Ako často konzultovať bakalársku prácu?
Zdravím, ako často ste mávali konzultácie pri písaní bakalárskej práce? Som teraz druháčka, čiže ju začnem riešiť až po lete, no tému a školiteľa už mám zvolené. Navrhla som úvodnú konzultáciu (iba prebrať základnú osnovu, zdroje, spôsob našej komunikácie....max do 20 minút by sme to mali vybavené), ale školiteľ mi naznačil, že nemá čas a asi odo mňa očakáva, že budem otravovať čo najmenej. Ako často je to v tomto prípadne ok? Od októbra tak 1x mesačne?
Len sme sa dohodli a potom možno dvakrát, inak len cez mail.
Tiež iba párkrat. Však to je iba bakalarka
Školiteľa pri bakalárke som videla 1x. Keď som mala prácu hotovú a doniesla som mu ju na usb.
ja som poslala svoj navrh mailom ona odpisala potom 1 kap odpisala 2 kap odpisala 3 kap odpisala dohodli sme sa na vyskume napisala som poslala a odpisala co upravit nasledne bola hotova praca. osobne sme sa videli 2x inak vzdy len cez mail
Ja ani raz 🤣 vymenili sme si po 3 maily
Dobre, super, nejdem to teda nejako riešiť
Na konzultáciach som bol asi 4x vždy odkonzultovať tie najdôležitejšie veci. Prvá konzultácia, došiel som so zdrojmi, z ktorých som plánoval čerpať + sme sa dohodli na osnove, ďalšia konzultácia bola pri cieľoch a metodike, potom pri empirickej časti a na záver my sme mali ešte zhrnutie, kde sme odpovedali na výskumné otázky. Moja školiteľka si to vyžadovala a niekoľko ľudí nedala kvoli tomu prejsť (ani sa jej neozvali mailovou komunikáciou). Inak sme komunikovali cez outlook. Určite školiteľa “otravuj” so všetkým čo ti nie je jasné, pretože nič nie je horšie ako napísať celú teóriu (nedajbože bakalárku) a následne ju opravovať (drvivá väčšina študentov to opravuje, keďže nepíše odborne ale na pomedzí publicisticko-hovorového štýlu) :D. Inak ešte taká rada, knihy, články hocičo si cez leto riadne naštuduj aby si vedela čo chceš použiť, mne napr. Zo začiatku veľa zhejtila, že to nie je potrebné. Držím prsty, keď tomu budeš venovať čas tak to vyjde!
Zaujimave, co tu citam. Ja ucim na VS a bakalarov mavam vacsinou raz do tyzdna, max. raz za dva tyzdne. Je to na nasej katedre bezna prax.
Zaujimave, co tu citam. Ja ucim na VS a bakalarov mavam vacsinou raz do tyzdna, max. raz za dva tyzdne. Je to na nasej katedre bezna prax.
@marianarem Tiez sa divim. Ale mozno je to na matematike predsa len trochu ine.
ja som mala každe dva tyždne konzultiaciu, technicka škola
Dcéra študuje na pedagogickej a konzultácie mala od októbra každý týždeň, prácu odovzdávala v apríli
@marianarem a osobné stretnutia? Môžem sa prosím opýtať, ako prebiehala vaša vzájomná dohoda? Dohodli ste sa ešte takto v máji/júni alebo až niekedy cez jeseň?
Učím na VŠ a keby študent za mnou prišiel raz, tak s takou prácou by neprešiel. Študenti za mnou chodia minimálne raz za 2 tyzdne, niektorí častejšie
Učím na VŠ a keby študent za mnou prišiel raz, tak s takou prácou by neprešiel. Študenti za mnou chodia minimálne raz za 2 tyzdne, niektorí častejšie
@luliu uvidím, aký bude, keď to budem reálne písať. Zatiaľ som chcela iba narýchlo prebrať základné veci, nech to môžem od septembra pomaly sama riešiť a mať tieto úvodné info vybavené. Odmietol, že čas mať nebude.
Ale prečo sa nedohodneš so svojím školitelom?
Autorka-ucim na VS, teraz som mala 4 bakalarky a stretnutia boli osobne, niekedy kazdy tyzden, niekedy raz za dva tyzdne. A okrem toho sme neustale komunikovali e-mailom. Ale je asi zbytocne pisat, ako je to u ineho skolitela, lebo ani jedna z nas nie sme tvojou skolitelkou. Musis si Ty dohodnut so svojim skolitelom stretnutie, ak on nema zaujem, tak by som zvazila, ci ma zmysel u neho nieco robit.
Teraz naposledy sme zacali v septembri a ano, kazdy tyzden bolo osobne stretnutie. Podla rozvrhov sme si nasli cas, ktory obom vyhovuje a vtedy sme sa pravidelne stretavali.
Ja osobne tiež by som teraz neriešila BP na budúci rok. Nevidím na to dôvod, v septembri sa mu ozvi a dohodnete sa 😉
Ja osobne tiež by som teraz neriešila BP na budúci rok. Nevidím na to dôvod, v septembri sa mu ozvi a dohodnete sa 😉
@luliu jasné, ďakujem. 🙂 riešila som to preto, že spolužiačky už majú tieto úvodné stretka za sebou (majú iných školiteľov), tak som to trochu uponáhľala. Ale máte pravdu, ozvem sa znova až o pár mesiacov. 😁
Ja som s mojou školiteľkousa stretla 3-4xale mailov sme si posielali milión... V úvode mi navrhla ako začať a keď som mala hotovú jednu kapitolu, poslala som jej, zatial, keď so chcela vypracovala ďalšiu kapitolu a keď mi vrátila opravený text s červeným, tak to som zmenila alebo opravila a doložila a opravila moju ďalšiu kapitolu.

Asi 3x za celé obdobie písania, teda od októbra do marca...