Aké kurzy účtovníctva odporúčate pre začiatočníkov?
Ahojte. Som mamička na RD (učiteľka), no v budúcnosti by som sa chcela venovať účtovníctvu. Máte niekto skúsenosti so stránkou MIDARO? Popr. aké kurzy /AKREDITOVANÉ/ by ste odporúčali pre začiatočníka?
Ďakujem 🙂
Budem úprimná, šanca byť v dnešnej dobe junior účtovníčka je takmer 0. Takže ak máš niekoho, kto ťa potom vezme a naučí, smelo do toho, ak takého človeka nemáš, tak máš smolu.
Budem úprimná, šanca byť v dnešnej dobe junior účtovníčka je takmer 0. Takže ak máš niekoho, kto ťa potom vezme a naučí, smelo do toho, ak takého človeka nemáš, tak máš smolu.
@anonym_37c35a a na to si ako prisla? to akoze kazda uctovnicka skoncila skolu a hned bola senior a uctovala velku firmu ano?
@anonym_37c35a to vôbec nie je pravda. Je množstvo firiem/spoločností, ktoré prijmú na účtovníctvo či mzdy začiatočníkov a skúsené firemné účtovníčky/mzdárky ich naučia na ich systém. Detto množstvo účtovníckych firiem často krát radšej zoberie začiatočníka, ktorého si zaučí podľa seba. Problémom je skôr niečo iné - že ľudia si často neuvedomujú, že cesta zo začiatočníka na seniora má niekoľko rokov, veľa účtovania, veľa neustáleho učenia (celoživotne), veľa práce.
@anonym_autor v podstate je to takmer jedno. Ak budeš mať iba kurz, tak ak to bude akreditovaný kurz, tak je viac menej jedno ktorý. Podstatné je, prečo chceš ísť touto cestou a zvlášť ako učiteľka po RD. Pretože:
- ako účtovníčka budeš mať menej voľna, výrazne menej, zabudni že budeš doma o pol 3, zabudni že si budeš brať dovolenku úplne podľa seba (budeš riešiť dovolenku vtedy, keď sa nerobia mzdy, keď sa nerobia DPH-čky, keď sa nepodávajú DP). Poznám učiteľky, ktoré odišli zo školstva, zdalo sa im veľa, ak mali 30 hodinový týždenný úväzok, išli robiť účto, robia 50-60 hodín týždenne.
- s kurzom budeš junior, ktorý ani náhodou nemôže robiť nič samostatne - takže pozeraj sa na to, aké máš možnosti v okolí. Máš tam účtovnícke firmy alebo veľké spoločnosti, ktoré prijímajú účtovníkov začiatočníkov? Ak áno, fajn, počítaj samozrejme s tým, že samostatná účtovníčka budeš až za pár rokov a počítaj s tým, že budeš neustále sledovať zákony, vyhlášky, usmernenia, ktoré sa menia a dopĺňajú v priebehu roka viac krát.

@anonym_autor ahoj, ja by som odporučila "kurz" priamo u účtovníčky ;)