icon

Ako zvládnuť IT kurzy s deťmi doma?

23. feb 2024

Ahojte, máte skúsenosti s kurzami? Mám trochu absurdný problém/ otázku. Uvažujem, že sa prihlásim na kurz, ale kurz je 17:00- 20:00. Čo s deťmi? Nemáme absolútne žiadnu pomoc, muž chodí domov po 18:00, skôr sa z práce nedostane. Ak by aj deti prevzal skôr, môže to spraviť MOŽNO raz do týždňa, ale potrebujem dvakrát. Takže otázka, ak ste niektorá boli v podobnej situácii - je to možné aj s deťmi hrajúcimi sa vedľa pri pootvorených dverách? Deti majú tri a päť rokov, sú dobré, zahrajú sa spolu, občas som popri nich pracovala aj keď boli menšie - vždy ale veci, ktoré som teoreticky mohla prerušiť, nebola som online. Išlo by o tú 1 až 1,5 h, za ten čas by určite nakukli, ale nepredpokladám nejaké výčiny na úrovni tornáda. Je to reálne alebo to mám rovno vzdať? Zdá sa mi, že je to odo mňa neprofesionálne nemať poriešené deti, ale veľmi ma láka naučiť sa niečo nové.

gejb
23. feb 2024

Ak si odhodlaná tak chod do toho. Píšeš ze deti sa vedia zahrať aj samé, tu hodinku sa pohrajú potom príde muž a môžeš sa plne sústrediť. Ak by ti niečo ušlo tak po skončení online hodiny budeš mat k dispozícii záznam a môžeš si k tomu sadnúť ešte raz sama,keď budeš mat úplne kľud. Len to chce pevnú vôľu 😊 držím palce

gejb
23. feb 2024

A veľa krát som videla na kurze deti ktoré sedeli mamám na kolenách 😁 sice by si z toho potom asi nic nemala, ale stresovať kvoli tomu nemusíš

autor
23. feb 2024

@gejb dakujem, toto info je pre mňa zásadné, že už došlo k precedensu so zúčastňujúcimi sa deťmi :D

gejb
23. feb 2024

No jasne, sú to kurzy pre ženy a na tom mojom bola tak polovica na materskej (viem to lebo na začiatku sme sa predstavili a povedali co robime) takže pohoda 😊
Keby ti tam deti pobehovali alebo sa hrali na rockovú kapelu tak hlavne vypni mikrofón/kameru nech ostatných nerusis a ide sa ďalej 🙂

surama
23. feb 2024

Porozmyslaj aj nad moznostou ucit sa z volne dostupnych videii na nete, resp. online kurzov, ktore si vies hocikedy zapnut a ucit sa.

cinamood_
23. feb 2024

A co tak niekoho zavolat? Kamosku alebo niekoho z rodiny? Popripade ak nikoho nemas tak cez hlidacky.. Ze by sa pohrala s detmi, ked budes v rovnakom byte malo by to byt v pohode. 🙂
IT je velmi tazke, potrebujes sa 100% koncentrovat.

katulienkax
23. feb 2024

fuha ja mavam len online anglictinu hodinu ale vzdy musim mat ticho a nie 2 vrestiace deti za chrbtom. 3 hodiny je dost dlho, to sa decka urcite zacnu nudit a vyvadzat alebo sa pobiju

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kabinka11
23. feb 2024

Porozmýšľaj ci si nechceš predplatiť skilmeu. Predplatnym získaš vstup do všetkých kurzov, učíš sa vo voľnom čase a hlavne sa môžeš kedykoľvek k nim vrátiť. Mne táto forma vyhovuje.

autor
23. feb 2024

@kabinka11 @surama pozriem sa, dakujem. Možno aspon na začiatok.
@katulienkax neslo by o celé tri hodiny a ja pri nich v pripade nutnosti aj pracujem, aj sa viem učiť. Samozrejme, mávajú občas svoje chvíľky a možno by si ich práve vtedy vybrali 🙂

kabinka11
23. feb 2024

O aký kurz máš záujem?

surama
23. feb 2024

Len preto ti vravim, lebo tiez ked som zacinala, tak som si robila kurzy, ale teda online na Skillmea, predtym yo bolo learn2code a chce to fakt cas, ked sa plne sustredis, lebo len na chvilu sa zamyslis a uz ti ujdu suvislosti. Cize pri takom online si to vies stopnut a vratit sa k tomu kolkokrat potrebujes.

autor
23. feb 2024
kabinka11
23. feb 2024

Tieto 3 kurzy majú.

autor
23. feb 2024

@kabinka11 muž ma práve "namotivoval", že ma
aj tak nahradí umelá inteligencia :D ale aspoň si teda pocvičím mozgové závity

hiro
25. apr 2024

No, este 4 minuty do zaciatku: