icon

Ako doložiť dokumenty k prihláške na vysokú školu?

leaxa
25. jan 2025

Dobry den, prosím, viete mi niekto podať info?
Volala som na obe fakulty VŠ, kde si idem dať prihlasku UKF, TRUNI, a zdvihli mi to max na vratnici alebo vobec, pocas celeho tyzdna.

Chcem vediet, ci k prihlaske na PREDSKOL.a ELEMENTAR.PEDAGOGIKU Bc. ma byt prilozene maturitne vysv., pokial mam uz Mgr. diplom z podobneho odboru (socialna pedagogika).

A ked som sa po skole vydala a medzi tym rozviedla, no priezvisko mi ostalo za vydata, je potrebny sobasny?

Budem vdacna za Vase odpovede 🙂

0silvia0
25. jan 2025

@leaxa ved sa pridaj do fb skupiny
https://www.facebook.com/KSPpdftruni

lindous
25. jan 2025

Ja by som maturitné vysvedčenie určite priložila, keďže maturita je podmienka prijatia na VŠ - áno, je logické, že ju máš, keď už máš jednu VŠ, ale ten diplom im dávať nemusíš, jediné čo ich bude čo sa týka tohto zaujímať je prehlásenie od kedy do kedy si študovala, lebo na základe toho budeš platiť školné...

0silvia0
25. jan 2025

@leaxa https://pdf.truni.sk/studijne-oddelenie
Volaj priamo studijne oddelenie

palicka
25. jan 2025

@leaxa a prečo si neurobíš len rozširujúce štúdium?

palicka
25. jan 2025

@lindous ona asi na denne štúdium nepôjde. A externe platí rak či tak

ninusa221
25. jan 2025

https://www.pf.ukf.sk/sk/studium-na-fakulte/stu... Skús tu pozrieť ktorá ma na starosti odbor ( ukf). Ja som prikladali online vysvedčenia a maturitné poštou ale neviem ako je to u externých

lindous
25. jan 2025

@palicka To je v podstate jedno, stále by som doložila maturitné vysvedčenie, lebo vysokoškolské ich nezaujíma 🙂

baboobchod
25. jan 2025

Aj odo mna chcela VŠ maturitné vysvedčenie, hoci už jednu VŠ mám 😁 tak som isla hľadať po suflikoch 😂
Sobášny netreba, veď na tých vysvedceniach je rodne číslo alebo dátum narodenia.

leaxa
autor
25. jan 2025

@palicka pretoze chcem ucit na 1.stupni a k tomu potrubujem 5 rokov predskol.3r a potom primarne vzd.2.r
:(

Ano, externe pojdem, aj predtym som chodila
@0silvia0 volala som, nedvihali, skusala som stredu, stvr , a pia. Pohdem zas skusit 🙂 dakujem

leaxa
autor
25. jan 2025

@baboobchod dakujem, dufam, lebo jedna skola mala (uz neviem ktora, ze sobasny prilozit)

leaxa
autor
25. jan 2025

@0silvia0 dakujem, nevedela som, ze je taka skupina 🙂

leaxa
autor
25. jan 2025

Este mam na Vas otazku, ja som skoncila VŠ pred cca 15 rokmi, takze upone si uz nepamatam, ale skola posiela okruhy, co treba vediet na prijmacky, prosim?

Na UKF beru bez prijmaciek, ale nezda sa mi to, ze by...

palicka
25. jan 2025

@lindous nie, na rozširujúce potrebuje mať VŠ

palicka
25. jan 2025

@leaxa a? Veď práve preto sa pýtam. Máš VŠ- sociálnu pedagogiku, teda štátnu skúšku z PS a Pg máš. Stačí ti rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky (2 roky) a môžeš učiť na 1.stupni ZŠ

lindous
25. jan 2025

@palicka ale autorka píše o štúdiu Bc., nie rozširujúcom, čiže som odpovedala ku tomu čo sa pýtala..

palicka
25. jan 2025

@lindous rozumiem, ale jej je uplnenzbyticne ísť do Bc. a následne Mgr. Prepáč, stratila som sa v jednotlivých reakciách…

leaxa
autor
26. jan 2025

@palicka preco to je zbytočné podla Teba?
Chcem byt ucitelka na 1.stupni a zial ina cesta niet co mi je zname.
Bc.predskolska a 2 r mgr primarna

leaxa
autor
26. jan 2025

@palicka lebo s rozsirujucim nemozem ucit na 1.stupni.
Ak si urobim elrozsirujuce budem moct ucit na SŠ predmety, ktore somna VS mala na statniciach

leaxa
autor
26. jan 2025

@palicka mne bolo povedane,ze nemozem, ze musim absolvovat 5 rokov riadne PEP a potom PV

leaxa
autor
26. jan 2025

@lindous prosim ,to mas overenu info?
Ja som volala na fakultu este minuly rok a povedali,ze na to musim studovat 5 rokov, soc. ped.mi je vraj na to knicomu

palicka
26. jan 2025

@leaxa ale nie. Na SŠ by si učila svoje statnicive predmety. Už teraz môžeš byt špeciálnou pedagogickou na ZŠ. Rozširujúce studioum 1/4 nerobia všetky univerzity- UK otvára po celom Slovensku pracoviska. Podľa vyhlášky budeš kvalifikovaná učiteľka na 1.stupni ZŠ (opäť dá hovorí o prvom stupni kvôli kurikulárnej reforme, teda vrátane 5.rocnika).

leaxa
autor
26. jan 2025

@palicka ja nemám ale specialnu ped.
Mam socialnu ped.nemozem ucit.

leaxa
autor
26. jan 2025

@palicka prave som to našla ale hacik je, ze pri neucitel.odbore musim mat DPS, podmienka prijatia
:( na UK

palicka
26. jan 2025

@leaxa sociálna pedagogika nemá stanice z PS a Pg?

leaxa
autor
27. jan 2025

@palicka ma, ale nemamDPS :(