ta motivacia a klima? zase dotaznikmi? a aké obdobie preslo medzi tým, napríklad pol roka?
@miskajerry nie, nemusia tie oblasti vôbec súvisieť. Ja som dotazník robila pre jeden predmet, projektové vyučovanie z druheho
@tenty aha, takže sa to už vobec nemusi vyhodnocovat
@miskajerry navrhnes riešenie toho zistenia. Že keď ti vyšla zla klíma triedy, tak ako by si to riešila.
@tenty nie tak celkom...
Uplne navrh rieseni nemusi byt ..ona ma overit hypotezu - ciel, ci ho splnila ,alebo sa jej nesplnil. To nemusí nutne znamenať aj nejaké riešenie. Dokonca na kurze,ktorý som robila, bolo v časti diagnostika, že ty ani nemáš navrhovať nejaké riešenia( nie si psycholog ani specka, mas vediet iba aku taku diagnostiku a jej metody), ty si máš len stanoviť cieľ čo ideš vlastne zistiť , že máš podozrenie na nejaký problém u detí, alebo dieťaťa,urobíš nejaké kroky na jeho zistenie a v závere napíšeš či tieto zistenia . A tvoja hypotéza sa potvrdili , či teda boli pravdivé a následne môžeš dvoma troma vetami spomenúť, že budeš napríklad spolupracovať ďalej teda s psychológom, alebo navrhneš cpp a podobne.
Kto isté aj v časti vyučovací proces ty si stanovíš cieľ hodiny Alebo projektového vyučovania napríklad zvýšiť motiváciu žiakov a efektivitu učenia ..To som mala aj ja. Z ale musíš mať nástroj ktorým to overíš napríklad na začiatku indôž vypracovať z toho učiva nejaký pracovný list a na konci in dáš znova ten istý pracovný list a porovnáš výsledky. Musí to byť merateľné. A vlastne iba zhodnotíš že čistý ten cieľ dosiahla alebo nie. Žiadne riešenia nenavrhovať.
@tenty Môžem sa opýtať, ako si robila štvrtý bod v 2.oblasti Hodnotenie?
@janka290469 ahoj, popísala som tam, ako som si overila naplnenie cieľov výchovno-vzdelávacej činnosti žiakov z projektového vyučovania, ktoré som realizovala. Mala som tam pozorovanie žiakov, ďalej hodnotiacu tabuľku s kritériami, ktoré som hodnotila pri ich plnení úloh, a na záver som mala aj pracovný list, ktorý obsahoval krátky testik z problematiky a tiež krátky dotazník. To som popísala, uviedla aj čo vyšlo v teste, v dotazniku a že mi to ukázalo splnenie ciela.
Takže úspešne obhájená 1. atestácia MŠ. Portfólio vychválené, otázku som dostala odlišnosti kultúr v multikultúrnom prostredí keďže som sa v práci venovala začleneniu dieťaťa s jazykovou bariérou.
@tenty ďakujem
@rakywanda Gratulujem......a ako dlho si čakala na posudok?

ked budem taka smelá tá teoreticka cast mi nie je vobec známa, cím ste sa riadili podla coho písali? nemali ste nejaky vzor? alebo vedel mi na niekto odkázať na nejaky vzor - nechcem kopirovat mam svoje predmety a predstavu len tie omacky v tych uvodnych bodoch mi pridu zatazkavajúce. vedeli by ste ma navigovat?