Aké vzdelanie potrebuje učitelka v MŠ?
Ahojte, chcela by som sa opytat ci mi neviete poradit ake vzdelanie potrebuje ucitelka v materskej skole. Mam vysokolske vzdelanie ale uplne v inej oblasti. Co by som potrebovala vystudovat ak by som chcela ucit? Vopred dakujem
@anabeth aj ja viem
@kattika1985 no pokiaľ mi pamäť dobre slúži tak, SocPed. nie je učiteľský smer, ak chceš učiť, tak si musíš dorobiť DPŠ a môžeš učiť predmety, z ktorých máš štátnicu. Do školy môžeš ísť robiť tak vychošku do ŠKD, možno ešte do školy ako sociálny pedagóg, ale toto je v slovenskom školstve utópia, ak by si chcela ísť robiť do detského domova, reedukačného ústavu, tak si musíš dorobiť špecku a čo sa týka škôlky, nemyslím, že socped., je to správne pedagogické vzdelania ...
@dadulkaf mozem sa opytat aky kurz robila a kde dakujem Zuzana
@zuzanasimonvass kurz v BB, ale aký konkrétne to neviem.
@kattika1985
@kattika1985 prosím teda o info k rozšíreniu kvalifikácie, pokiaľ skutočne viete, o aké vzdelanie ide....mám vyštudovany učiteľsky smer Mgr. pedagogika a žiaľ do MŠ je to nepostačujúce, tam spekulujem, čo ďalej. Ďakujem za info
@kvetinka75 prosím teda o info k rozšíreniu kvalifikácie, pokiaľ skutočne viete, o aké vzdelanie ide....mám vyštudovany učiteľsky smer Mgr. pedagogika a žiaľ do MŠ je to nepostačujúce, tam spekulujem, čo ďalej. Ďakujem za info
@katka1441 nenasla som nikde v diskusii co vlastne chces robit. Ucitelku v materskej skole? Tam treba mat vystudovany konkrerny odbor bud Strednu pedagogicku zameranu na ucitelstvo v skolke alebo vysoku odbor predskolska a elementarna pedagogika.
@dadulkaf a neviete my to zistit surne to potrebujem dakujem
@kvetinka75 áno to viem aj ja, ale vysoké školy realizujú pre absolventov VŠ pedagogického smeru ešte aj rozširujúce štúdium, to trvá 2 roky, realizoval ho IPV v Žiline, pod hlavičkou UMB BB, žiaľ aktuálne zrušené....tak hľadám niečo obdobné. Dakujem
@zuzanasimonvass
@zuzanasimonvass aj ja by som prosila o info, budem nesmierne vďačná
@katka1441 do BB chodi jedna znama. Robi so rozsirijuce studium. Skus tam pozistovat.
@katka1441 treba si vyhladat skoly v okoli kam by si mohla dochadzat a pozistovat si.
@kvetinka75 je to prosím pod UMB, či nejakým inštitútom?....do BB by som nemala problém dochádzať...ďakujem veľmi pekne za info, ak by ste ešte o niečom vedeli, kontaktujte ma prosím.... budem nesmierne vďačná. Pekný večer
@katka1441 nemam prehlad. Skus najst kontakt na ich stranke a zavolat tam. Budes mat info z prvej ruky
@katka1441 zatial nic som nenasla ked nieco tak napisem
@kattika1985 na skúšky z talentoviek ste sa kam chodili pripravovať? Ja chcem skúsiť
@klemberka6 podľa toho či idete študovať externe alebo denne a aký odbor. Ja som ex. a talentové skúšky neboli tuším ani na jednom odbore.
@kattika1985 smiem sa spýtať, kde študujete( ste študovala)? Ďakujem
A aj si sa zamestnala? Vzali ťa tam?
@kattika1985 na externé
@katka1441
@kattika1985 ja má Hotelovú akadémiu a chcela by som externé v Trnave
Musí mať učiteľka v MŠ maturitu zo SJ, alebo môže mať aj len z Českého jazyka... Ďakujem

@anabeth ja viem 😉