Aké príležitosti ponúka práca s nemčinou na Slovensku?
Pracujem v zdravotnictve, som velmi citliva na energiu ludi a som uz strasne psychicky a fyzicky unavena a demotivovana, tiez zle znasam skore vstavanie a prevazne zenske kolektivy .Casto sa skoro plazim z prace, mam najma vela stresu v osobnom zivote a praca je pre mna o to namahavejsia. V minulosti som zila v zahranici, tak mam plynulu nemcinu. Inak mam gymnazium a vs zdravotnicku. Rozmyslala som, ze uplne zmenim odbor, kde treba s ludmi menej rozpravat a uz vobec nie sa ich dotykat. Rozmyslala som nad nejakym korporatom v BA, ale neviem robit s excelom. Na nejake niekolkomesacne kurzy nemam peniaze ani energiu, mam 37. Je mozne zarobit niekde v mojej situacii cca 1500cisteho, ak nemam kvalifikaciu v IT ani ekonomii?
Ako asistentka v obchodnej spolocnosti,ktora obchoduje s nemecky hovoriacimi krajinami.
na VS az tak nezalezi, ja pracujem v bankovnictve (nie pobocka), a moji kolegovia maju uplne ine VS, ktore s bankovnictvom ani ekonomiou absolutne nesuvisia, ale excel je nutnost, nemusi byt na nejakej profesionalnej urovni, ale musis sa vediet orientovat, a potom si uz dalsie vedomosti len rozsirujes podla potreby, takze urcite by som na tvojom mieste porozmyslala nad kurzom + ANJ kurz, kedze po anglicky nevies
Mohla by si sa uplatniť vo farmaceutickej spoločnosti,niektoré nemecké a švajčiarske maju pobočky na Slovensku.
Zacat s platom 1500 v cistom v korporate je nerealne, bez excelu a anglictiny
No v korporate budes rada ak dostanes nastupny plat 1500 v hrubom. Okrem toho vacsina, aj ak by si bola v nemeckom teame, tak ma korporatny jazyk anglictinu, mozno este tak Henkel alebo Deutsche Telekom by sa dali len s NJ.
Moja kamoška robi s nemcinou zakaznicku podporu v jednej znamej slovenskej firme. Homeoffice. Viac pise maily ako telefonuje. Ale nemá problém ani to...vyucena krajčírka. 10 rokov v zahranici v gastre...len proste vie dobre nemecky...mali brutálny problém niekoho nájsť s nemčinou...pozri si profesiu je tam veľa ponúk homeoffice po zaučeni. Ale 1500eur v čistom nemá
Skúsila by som hľadať aj v Rakúsku, pokiaľ máš naozaj slušnú nemčinu. Tam po angličtine ani pes nestekne, plat je automaticky vyšší, len dochádzanie je holt o hubu....
Skus nemecké spolocnosti ako Dm, Volkswagen (samozrejme vyššie pozície)
Daj si filter na profesii nemecký jazyk a citaj

Anglicky neviem takmer vobec, bol to moj druhy cudzi jazyk